Square Dance Partners Vissenbjerg


Arkiv

COUNTRY DANCE - VISSENBJERG Galleri


Sæsonafslutning 2019/2020 14.04.2020


AFLYST P.G.A. CORONA!!

Generalforsamling 05.02.2020


Beklager der ikke er billeder fra generalforsamlingen, desværre havde jeg ikke fået mit fotoapparat med og der er åbenbart ikke andre der har taget billeder. Men prøv at se billeder fra f.eks. juleafslutningen, det er sikkert nogle af de samme personer, som var med der.
Traditionen tro havde bestyrelsen indkaldt til den årlige generalforsamling og som sædvanlig var der god opbakning fra medlemmerne, 41 medlemmer ud af 49 var mødt, hvilket må siges at være god opbakning til bestyrelsen.
Aftenen startede kl. 18.30 med Mariannes lækre mad (kogt røget skinke, m/flødekartofler og 2 forskellige salater), til egne drikkevarer. Efterfølgende gik snakken livligt indtil den rigtige generalforsamling startede ca. kl. 19.30.
Tidspunktet blev rykket lidt frem, da alle var mødt og klar, efterfølgende blev der lidt mere tid til dansen.
Bestyrelsen havde gjort det nemt for medlemmerne, alt var godt forberedt, valg af dirigent og referent, formandens udførlige beretning, kassererens regnskab var godt forberedt, valg af bestyrelsesmedlemmer, genvalg stort set på alle poster.
Under indkomne forslag og eventuelt kom medlemmerne med flere gode indput til bestyrelsen (kan ses i referatet)
Efter at mødet var godt overstået var der tid til at komme op og for rørt benene, denne gang dog ikke til square dance, men da antallet af fremmødt passede med kvadriller, bød aftenen på Les lanciers under Helga Prehns kyndige instruktion.
Det blev til hele 3 ture inden kaffe pausen, fordi danserne var dygtige og fik ros af instruktøren.
I kaffepausen blev der serveret et par lækre små kager fra Mariannes køkken, til den medbragte kaffe.
Efter kaffepausen dansede vi igen de første 3 ture et par gange unden nævneværdig gennemgang og til megen morskab i de enkelte kvadriller. Bemærk: De sidste 2 ture tager vi en anden gang hvor vi alle er samlet.
Aftenen sluttede kl. 21.45 så der var god tid til oprydning.
Stor tak til bestyrelsen for en god og hyggelig aften og tak for det arbejde, som de gør for foreningen.

Juleafslutning 04.12.2019

Der trækkes lod om mandelgaver ------------------------------------Det er en flaske Champagne

Nej, der er to flasker -------------------------------------------------------------------------Nej der er 4 flasker Ho, Ho, Ho!!!
Så er det jul igen, så er det jul igen, ja hvor tiden flyver afsted, synes ikke det er ret længe siden, vi sidst havde juleafslutning, men hvor skal vi da være glade, for at vi stadig er friske og raske og kan danse rundt og have det hyggeligt sammen.
Har netop siddet og bl.a. set tilbage på billeder da foreningen fejrede 20 års jubilæum, ja også billeder fra for 20 år siden f.eks. år 2000 og må bare konstatere, at der faktisk er rigtig mange, som ikke er her mere. Jeg tænker her, at de ikke danser mere, men at der faktisk er en hel del, som ikke er her mere. Men når man tænker tilbage er der til gengæld rigtig mange gode minder om de enkelte. Derfor husk på vi skal være rigtig glade og taknemlige, for at vi stadig kan være sammen om vores fælles hobby og så se stort på de små ting i hverdagen, som vi kan blive irriteret over, og bare sige det lille ord ”pyt” og nyde livet!
Igen i år kunne vi samles om en rigtig hyggelig juleafslutning, som festudvalget havde arrangeret, god mad, julesange, en masse hyggelig snak, ja og lidt dans blev det da også til. Stor tak til festudvalget, en speciel tak til Jytte, som altid sørger for de festligt pyntede bord, men også en speciel tak til Irena for hendes lækre hjemmelavede æbleflæsk.
Nyd nu jeres juleferie og så ser vi frem til, at vi alle kan samles i det nye år til forhåbentlig mange gode dansetimer sammen. GOD JUL!

Amerikansk caller 01.10.2019

En danseaften med amerikansk caller er ikke hverdagskost i foreningen, normalt må I nøjes med ham den gamle til hans skrækkelige musik, men da vi for en gang skyld ikke havde levende musik til dansen sammen med en amerikansk caller, oplevede vi hvilken musik en amerikansk caller vil spille til dansen, når han skal vælge fra CD musik.
Jeg tror de fleste fik én på opleveren i den forbindelse, men techno musikken var vel nok det værste??? Dejligt at høre at I fremover ikke vil klage over den musik jeg spiller!!
Dejligt at så mange var mødt op, desværre manglede vi lige et par, for at være 5 squares.
Bob Isaacs havde mange gode og spændende danse med bl.a. Grid Squares, hvor danserne skifter fra square til square. Det vil jo altid være svært, på et fremmed sprog, at forklare så alle forstår hvad man mener, derfor gik alt heller ikke helt, som det skulle.
Dog fornemmede man, at det gik lidt bedre efter pausen, måske havde man også vænnet sig lidt mere til Bobs stemme og hans måde at instruere på. Håber i hvert fald at I synes det var en OK aften, måske bortset fra musikken.

Gåtur i Svanninge Bakker 15.09.2019
En lidt vejrmæssigt kedelig søndag morgen mødtes 21 dansere med højt humør på havnen i Faaborg.
Vi samledes herefter i halvdelen af bilerne, for derefter at køre op til P-pladsen i Svanninge bakker.
Herfra gik turen langs Øhavsstien gennem bakkerne, dog missede vi på et tidspunkt den afmærkede rute, da skiltningen var lidt mangelfuld.
Efter en lille times gåtur fandt vi en dejlig lysning i skoven, så vi kunne holde en kaffepause. Ole havde på foreningens regning indkøbt rundstykker og tilbehør og Frede gav én lille én til halsen. Mens vi holdt pausen holdt det nogenlunde tørvejr.
Vi fandt også ved hjælp af google maps vores placering i skoven, så vi kunne finde tilbage på Øhavsstien. Herfra gik turen over bakkerne mod Faaborg til den ventende æggekage.
Med udsigten over Faaborg og Horne Land kunne vi i det fjerne se nogle meget mørke regntunge skyer og det endte da også med at vi fik en kraftig regnbyge, men de fleste var forberedte med regntøj og paraplyer så da vi nåede Tre Kroner, var vi næste tørre alle sammen.
Efter ca. 3½ times dejlig gåtur i den smukke sydfynske natur havde vi fået appetit til en god øl og æggekage med masser af sprød flæsk.
På trods af vejret ikke viste sig fra den allerbedste side, så tror jeg nok at alle nød turen.

Sæsonafslutning 2018/2019 10.04.2019


Stor tak til festudvalget for en super dejlig og sjov afslutningsaften med masser af overraskelser.
Allerførst festudvalgets ”joke” med, at der kun var 34 tilmeldte, så få havde vi da aldrig før været til an afslutning, men, men det festlige festudvalg havde en joker i baghånden, de sidste 10 tilmeldte, dem skulle vi bare ikke vide noget om, det var den første overraskelse. Og for at det skulle se rigtig ud havde festudvalget med vilje ikke dækket bord til dem og de gik også rundt og diskuterede med hinanden for at det skulle se ægte ud!
Den næste overraskelse kom da vi skulle til at spise. Jytte kom med en masse undskyldninger om, at vi skulle deles om maden, for der var ikke for meget, men det passede jo heller ikke, alle fik hvad de kunne spise og der var endda salat og kartofler i overskud.
Den tredje overraskelse, der var lavet et sanghæfte med en masse dejlige sange i, som vi troede vi skulle synge, men her fik vi at vide, at det var et nyt de havde lavet og det skulle genbruges, så vi fik kun lov til at synge nogle enkelte af dem, de sidste skal vi nok synge til afslutningen i 2020, så glæd jer kære dansere, det bliver også hyggeligt.
Den fjerde overraskelse. Efter den gode mad og en swing om, kom igen en overraskelse. Der var is til dessert!! Jytte fortalte at der var fløde-, chokolade-, annannas- og flere andre slags is, men det viste sig, at det igen var en joke, for det hele var jo blandet sammen i samme is, jamen, jamen, det festudvalg de er så fulde af fis!
Endnu en overraskelse kom da vi skulle drikke kaffe, Jytte havde bagt kager og der var masser af kage, selvom kagerne blev skåret over, ja de kan det der med de små tricks.
Den sidste overraskelse og noget helt nyt var, at i stedet for at sidde ned og synge den sidste sang, nej, nej den gik ikke, bare op og stå ud på gulvet, så vi kunne se hinanden og få den fulde udblæsning og masser af luft til at synge den sidste aftensang.
Endelig skal da også nævnes, at jeg selv forsøgte at calle en square uden gennemgang, det skulle også være en overraskelse, men det lykkedes bare ikke, STORT ØV!!!
Med disse ord ønsker jeg, at sige jer alle tak for en super hyggelig sæson. Håber vi alle får en rigtig god sommer med masser af sol og varme.
Håber at vi alle kan samles igen i september. Om det så bliver som ét hold eller hvad, det er op til jer og bestyrelsen at finde ud af. Det bliver nok svært at stille alle tilfreds, men jeg håber, at når der nu er taget hånd om det allerede nu og der kommer en afklaring inden juni, at man hver især kan få det passet ind så vi igen kan mødes og få nogle hyggelige dansetimer sammen i sæson 2019/2020.
GOD SOMMER OG PAS PÅ JER SELV!!

Mad, sang, musik og dans i Skallebølle 08.03.2019Så er der ved at være fuldt hus og maden er klar (svinemørbrad med cocktailpølser i svampesovs)

Og så har vi gang i dansen med Erni som caller og til super musik spillet af Sønderborg Contra Dance Band

Så kunne Country Dance - Vissenbjerg endnu engang byde en masse glade dansere velkommen til Dans på Tværs i Skallebølle.
Foreningens nye formand Ole Andersen havde fornøjelsen, at byde ikke mindre 96 deltagere velkommen i Skallebølle, et antal som passer til salen og aulaen i Skallebølle Kulturhus. Med nye borde og stole er det blevet et rigtig dejligt sted.
Efter formandens velkomst spillede musikerne til den første sang (Jeg ved hvor der findes en have så skøn) i det lille sanghæfte, som var lavet specielt til denne aften.
Herefter kunnne gæsterne gå til buffetbordet og forsyne sig med Mariannes lækre mad, denne gang Svinemørbrad med cocktailpølser i svampesovs, dertil petitkartofler og en lækker blandet salat og der var rigeligt til alle.
Efter spisning og masser af hyggesnak startede dansen kl. 18.55, hvor Sønderborg Contra Dance Band spillede en dejlig vals. Desværre var der ikke for mange som forsøgte sig i valsen, synd at der ikke er flere, som danser vals, det må vi gøre noget ved!!
Herefter startede den rigtige square dance og Frede lagde ud som den første caller, derefter Karin Dalager, Jens Bertelsen, Jane Qvortrup, Helga Prehn, Erni Neistrup og endelig sluttede Frede aftenen.
Undervejs blev der naturligvis holdt kaffepause, hvor der blev serveret små lækre jordbærtærter og mini romkugler til den medbragte kaffe.
I kaffepausen blev der også sunket et par sange fra sanghæftet (Det er godt at se dig og Den spillemand snapped fiolen fra væg)
Aftenen sluttede som sædvanlig med en aftensang (Fred hviler over land og by) samt en tak til musikere, callere og alle fremmødte med ønsket at komme godt hjem og vi ses en anden gang.
En stor tak til bestyrelsen for et hyggeligt arrangement og med det fremmødte antal, salens og aulaens størrelse, må vi nok desværre sætte begrænsning på fremover til maks. 100 personer, hvis ikke vi vil ødelægge en god succesaften!!
Til slut tak til alle for jeres medvirken til, at Dans på Tværs i Skallebølle er blevet en aften man glæder sig til og et sted hvor man hygger sig!!

Juleafslutning 04.12.2018Som sædvanlig var Jyttes borddækning bare i perfekt julestemning


44 dansere i festlig julestemning

Frede får overrakt julegaver fra både danserne og foreningen

Og selvfølge blev der også danset til Helgas og Fredes calling

Efter et spændende efterår med en sæsonstart og fem nye dansere (desværre også nogle enkelte, som af den ene eller anden årsag, har været lidt fraværende gennem efteråret, men som vi glæder os til at se efter jul) og hvor vores forening kunne fejre 30 års jubilæum med stor succes, så blev det endelig jul og tid til den årlige hyggelige juleafslutning.
Desværre var festudvalget ikke i det bedste julehumør p.g.a. dødsfald i den nærmeste familie, men trods det gennemførte de julehyggen for alle vi andre og det siger vi dem stor tak for.
Tak til alle jer dansere for en god efterårssæson, tak for jeres altid gode humør og drillerier.
Stor tak til alle for juleafslutningsgaverne både jer dansere og bestyrelsen.
Det blev lidt hektisk sidst på aftenen i tirsdags, da det lige pludselig skulle gå stærkt med at få pakket sammen, fordi pedellen kom lidt før end beregnet, så derfor fik jeg ikke sagt ordentlig farvel til alle og ønsket jer en god jul og et godt nytår, det være hermed gjort.
Nu må I have en rigtig god juleferie og så glæder jeg mig til, vi ses igen den 8. og den 09. januar 2019. Måske ses vi også til JULEBAL I BALLE den 28.dec.
Tak for et godt 2018!

30 års jubilæumsbal på Tommerup Efterskole 27.10.2018Opstillingsholdet er igang og næsten klar.

Den medbragte frokost indtages og fællessang og velkomst i foredragssalen.

30 års jubilarerne Preben, Edith, Johannes, Margit og Frede får overrakt gaver af formanden Ingrid, derefter starter dansen i hallen.

Mariannes kagebuffet og derefter dans

Mariannes festbuffet og aftendans.

English Contra Dance Band, sidste dans og Frede takker opstillingsholdet fra venstre Sonja, Ole, Kaj, Ellen, Svend Åge, Irena, Jytte, Ole, Ulla, Svend, Edith og Johannes.

30 år med square dance i Vissenbjerg, ja det er da helt godt gået og der er heldigvis stadig gang i den og vi er stadig en af de største foreninger.
Stor tak til alle vore medlemmer, som bakkede op omkring foreningens festdag, tak til bestyrelsen, tak til alle hjælpere på dagen med opstilling og oprydning, tak til callerne for mange gode danse med passende sværhed, tak til ECDB, som var kørt den lange vej fra England og ikke mindst stor tak til alle vore gæster.
Jeg vil ikke sige så meget andet end at jeg synes det var en fantastisk god dag og en super tilslutning, som vi kun kan være tilfredse med. De efterfølgende hilsner taler for sig selv.
Vi vil sige tak for en dejlig dag med gode danse, godt humør, lækre kager og meget dejlig mad.
Mange tak herfra – det var et rigtig fint arrangement.
En fantastisk god dag. Tænk på om ikke det kunne blive en trend i de næste par år.
Tusinde tak for en herlig dansedag ovre hos jer i Vissenbjerg. Lena og jeg syntes begge vi havde en fortræffelig dag hos jer og alle de dejlige mennesker omkring jer. Og sikke en dansefest og opbakning fra danserne til jeres jubilæum. Der blev da virkelig kræset om os, skal vi da virkelig love for. Herligt, tak for det.
Til ALLE der har været med til at tage initiativ / planlægge / arrangere / og med praktisk arbejde gennemføre og afvikle Jubilæumsarrangementet i lørdags: TAK for en meget flot, hyggelig og rigtig god dansedag. Vi var også lige så “brugte” som for år tilbage, selvom vi kun havde danset 1/3 af hvad vi gjorde i starten af nullerne. Det må være noget med indendørsklimaet der ikke er så optimalt mere. Kan simpelthen ikke finde andre forklaringer, ha ha... Nå, vi skal være glade for at vi stadig kan danse med. Til 35 års jubilæet i 2023 kan I nøjes med et 6 timers arrangement..
Tusind tak for sidst. En super dag og et super arrangement. Alle vores dansere, der var med, har sagt det samme til mig, og det er hermed videregivet. Hils din gruppe og sig tak.
Kathy Anderson: I saw on Facebook that Tommerup was a big success. I wish I could have been there!
Tusind tak for en dejlig dag, som vi nød i fulde drag – vi blev fyldt op med både gode oplevelser og masser af god mad!

Silkeborg Konvent 25. - 27.05.2018
Billeder fra rum og inventar på Rosenholm Slot

Dans i riddersalen på Rosenholm Slot

Solnedgang over Silkeborg og dans i Lunden

Frokost hos Mette's B&B, Dans i Lunden og billede af deltagerne fra Vissenbjerg 2018

Ja, I undrer jer måske over billederne, men her er forklaringen: Silkeborg konventet blev for flere af os og af flere grunde en helt anderledes oplevelse end de foregående år.
For det første var det tredivte gang Margit og jeg deltog i Silkeborg og for det næste gik turen IKKE til Gudenåens Camping i hytter og campingvogne med fælles samlingstelt, som vi plejer. Årsag! Der var et stort musikstævne i Silkeborg og Indelukket og campingfatter syntes vi skulle finde et andet sted, hvis vi ville have nattero.
Det fandt vi hos Mette og Bruno's skønne B&B i Engesvang, ok der var lidt længere transporttid ind til Silkeborg, men alle var enige om, at det kunne vi godt leve med. Vi, det vil sige 17 dansere, fik simpelt hen lov til at overtage Mette's B&B i de dage.
Vi var indlogeret i nogle lækre værelser med eget badeværelse, dejlige senge med boxmadrasser, fjernsyn, køleskab, gratis vand, slik og frugt. (Ja det var væsentlig bedre end det, jeg dagen efter blev indlogeret i på Årslev Kro ved Århus).
Mette's B&B ligger tæt på Engesvang i stille og rolige omgivelser ude midt i en skov, hvor Bruno dyrker juletræer. Efter den oplevelse var alle enige om, at det var slut med campinglivet og vi har derfor allerede nu booked samtlige værelser hos Mette til næste år.
Da de fleste af os nu så godt og vel er nået pensionsalderen, var der flere, som havde booked en ekstra overnatning og ankom allerede torsdag. Bl.a. Else-Marie og Jens, Irena og Svend Åge havde taget cyklerne med og tog på cykelture både torsdag og fredag. Britt og Knud Erik ankom torsdag eftermiddag og brugte fredagen i Silkeborg til sightseeing.
Vi, Margit og Frede, og nu kommer forklaringen på billederne, var inviteret sammen med ca. 50 andre dansere, til at deltage i "Dans på Slottet", hvilket foregik på Rosenholm Slot. Luffe og Birgitte som har kontakt til ejerne af slottet havde sammen med "vennerne af Rosenholm" fået lov til at låne slottet til en eftermiddag med dans.
Vi skulle ankomme kl. 12.00 og spiste så vores medbragte klemmer, derefter var der rundvisning på slottet og efterfølgende dans i riddersalen indtil kl. 17.00. Vi var forskellige callere, som havde taget et par danse med og English Contra Dance Band spillede til. (de skulle spille til konventet i weekenden)
Det var en super sjov oplevelse også når man tænker tilbage på hvad der ellers er blevet danset i den gamle riddersal, det var nok ikke square dance, meen måske noget lignende?? Da det var slut på Rosenholm kørte vi også til Engesvang og sluttede os til dem der var ankommet tidligere. Fredag kørte vi en tur rundt i omegnen af Silkeborg.
Selve Silkeborg konventet startede fredag aften kl. 20.00 med bal, som det plejer. I år var der 10 flere tilmeldte end sidste år, hvilket må siges at være positivt, i alt 105.
Gaye Fifer var den amerikanske caller, jeg mener hun også var i Silkeborg i 2016, en meget sød og behagelig caller. Musikken blev leveret af ECDB, Reel of Two og Reel of Three og som sædvanlig kan vi ikke få ret meget bedre musik.
Efter nogle skønne dage i Silkeborg med dans, cykling, afslapning, god mad, rigtig hyggeligt samvær og indlogering et dejligt sted, skiltes vi søndag og alle var enige om, at næste år 2019 samles vi igen i Silkeborg/Engesvang. Indtil videre har vi booked alle værelser hos Mette fra torsdag, den 09.05. - 12.05.2019 og så er det inkl. morgenmad!!!!
Mette har plads til 12 personer i 3 store 4 mands værelser med en dobb. seng og 2 enkelt senge samt 10 personer i 5 dobbelt værelser med dobb. seng. Alle værelser er med eget badeværelser, så har du lyst til at være med næste år så kontakt Frede for nærmere info.
OBS! Hvis nogen har brug for adressen til overnatning i løbet af sommeren så tjek www.hedegaarden.net

Fælles Forårsafslutning 17.04.2018


Efter en lang og kold vinter er det endelig blevet forår og dermed også tiden hvor vi slutter sæsonen med square dance.
Festudvalget havde inviteret til fælles forårsafslutning og som sædvanlig var der pyntet op med Jyttes kreationer af blomster, lys og servietter, som bare matcher, det er super flot og hyggeligt og meget indbydende.
Maden kom igen fra Kokken og Jomfruen og var som altid lækker og nok af det. (Kan forøvrigt godt forstå hun stadig er jomfru, har vel ikke tid til andet, når hun altid har travlt med kødgryderne)
Ole bød velkommen og mente, at alle skulle stå lige så tidligt op, som ham og gå ud i naturen og nyde de lyse morgener, hvor rådyrene kommer frem.
Festudvalget havde også lavet et sanghæfte med diverse forårssange.
Efter en lækker spisning og en masse snak, kom der gang i dansen. Vi har nu hele 3 callere i foreningen, så vi fik et dejligt miks af både danse og callere i løbet af aftenen, tak til Ingrid og Jens for jeres bidrag.
I kaffepausen fik Frede overrakt en pengegave indsamlet fra alle medlemmer og en fra bestyrelsen, tusind tak for begge gaver.
Aftenen sluttede kl. 22.00 med en tak for i aften, en god sæson, tak til festudvalget for en hyggelig aften, ønsket om en god sommer og en påmindelse om at melde sig til efterårets 30 års jubilæum.
Tak for sæson 2017/2018!

Dans på Tværs 09.03.2018

Først var vi lidt bekymrede, da vi måtte konstatere at ca. 14 dage før sidste tilmelding var kun ganske få tilmeldt til denne aftens dans på tværs, men heldigvis kom tilmeldingerne i en sand strøm indtil sidste tilmeldingsfrist.
Sidste tilmelding var den 04.03. og da havde 85 dansere tilmeldt sig, så det tegnede til en super aften med fuldt hus.
Som tidligere startede aftenen med velkomst og en fællessang, denne gang "Sneflokke kommer vrimlende" men hvis man så på vejret havde "Når vinteren rinder i grøft og i grav" nok været mere passende.
Marianne havde igen lavet en lækker hovedret "Hakkebøf m/løg, rødbeder, bl. salat, kartofler og en rigtig god sovs" hvilket var meget populært og alle fik hvad de kunne spise.
Til kaffe havde Marianne lavet en superlækker mini flødebolle på kransekagebund samt et lækkert stykke kransekage, lidt men super lækkert.
Til aftenen havde 6 callere meldt sig og CC Discount Band spillede som sædvanlig rigtig dejlig musik, de bliver bare bedre og bedre.
Til aftenen kom danserne langvejs fra, bl.a. Æbeltoft, Randers, Vejle, Sønderborg, Åbenrå, Sjælland og flere steder på Fyn, dejligt at vi kan samle så mange til en hyggelig danseaften med god mad, levende musik og sang.
I kaffepausen blev der sunget 2 sange "Den lille Anemone" og "Hver gang du smiler lidt til mig" og aftenen sluttede med sangen "Nu går solen sin vej", en tak til medvirkende callere, en tak til musikere og en tak til alle, som var kommet fra nær og fjern, med et ønske om at alle kom godt hjem.
I kaffepausen blev det også offentlig gjort, at næste dans på tværs bliver udvidet og afholdt som foreningens 30 års jubilæum lørdag, den 27. oktober 2018.

Generalforsamling 07.02.2018


Bent for overrakt en gave for veludført formandsjob.Så gik der atter et år og der var indkaldt til den årlige generalforsamling. Vanen tro startede aftenen med fællesspisning.
Marianne serverede denne gang iflg formanden indbagt "kalve"mørbrad med grønsager, kartofler en rigtig god sovs. Desværre findes der ingen billeder af denne lækre "kalve"mørbrad, så I må nøjes med at billede af Marianne, hvor hun smiler lidt overbærende af formanden.
Som sædvanlig og som billederne viser, var der god opbakning og man fornemmer, at medlemmerne også kommer for at få en hyggelig aften.
Efter spisningen startede den ordinære generalforsamling kl. 20.00 - referat og formandens beretning kan ses under medlemsnyt.
Da generalforsamlingen var vel overstået havde Marianne bagt en lækker kage til den medbragte kaffe.
Aftenen sluttede med at alle kom på gulvet og lige fik rørt benene i et par danse inden vi sluttede kl. 22.00


COUNTRY DANCE - VISSENBJERG Galleri


Sæsonafslutning 2019/2020 14.04.2020


AFLYST P.G.A. CORONA!!

Generalforsamling 05.02.2020


Beklager der ikke er billeder fra generalforsamlingen, desværre havde jeg ikke fået mit fotoapparat med og der er åbenbart ikke andre der har taget billeder. Men prøv at se billeder fra f.eks. juleafslutningen, det er sikkert nogle af de samme personer, som var med der.
Traditionen tro havde bestyrelsen indkaldt til den årlige generalforsamling og som sædvanlig var der god opbakning fra medlemmerne, 41 medlemmer ud af 49 var mødt, hvilket må siges at være god opbakning til bestyrelsen.
Aftenen startede kl. 18.30 med Mariannes lækre mad (kogt røget skinke, m/flødekartofler og 2 forskellige salater), til egne drikkevarer. Efterfølgende gik snakken livligt indtil den rigtige generalforsamling startede ca. kl. 19.30.
Tidspunktet blev rykket lidt frem, da alle var mødt og klar, efterfølgende blev der lidt mere tid til dansen.
Bestyrelsen havde gjort det nemt for medlemmerne, alt var godt forberedt, valg af dirigent og referent, formandens udførlige beretning, kassererens regnskab var godt forberedt, valg af bestyrelsesmedlemmer, genvalg stort set på alle poster.
Under indkomne forslag og eventuelt kom medlemmerne med flere gode indput til bestyrelsen (kan ses i referatet)
Efter at mødet var godt overstået var der tid til at komme op og for rørt benene, denne gang dog ikke til square dance, men da antallet af fremmødt passede med kvadriller, bød aftenen på Les lanciers under Helga Prehns kyndige instruktion.
Det blev til hele 3 ture inden kaffe pausen, fordi danserne var dygtige og fik ros af instruktøren.
I kaffepausen blev der serveret et par lækre små kager fra Mariannes køkken, til den medbragte kaffe.
Efter kaffepausen dansede vi igen de første 3 ture et par gange unden nævneværdig gennemgang og til megen morskab i de enkelte kvadriller. Bemærk: De sidste 2 ture tager vi en anden gang hvor vi alle er samlet.
Aftenen sluttede kl. 21.45 så der var god tid til oprydning.
Stor tak til bestyrelsen for en god og hyggelig aften og tak for det arbejde, som de gør for foreningen.

Juleafslutning 04.12.2019

Der trækkes lod om mandelgaver ------------------------------------Det er en flaske Champagne

Nej, der er to flasker -------------------------------------------------------------------------Nej der er 4 flasker Ho, Ho, Ho!!!
Så er det jul igen, så er det jul igen, ja hvor tiden flyver afsted, synes ikke det er ret længe siden, vi sidst havde juleafslutning, men hvor skal vi da være glade, for at vi stadig er friske og raske og kan danse rundt og have det hyggeligt sammen.
Har netop siddet og bl.a. set tilbage på billeder da foreningen fejrede 20 års jubilæum, ja også billeder fra for 20 år siden f.eks. år 2000 og må bare konstatere, at der faktisk er rigtig mange, som ikke er her mere. Jeg tænker her, at de ikke danser mere, men at der faktisk er en hel del, som ikke er her mere. Men når man tænker tilbage er der til gengæld rigtig mange gode minder om de enkelte. Derfor husk på vi skal være rigtig glade og taknemlige, for at vi stadig kan være sammen om vores fælles hobby og så se stort på de små ting i hverdagen, som vi kan blive irriteret over, og bare sige det lille ord ”pyt” og nyde livet!
Igen i år kunne vi samles om en rigtig hyggelig juleafslutning, som festudvalget havde arrangeret, god mad, julesange, en masse hyggelig snak, ja og lidt dans blev det da også til. Stor tak til festudvalget, en speciel tak til Jytte, som altid sørger for de festligt pyntede bord, men også en speciel tak til Irena for hendes lækre hjemmelavede æbleflæsk.
Nyd nu jeres juleferie og så ser vi frem til, at vi alle kan samles i det nye år til forhåbentlig mange gode dansetimer sammen. GOD JUL!

Amerikansk caller 01.10.2019

En danseaften med amerikansk caller er ikke hverdagskost i foreningen, normalt må I nøjes med ham den gamle til hans skrækkelige musik, men da vi for en gang skyld ikke havde levende musik til dansen sammen med en amerikansk caller, oplevede vi hvilken musik en amerikansk caller vil spille til dansen, når han skal vælge fra CD musik.
Jeg tror de fleste fik én på opleveren i den forbindelse, men techno musikken var vel nok det værste??? Dejligt at høre at I fremover ikke vil klage over den musik jeg spiller!!
Dejligt at så mange var mødt op, desværre manglede vi lige et par, for at være 5 squares.
Bob Isaacs havde mange gode og spændende danse med bl.a. Grid Squares, hvor danserne skifter fra square til square. Det vil jo altid være svært, på et fremmed sprog, at forklare så alle forstår hvad man mener, derfor gik alt heller ikke helt, som det skulle.
Dog fornemmede man, at det gik lidt bedre efter pausen, måske havde man også vænnet sig lidt mere til Bobs stemme og hans måde at instruere på. Håber i hvert fald at I synes det var en OK aften, måske bortset fra musikken.

Gåtur i Svanninge Bakker 15.09.2019
En lidt vejrmæssigt kedelig søndag morgen mødtes 21 dansere med højt humør på havnen i Faaborg.
Vi samledes herefter i halvdelen af bilerne, for derefter at køre op til P-pladsen i Svanninge bakker.
Herfra gik turen langs Øhavsstien gennem bakkerne, dog missede vi på et tidspunkt den afmærkede rute, da skiltningen var lidt mangelfuld.
Efter en lille times gåtur fandt vi en dejlig lysning i skoven, så vi kunne holde en kaffepause. Ole havde på foreningens regning indkøbt rundstykker og tilbehør og Frede gav én lille én til halsen. Mens vi holdt pausen holdt det nogenlunde tørvejr.
Vi fandt også ved hjælp af google maps vores placering i skoven, så vi kunne finde tilbage på Øhavsstien. Herfra gik turen over bakkerne mod Faaborg til den ventende æggekage.
Med udsigten over Faaborg og Horne Land kunne vi i det fjerne se nogle meget mørke regntunge skyer og det endte da også med at vi fik en kraftig regnbyge, men de fleste var forberedte med regntøj og paraplyer så da vi nåede Tre Kroner, var vi næste tørre alle sammen.
Efter ca. 3½ times dejlig gåtur i den smukke sydfynske natur havde vi fået appetit til en god øl og æggekage med masser af sprød flæsk.
På trods af vejret ikke viste sig fra den allerbedste side, så tror jeg nok at alle nød turen.

Sæsonafslutning 2018/2019 10.04.2019


Stor tak til festudvalget for en super dejlig og sjov afslutningsaften med masser af overraskelser.
Allerførst festudvalgets ”joke” med, at der kun var 34 tilmeldte, så få havde vi da aldrig før været til an afslutning, men, men det festlige festudvalg havde en joker i baghånden, de sidste 10 tilmeldte, dem skulle vi bare ikke vide noget om, det var den første overraskelse. Og for at det skulle se rigtig ud havde festudvalget med vilje ikke dækket bord til dem og de gik også rundt og diskuterede med hinanden for at det skulle se ægte ud!
Den næste overraskelse kom da vi skulle til at spise. Jytte kom med en masse undskyldninger om, at vi skulle deles om maden, for der var ikke for meget, men det passede jo heller ikke, alle fik hvad de kunne spise og der var endda salat og kartofler i overskud.
Den tredje overraskelse, der var lavet et sanghæfte med en masse dejlige sange i, som vi troede vi skulle synge, men her fik vi at vide, at det var et nyt de havde lavet og det skulle genbruges, så vi fik kun lov til at synge nogle enkelte af dem, de sidste skal vi nok synge til afslutningen i 2020, så glæd jer kære dansere, det bliver også hyggeligt.
Den fjerde overraskelse. Efter den gode mad og en swing om, kom igen en overraskelse. Der var is til dessert!! Jytte fortalte at der var fløde-, chokolade-, annannas- og flere andre slags is, men det viste sig, at det igen var en joke, for det hele var jo blandet sammen i samme is, jamen, jamen, det festudvalg de er så fulde af fis!
Endnu en overraskelse kom da vi skulle drikke kaffe, Jytte havde bagt kager og der var masser af kage, selvom kagerne blev skåret over, ja de kan det der med de små tricks.
Den sidste overraskelse og noget helt nyt var, at i stedet for at sidde ned og synge den sidste sang, nej, nej den gik ikke, bare op og stå ud på gulvet, så vi kunne se hinanden og få den fulde udblæsning og masser af luft til at synge den sidste aftensang.
Endelig skal da også nævnes, at jeg selv forsøgte at calle en square uden gennemgang, det skulle også være en overraskelse, men det lykkedes bare ikke, STORT ØV!!!
Med disse ord ønsker jeg, at sige jer alle tak for en super hyggelig sæson. Håber vi alle får en rigtig god sommer med masser af sol og varme.
Håber at vi alle kan samles igen i september. Om det så bliver som ét hold eller hvad, det er op til jer og bestyrelsen at finde ud af. Det bliver nok svært at stille alle tilfreds, men jeg håber, at når der nu er taget hånd om det allerede nu og der kommer en afklaring inden juni, at man hver især kan få det passet ind så vi igen kan mødes og få nogle hyggelige dansetimer sammen i sæson 2019/2020.
GOD SOMMER OG PAS PÅ JER SELV!!

Mad, sang, musik og dans i Skallebølle 08.03.2019Så er der ved at være fuldt hus og maden er klar (svinemørbrad med cocktailpølser i svampesovs)

Og så har vi gang i dansen med Erni som caller og til super musik spillet af Sønderborg Contra Dance Band

Så kunne Country Dance - Vissenbjerg endnu engang byde en masse glade dansere velkommen til Dans på Tværs i Skallebølle.
Foreningens nye formand Ole Andersen havde fornøjelsen, at byde ikke mindre 96 deltagere velkommen i Skallebølle, et antal som passer til salen og aulaen i Skallebølle Kulturhus. Med nye borde og stole er det blevet et rigtig dejligt sted.
Efter formandens velkomst spillede musikerne til den første sang (Jeg ved hvor der findes en have så skøn) i det lille sanghæfte, som var lavet specielt til denne aften.
Herefter kunnne gæsterne gå til buffetbordet og forsyne sig med Mariannes lækre mad, denne gang Svinemørbrad med cocktailpølser i svampesovs, dertil petitkartofler og en lækker blandet salat og der var rigeligt til alle.
Efter spisning og masser af hyggesnak startede dansen kl. 18.55, hvor Sønderborg Contra Dance Band spillede en dejlig vals. Desværre var der ikke for mange som forsøgte sig i valsen, synd at der ikke er flere, som danser vals, det må vi gøre noget ved!!
Herefter startede den rigtige square dance og Frede lagde ud som den første caller, derefter Karin Dalager, Jens Bertelsen, Jane Qvortrup, Helga Prehn, Erni Neistrup og endelig sluttede Frede aftenen.
Undervejs blev der naturligvis holdt kaffepause, hvor der blev serveret små lækre jordbærtærter og mini romkugler til den medbragte kaffe.
I kaffepausen blev der også sunket et par sange fra sanghæftet (Det er godt at se dig og Den spillemand snapped fiolen fra væg)
Aftenen sluttede som sædvanlig med en aftensang (Fred hviler over land og by) samt en tak til musikere, callere og alle fremmødte med ønsket at komme godt hjem og vi ses en anden gang.
En stor tak til bestyrelsen for et hyggeligt arrangement og med det fremmødte antal, salens og aulaens størrelse, må vi nok desværre sætte begrænsning på fremover til maks. 100 personer, hvis ikke vi vil ødelægge en god succesaften!!
Til slut tak til alle for jeres medvirken til, at Dans på Tværs i Skallebølle er blevet en aften man glæder sig til og et sted hvor man hygger sig!!

Juleafslutning 04.12.2018Som sædvanlig var Jyttes borddækning bare i perfekt julestemning


44 dansere i festlig julestemning

Frede får overrakt julegaver fra både danserne og foreningen

Og selvfølge blev der også danset til Helgas og Fredes calling

Efter et spændende efterår med en sæsonstart og fem nye dansere (desværre også nogle enkelte, som af den ene eller anden årsag, har været lidt fraværende gennem efteråret, men som vi glæder os til at se efter jul) og hvor vores forening kunne fejre 30 års jubilæum med stor succes, så blev det endelig jul og tid til den årlige hyggelige juleafslutning.
Desværre var festudvalget ikke i det bedste julehumør p.g.a. dødsfald i den nærmeste familie, men trods det gennemførte de julehyggen for alle vi andre og det siger vi dem stor tak for.
Tak til alle jer dansere for en god efterårssæson, tak for jeres altid gode humør og drillerier.
Stor tak til alle for juleafslutningsgaverne både jer dansere og bestyrelsen.
Det blev lidt hektisk sidst på aftenen i tirsdags, da det lige pludselig skulle gå stærkt med at få pakket sammen, fordi pedellen kom lidt før end beregnet, så derfor fik jeg ikke sagt ordentlig farvel til alle og ønsket jer en god jul og et godt nytår, det være hermed gjort.
Nu må I have en rigtig god juleferie og så glæder jeg mig til, vi ses igen den 8. og den 09. januar 2019. Måske ses vi også til JULEBAL I BALLE den 28.dec.
Tak for et godt 2018!

30 års jubilæumsbal på Tommerup Efterskole 27.10.2018Opstillingsholdet er igang og næsten klar.

Den medbragte frokost indtages og fællessang og velkomst i foredragssalen.

30 års jubilarerne Preben, Edith, Johannes, Margit og Frede får overrakt gaver af formanden Ingrid, derefter starter dansen i hallen.

Mariannes kagebuffet og derefter dans

Mariannes festbuffet og aftendans.

English Contra Dance Band, sidste dans og Frede takker opstillingsholdet fra venstre Sonja, Ole, Kaj, Ellen, Svend Åge, Irena, Jytte, Ole, Ulla, Svend, Edith og Johannes.

30 år med square dance i Vissenbjerg, ja det er da helt godt gået og der er heldigvis stadig gang i den og vi er stadig en af de største foreninger.
Stor tak til alle vore medlemmer, som bakkede op omkring foreningens festdag, tak til bestyrelsen, tak til alle hjælpere på dagen med opstilling og oprydning, tak til callerne for mange gode danse med passende sværhed, tak til ECDB, som var kørt den lange vej fra England og ikke mindst stor tak til alle vore gæster.
Jeg vil ikke sige så meget andet end at jeg synes det var en fantastisk god dag og en super tilslutning, som vi kun kan være tilfredse med. De efterfølgende hilsner taler for sig selv.
Vi vil sige tak for en dejlig dag med gode danse, godt humør, lækre kager og meget dejlig mad.
Mange tak herfra – det var et rigtig fint arrangement.
En fantastisk god dag. Tænk på om ikke det kunne blive en trend i de næste par år.
Tusinde tak for en herlig dansedag ovre hos jer i Vissenbjerg. Lena og jeg syntes begge vi havde en fortræffelig dag hos jer og alle de dejlige mennesker omkring jer. Og sikke en dansefest og opbakning fra danserne til jeres jubilæum. Der blev da virkelig kræset om os, skal vi da virkelig love for. Herligt, tak for det.
Til ALLE der har været med til at tage initiativ / planlægge / arrangere / og med praktisk arbejde gennemføre og afvikle Jubilæumsarrangementet i lørdags: TAK for en meget flot, hyggelig og rigtig god dansedag. Vi var også lige så “brugte” som for år tilbage, selvom vi kun havde danset 1/3 af hvad vi gjorde i starten af nullerne. Det må være noget med indendørsklimaet der ikke er så optimalt mere. Kan simpelthen ikke finde andre forklaringer, ha ha... Nå, vi skal være glade for at vi stadig kan danse med. Til 35 års jubilæet i 2023 kan I nøjes med et 6 timers arrangement..
Tusind tak for sidst. En super dag og et super arrangement. Alle vores dansere, der var med, har sagt det samme til mig, og det er hermed videregivet. Hils din gruppe og sig tak.
Kathy Anderson: I saw on Facebook that Tommerup was a big success. I wish I could have been there!
Tusind tak for en dejlig dag, som vi nød i fulde drag – vi blev fyldt op med både gode oplevelser og masser af god mad!

Silkeborg Konvent 25. - 27.05.2018
Billeder fra rum og inventar på Rosenholm Slot

Dans i riddersalen på Rosenholm Slot

Solnedgang over Silkeborg og dans i Lunden

Frokost hos Mette's B&B, Dans i Lunden og billede af deltagerne fra Vissenbjerg 2018

Ja, I undrer jer måske over billederne, men her er forklaringen: Silkeborg konventet blev for flere af os og af flere grunde en helt anderledes oplevelse end de foregående år.
For det første var det tredivte gang Margit og jeg deltog i Silkeborg og for det næste gik turen IKKE til Gudenåens Camping i hytter og campingvogne med fælles samlingstelt, som vi plejer. Årsag! Der var et stort musikstævne i Silkeborg og Indelukket og campingfatter syntes vi skulle finde et andet sted, hvis vi ville have nattero.
Det fandt vi hos Mette og Bruno's skønne B&B i Engesvang, ok der var lidt længere transporttid ind til Silkeborg, men alle var enige om, at det kunne vi godt leve med. Vi, det vil sige 17 dansere, fik simpelt hen lov til at overtage Mette's B&B i de dage.
Vi var indlogeret i nogle lækre værelser med eget badeværelse, dejlige senge med boxmadrasser, fjernsyn, køleskab, gratis vand, slik og frugt. (Ja det var væsentlig bedre end det, jeg dagen efter blev indlogeret i på Årslev Kro ved Århus).
Mette's B&B ligger tæt på Engesvang i stille og rolige omgivelser ude midt i en skov, hvor Bruno dyrker juletræer. Efter den oplevelse var alle enige om, at det var slut med campinglivet og vi har derfor allerede nu booked samtlige værelser hos Mette til næste år.
Da de fleste af os nu så godt og vel er nået pensionsalderen, var der flere, som havde booked en ekstra overnatning og ankom allerede torsdag. Bl.a. Else-Marie og Jens, Irena og Svend Åge havde taget cyklerne med og tog på cykelture både torsdag og fredag. Britt og Knud Erik ankom torsdag eftermiddag og brugte fredagen i Silkeborg til sightseeing.
Vi, Margit og Frede, og nu kommer forklaringen på billederne, var inviteret sammen med ca. 50 andre dansere, til at deltage i "Dans på Slottet", hvilket foregik på Rosenholm Slot. Luffe og Birgitte som har kontakt til ejerne af slottet havde sammen med "vennerne af Rosenholm" fået lov til at låne slottet til en eftermiddag med dans.
Vi skulle ankomme kl. 12.00 og spiste så vores medbragte klemmer, derefter var der rundvisning på slottet og efterfølgende dans i riddersalen indtil kl. 17.00. Vi var forskellige callere, som havde taget et par danse med og English Contra Dance Band spillede til. (de skulle spille til konventet i weekenden)
Det var en super sjov oplevelse også når man tænker tilbage på hvad der ellers er blevet danset i den gamle riddersal, det var nok ikke square dance, meen måske noget lignende?? Da det var slut på Rosenholm kørte vi også til Engesvang og sluttede os til dem der var ankommet tidligere. Fredag kørte vi en tur rundt i omegnen af Silkeborg.
Selve Silkeborg konventet startede fredag aften kl. 20.00 med bal, som det plejer. I år var der 10 flere tilmeldte end sidste år, hvilket må siges at være positivt, i alt 105.
Gaye Fifer var den amerikanske caller, jeg mener hun også var i Silkeborg i 2016, en meget sød og behagelig caller. Musikken blev leveret af ECDB, Reel of Two og Reel of Three og som sædvanlig kan vi ikke få ret meget bedre musik.
Efter nogle skønne dage i Silkeborg med dans, cykling, afslapning, god mad, rigtig hyggeligt samvær og indlogering et dejligt sted, skiltes vi søndag og alle var enige om, at næste år 2019 samles vi igen i Silkeborg/Engesvang. Indtil videre har vi booked alle værelser hos Mette fra torsdag, den 09.05. - 12.05.2019 og så er det inkl. morgenmad!!!!
Mette har plads til 12 personer i 3 store 4 mands værelser med en dobb. seng og 2 enkelt senge samt 10 personer i 5 dobbelt værelser med dobb. seng. Alle værelser er med eget badeværelser, så har du lyst til at være med næste år så kontakt Frede for nærmere info.
OBS! Hvis nogen har brug for adressen til overnatning i løbet af sommeren så tjek www.hedegaarden.net

Fælles Forårsafslutning 17.04.2018


Efter en lang og kold vinter er det endelig blevet forår og dermed også tiden hvor vi slutter sæsonen med square dance.
Festudvalget havde inviteret til fælles forårsafslutning og som sædvanlig var der pyntet op med Jyttes kreationer af blomster, lys og servietter, som bare matcher, det er super flot og hyggeligt og meget indbydende.
Maden kom igen fra Kokken og Jomfruen og var som altid lækker og nok af det. (Kan forøvrigt godt forstå hun stadig er jomfru, har vel ikke tid til andet, når hun altid har travlt med kødgryderne)
Ole bød velkommen og mente, at alle skulle stå lige så tidligt op, som ham og gå ud i naturen og nyde de lyse morgener, hvor rådyrene kommer frem.
Festudvalget havde også lavet et sanghæfte med diverse forårssange.
Efter en lækker spisning og en masse snak, kom der gang i dansen. Vi har nu hele 3 callere i foreningen, så vi fik et dejligt miks af både danse og callere i løbet af aftenen, tak til Ingrid og Jens for jeres bidrag.
I kaffepausen fik Frede overrakt en pengegave indsamlet fra alle medlemmer og en fra bestyrelsen, tusind tak for begge gaver.
Aftenen sluttede kl. 22.00 med en tak for i aften, en god sæson, tak til festudvalget for en hyggelig aften, ønsket om en god sommer og en påmindelse om at melde sig til efterårets 30 års jubilæum.
Tak for sæson 2017/2018!

Dans på Tværs 09.03.2018

Først var vi lidt bekymrede, da vi måtte konstatere at ca. 14 dage før sidste tilmelding var kun ganske få tilmeldt til denne aftens dans på tværs, men heldigvis kom tilmeldingerne i en sand strøm indtil sidste tilmeldingsfrist.
Sidste tilmelding var den 04.03. og da havde 85 dansere tilmeldt sig, så det tegnede til en super aften med fuldt hus.
Som tidligere startede aftenen med velkomst og en fællessang, denne gang "Sneflokke kommer vrimlende" men hvis man så på vejret havde "Når vinteren rinder i grøft og i grav" nok været mere passende.
Marianne havde igen lavet en lækker hovedret "Hakkebøf m/løg, rødbeder, bl. salat, kartofler og en rigtig god sovs" hvilket var meget populært og alle fik hvad de kunne spise.
Til kaffe havde Marianne lavet en superlækker mini flødebolle på kransekagebund samt et lækkert stykke kransekage, lidt men super lækkert.
Til aftenen havde 6 callere meldt sig og CC Discount Band spillede som sædvanlig rigtig dejlig musik, de bliver bare bedre og bedre.
Til aftenen kom danserne langvejs fra, bl.a. Æbeltoft, Randers, Vejle, Sønderborg, Åbenrå, Sjælland og flere steder på Fyn, dejligt at vi kan samle så mange til en hyggelig danseaften med god mad, levende musik og sang.
I kaffepausen blev der sunget 2 sange "Den lille Anemone" og "Hver gang du smiler lidt til mig" og aftenen sluttede med sangen "Nu går solen sin vej", en tak til medvirkende callere, en tak til musikere og en tak til alle, som var kommet fra nær og fjern, med et ønske om at alle kom godt hjem.
I kaffepausen blev det også offentlig gjort, at næste dans på tværs bliver udvidet og afholdt som foreningens 30 års jubilæum lørdag, den 27. oktober 2018.

Generalforsamling 07.02.2018


Bent for overrakt en gave for veludført formandsjob.Så gik der atter et år og der var indkaldt til den årlige generalforsamling. Vanen tro startede aftenen med fællesspisning.
Marianne serverede denne gang iflg formanden indbagt "kalve"mørbrad med grønsager, kartofler en rigtig god sovs. Desværre findes der ingen billeder af denne lækre "kalve"mørbrad, så I må nøjes med at billede af Marianne, hvor hun smiler lidt overbærende af formanden.
Som sædvanlig og som billederne viser, var der god opbakning og man fornemmer, at medlemmerne også kommer for at få en hyggelig aften.
Efter spisningen startede den ordinære generalforsamling kl. 20.00 - referat og formandens beretning kan ses under medlemsnyt.
Da generalforsamlingen var vel overstået havde Marianne bagt en lækker kage til den medbragte kaffe.
Aftenen sluttede med at alle kom på gulvet og lige fik rørt benene i et par danse inden vi sluttede kl. 22.00

COUNTRY DANCE - VISSENBJERG Medlemsnyt


Referat af Generalforsamling i Country Dance – Vissenbjerg 07.09.2021.


Fremmødte 38 medlemmer.
Generalforsamlingen foregik i Verninge Forsamlingshus, og formanden holdt 1 minuts stilhed for Grethe Korsbæk. Efter en dejlig middag med bøf med løg, rødbeder og agurkesalat gik generalforsamlingen i gang.
1. Jørgen Nielsen blev valgt som dirigent og Margit Olsen som referent.
Formanden bad om at punkt 5 (indkomne forslag) kunne flyttes op til før punkt 3.
Jørgen Nielsen flytter punkt 5 til efter punkt 3a.
2. Formandens beretning.
Da corona lukkede Danmark ned den 11.03.2020, var formandens beretning meget kort, men vil blive lagt på hjemmesiden.
3. Kassereren læste regnskabet op for 2020, som blev godkendt med applaus.
Derefter gik man til punkt 5: Indkomne forslag.
1. Nedlæggelse af Country Dance – Vissenbjerg.
2. Hvad hvis den ikke bliver nedlagt.
Jørgen læste forslagene op. En enig bestyrelse vil nedlægge foreningen.
Frede vil ikke fortsætte som caller. Frede meddelte at lysten ikke er til stede.
Hvis man evt. lægger de to hold sammen til et hold, vil der være medlemmer der ikke kan komme den aften det bliver bestemt til at være. Ole meddelte at det er forsøgt tidligere uden held.
Frede foreslog at man kan lave den om til en balforening. Det kræver at man holder bal 2 gange årligt. Og det kræver at nogen har lyst til at hjælpe. Hvis vi gør det kan vi få tilskud fra TSCDD som har mange penge i kassen og gerne vil bruge dem.
Man kan nøjes med 2 baller om året, men der skal stadig være en bestyrelse. Frede foreslår at man kan nøjes med 3 bestyrelsesmedlemmer.
Vi kan i TSCDD få tilskud til 2 baller om året og hvis Bellinge også laver 2 baller om året kan de også få tilskud, så vi tilsammen kan holde 4 baller om året.
Bellinge danser hver anden tirsdag i ulige uger på Kratholm skolen.
Nuværende bestyrelse vil ikke medvirke.
Derefter gik man til afstemning hvor der skal være 2/3 flertal
Der var 30 stemmer for nedlægning
Der var 4 stemmer imod nedlægning
Der var 4 stemmer ved ikke.
Der skal indkaldes til ekstra ordinær generalforsamling om mindst 3 uger – senest 6 uger.
Foreslået blev onsdag 29.09.2021 i Verninge Forsamlingshus.
Bestyrelsen udsender indkaldelse hertil.
Punkt 6. Evt.: Frede har sendt forslag til Ole den 31. 07.2021 om at man kan lave afdansningsbal på Tommerup Efterskole.
Folk kan møde med medbagt mad
Man danser om eftermiddagen og slutter dagen med aftensmad.
Bestyrelsen arbejder videre med forslaget.
Evt. kan man reducere medlemmernes betaling for denne dag.
Kurt Prehn gav udtryk for at det arbejde Frede har lagt i foreningen har han stor respekt for.
Han mente, at det ville have klædt bestyrelsen, at sende de to forslag ud til medlemmerne på forhånd, så man kunne tage stilling inden man kom til generalforsamlingen.
Og også at man ikke skulle høre det som rygter fra Sønderborg Square Dance.
Ole sluttede aftenen med at sige at det havde været en sørgelig aften, men der var ikke mere grobund for at fortsætte foreningen.
Aftenen sluttede med kaffe og lagkage og småkager.
Således opfattet af Margit Olsen, referent. 08. 09. 2021.

Formandens beretning 2021.
11. marts 2020 lukkede vores statsminister danmark ned p.g.a. corona. Det betød samtidig, at vi måtte indstille square dance her i Vissenbjerg. Vi havde netop holdt generalforsamling og var, som sådan klar til en ny sæson.
Meget er sket siden. Vores medlemmer ligger i den høje ende af alders skalaen. Frede er efter lang og tro tjeneste stoppet som caller. Nogle medlemmer har meldt sig ud. Det har vist sig meget svært at få nye medlemmer.
Medlemmerne skal senere på denne generalforsamling beslutte, hvad der skal ske med vor forening.

På bestyrelsens vegne
Ole H. Andersen / formand.


Referat fra bestyrelsesmøde nr. 114, af 02. december 2020


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 113
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Dansen er foreløbig udsat indtil sommeren 2021.
4. Nyt fra kasserer
Til orientering kan oplyses, at kassebeholdning ca. er 22.000 kr
5. Arrangementer
Som reglerne er nu, vil det være muligt at afholde generalforsamling d. 23. februar 2021, dog uden dans.
Der vil blive borde til max 10 personer og med god afstand imellem. Mundbind bæres indtil man har indtaget sin plads. Der vil være håndsprit på alle borde. Maden vil blive prortion anrettet.
6. Information
Bestyrelsen vil tage foreningens lidt truede eksistens op på generalforsamlingen.
7. Næste møde
Er ikke aftalt.
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 113 af 26. august 2020


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 112
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Opstart af dans bliver tidligst 5. januar 2021. Det bliver afgjort ved et bestyrelsesmøde i december. Irena afbestiller Verninge forsamlingshus og musik der er bestilt til Dans på Tværs og julefrokost.
4. Nyt fra kasserer
Til orientering kan oplyses, at kassebeholdning d.d. er kr 23.375. Såfremt det bliver forsvarligt at starte op til januar bliver kontingenter og samtlige honorarer halveret for sæson 2020/21
5. Arrangementer
Hvis Covid-19 tillader det, bliver alle arrangementer i foråret gennemført som nævnt i referat 112. Under alle omstændigheder bliver generalforsamlingen afholdt.
6. Information
Intet
7. Næste møde
Onsdag, den 2. december 2020 kl. 10.00 hos Britt
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 112 af 20. februar 2020


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 111
Godkendt og underskrevet
3. Konstituering
Bestyrelsen fortsætter uændret mht ansvarsområder
4. Nyt fra formand
Intet nyt
5. Nyt fra kasserer
Ulla informerer Assens Kommune og TSCDD om uændret bestyrelse.
6. Arrangementer
Generalforsamlingen gik fint og der var god deltagelse.
Dans på Tværs d. 13. marts kl. 18.00 – 22.00. Lokale og musik er på plads. Irena og Johannes aftaler menu. Bestyrelsen møder kl. 17.30.
Forårsafslutning tirsdag d. 14.04 i Verninge Forsamlingshus kl. 18.00 – 22.00
Start efter sommerferien tirsdag d. 15.09 og onsdag d. 16.09.
Dans på Tværs d. 30.10 kl. 18.00 – 22.00. Irena bestiller musik og lokale.
Samdans onsdag d. 11.11.20
Juleafslutning tirsdag d. 8.12. Lokale bestilles
Start efter juleferie tirsdag d. 05.01.21 og onsdag d. 06.01.21
Samdans tirsdag d. 12.01.21
Generalforsamling tirsdag d. 23.02.21. kl. 18.30 – 22.00. Irena bestiller aula, Vissenbjerg Skole
Dans på Tværs fredag d. 19.03.21. Irena bestiller musik og lokale.
Forårsafslutning onsdag d. 21.04.21. Lokale bestilles
7. Information
Intet
8. Næste møde
Onsdag, den 19. august kl. 10.00 hos Ole.
9. Eventuelt
Intet

Referat af Generalforsamling i Country Dance – Vissenbjerg 05.02.2020.


Fremmødte: 41 medlemmer ud af 49 mulige
Efter en dejlig middag og udsigt til kage til kaffen sponsoreret af foreningen, gik generalforsamlingen i gang kl. 19.45
1. Jørgen Nielsen blev valgt som dirigent og Margit Olsen som referent. Jørgen konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt med 21 dages varsel.
2. Formand Ole Andersen oplæste formandens beretning, som blev godkendt med applaus.(Ses på denne side).
Kort kan nævnes: vi er 49 medlemmer. Man har forsøgt at lægge tirsdags- og onsdags-holdet sammen, men det gik man bort fra, da der var ligeså mange forslag som medlemmer, til hvad man kunne gøre. Derfor blev det droppet.
I september havde vi den 15.9. 2019 en gåtur i Svanninge Bakker i øsende regnvejr. Et rundstykke og en lille bitter hjalp på humøret, og da man sluttede af i Faaborg med æggekage på Trekroner, havde vi alligevel en god tur ud af det.
Nogle af danserne havde en lidt frustrerende ”første halvleg” da vi havde besøg af Bob Isaacs i oktober. Det hjalp dog lidt, da man havde vænnet sig til hans stemme.
Bob Isaacs var også i Sønderborg, hvor man oplevede det samme.
I foreningen har man brugt ca. kr. 7000,00 på at annoncere efter nye dansere. Det gav 2 personer der kun kom en gang.
Vi havde en dejlig juleafslutning – Stor tak til festudvalget.
14.01.2020 havde vi samdans med 32 dansere. Der var dans i Bellinge samme aften, så de der plejer at danse der var taget dertil.
På møde 20.02.2020 vil man planlægge næste sæson.
Stor tak til festudvalget.
Tak til danserne, uden dem var der ingen forening.
3. Kasserer Ulla Pedersen fremlagde revideret regnskab der viser et underskud på
kr. 18.054,70. Man fastholder alligevel et kontingent på kr. 500,00, da man ikke forventer at skulle give andel i computer, og heller ikke vil annoncere i Fynske Medier næste år.
Jens Bertelsen spurgte til bestyrelseshonoraret og fik at vide, at det er sat op, så alle 5 bestyrelsesmedlemmer får samme honorar.
Regnskab og budget blev godkendt med applaus.
4. Valg af bestyrelses medlemmer: Johannes Andersen og Ulla Pedersen blev genvalgt.
Valg af suppleanter: Jørgen Nielsen og Knud Erik Poulsen blev genvalgt.
Valg af revisorer: Preben Hansen og Kurt Bøg Jørgensen (de er ikke blevet spurgt)
Valg af revisor suppleant: Vagn Haas
Randi foreslog, at Johannes skulle have en buket blomster. Det havde bestyrelsen tænkt på. Britt ville køre om til Johannes efter generalforsamlingen med en buket.
5. Indkomne forslag.
Ole spørger: Hvad synes man om samdans???
Medlemmerne synes det er en god ide og der var forslag om, en gang månedligt i lige uger.
Frede mente man kunne nøjes med de måneder, hvor man ikke har noget andet fælles, såsom generalforsamling og Dans på Tværs.
6. Jytte Andersen fortæller hvorfor man er gået over til Verninge Forsamlingshus.
Her kan man leje en sal og kromutter laver mad og vi andre betaler os ud af det. Man behøver så heller ikke være ude af døren kl. 22.00 som vi skal på skolen. Festudvalget får det lidt nemmere, skal ikke slæbe alt muligt med, og skal ikke vaske duge o. lign. når de kommer hjem. Det synes medlemmerne er en god ide, og der var opbakning fra danserne.
Jens Bertelsen spørger, hvad vi gør for at få nye medlemmer?
Ole svarer at det har man ikke tænkt over, men modtager gerne nye ideer.
De kom også:
Helga Prehn spørger om man har kontakt til andre foreninger? Margit sagde, at vi jo altid inviterer andre foreninger til Dans på Tværs.
Helga har startet et hold i Faaborg med dansere, der er i alderen fra 40 og opefter.
Randi Fugl synes man skal tage ud til markedet i Veflinge med dansere og vis hvad vi laver.
Jytte mener det kan man også gøre på campingpladsen i Bogense.
Ide til en tur: Man kan lave en tur til Gyldensten med madpakker.
Jørgen takker bestyrelsen for deres arbejde.
Ole takker forsamlingen for god ro og orden.
Derefter lærte Helga os at danse Les Lanciers. Der er 5 ture i den, men vi nåede kun de tre, der blev gentaget efter kaffepausen.
Således opfattet af Margit Olsen, referent. 07.02.2020

Formandens beretning for sæsonen 2019/20.
I januar 2020 er vi i alt 51 dansere / 20 herre og 31 damer. Fordelt på tirsdag og onsdagshold.
Vores første arrangement var Dans på Tværs 8. marts på Skallebølle Skole. Musikken stod Sønderborg Contra dance Band for. Fantastisk opbakning med deltagere fra hele landet. Maden var som sædvanlig i top. Humøret var højt, en rigtig hyggelig aften. Tak til callerne, samt alle andre, som gjorde det muligt, at få arrangementet til at hænge sammen.
Det var også her i foråret at bestyrelsen fik den ide at slå tirsdag og onsdagsholdene sammen, så der kun var en danseaften om ugen. Årsagen var, at der især på onsdagsholdet kunne være aftener med kun 10-12 dansere. Da forslaget blev sendt ud til medlemmerne med ønske om respons i.h.t. de forskellige valgmuligheder, blev det hurtigt klart for bestyrelsen, at det blev en svær opgave, idet der kom lige så mange forslag, som der er dage i ugen. For ikke at miste dansere ved nævnte ændring, hvilket bestyrelsen absolut ikke ønskede, blev forslaget forkastet.
Forårsafslutning 10 april 2019 på Vissenbjerg skole.
Dejlig mad fra Kokken og Jomfruen. Som sædvanlig flot pyntede borde med blomster og lys. Stor opbakning fra medlemmerne med livlig snakken og høj humør. Kæmpe tak til festudvalget for en altid imponerende indsats.
10 september opstart efteråret.
15. September havde Frede arrangeret Operation gå tur Svanninge bakker. 24 morgenfriske medlemmer mødte op ved Fåborg havn i silende regn. Vi kørte samlet til Svanninge bakker, hvor vi hyggede os med rundstykker / bitter samt medbragt kaffe. Turen gik af Ø-havsstien til restaurant Trekroner ved Fåborg havn, hvor æggekage / fadøl ventede. Tak til Frede for en hyggelig tur. Måske kan lignende gentages?
Det er så i september, at vi fik besøg af den amerikanske caller Bob Isaac. Første halvdel af aftenen virkede lidt frustrerende for mange dansere, hvorimod i anden halvdel var der mere grin og latter.
Som Erhard sagde til mig på et tidspunkt, Jeg aner ikke hvad han siger men jeg kigger blot på de andre dansere!
Den skal vi nok ikke gentage på en almindelig danseaften!!
Efterfølgende var der nogle vissenbjergdansere til hyggeligt bal i Sønderborg med netop Bob Isaac.
Bestyrelsen har et ønske om, at vi gerne vil have flere dansere her i Vissenbjerg. Derfor gik vi i gang med aktion annoncering: 2 uger i flere aviser / !!!!!!!!!!!!!!!
Annonce i de 4 Ugeaviser, Assens Lokalavis, Ugeavisen Odense, Lokalavisen Nordvest og Ugeavisen Nordfyn, I uge 35: 3975,00 inkl. MomsI uge 35 og 36: Ca. 7000,00 inkl. Moms
Jeg mener vi fik 2 dansere?????? Det gør vi ikke igen.
Juleafslutning 4. December 2019
Som sædvanligt havde festudvalget lagt op til julehygge med mad / juleklædte borde / med gave bytte / kaffe og kage. / Fredes indviklede danse eller måske var det rødvinen, der begyndte at virke. Kæmpe tak til festudvalget.
14, januar var der arrangeret samdans. 32 dansere hyggede sig med Fredes udmærkede danse og der var mange der gav udtryk for at det var en aften, vi godt kan gentage. Uheldigvis var der valgt en aften, hvor der var dans i Bellinge, hvilke det selvfølgelig ikke skal være.
Plan 2020 / 2021.
Den 20 februar har bestyrelsen møde angående planlægning af året 2020/2021. Intentionerne er at afholde Dans på Tværs 1 gang forår og 1 gang efterår, samt jul og forårsafslutning. Hvis der er medlemmer der sidder inde med gode ideer til aktiviteter så kontakt bestyrelsen?
Slutteligt vil jeg gerne takke Frede for en altid imponerende / ihærdig indsats. Du finder altid danse som er spændende, udfordrende og som kræver stor tålmodighed ikke mindst fra din side, inden danserne har forstået, hvad det går ud på.
Stor tak for festudvalget, der som altid sikre at forår- og juleafslutningerne forløber hyggeligt og festligt.
Tak til alle jer dansere, som møder flittigt op til danseaftenerne med smil på læben og højt humør. Uden jer var der ingen forening. Tak.
På vegne af bestyrelsen, Ole

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 111 af 08. januar 2020


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 110
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Samdans, skiftevis tirsdage og onsdage i måneder, hvor der ikke er andre arrangementer. Tages op på generalforsamlingen. Skal det fortsætte?
4. Nyt fra kasserer
Regnskabet for 2019 blev gennemgået.
5. Arrangementer
Generalforsamling d. 05.02.2020. Indkaldelsen blev gennemgået og tilrettet.
Bestyrelsen møder kl 17.30. Johannes og Irena aftaler menu.
Johannes medbringer duge, servietter, lys, salt og peber og blomster. Britt medbringer vaser.
Dans på Tværs d. 13.03.2020 er ændret, så det afholdes i Verninge Forsamlingshus, Fuglekildevej 85, 5690 Tommerup. Prisen incl mad bliver kr 200,00
Musik er bestilt.
6. Information
Intet
7. Næste møde
Onsdag, den 20. februar kl 10.00 hos Johannes.
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 110 af 24. oktober 2019


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 109
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Desværre har annonceringen ikke givet nye medlemmer.
4. Nyt fra kasserer
Der er en lille tilbagegang i medlemstallet, så der nu er ca 20 på hvert hold.
5. Arrangementer
Ang turen til Svanninge Bakker har der været positive tilbagemeldinger. Der deltog 28 personer på turen.
Danseaften 1. oktober med Bob var fin, især 2. halvleg hvor musikken var mere efter vores smag.
Næste gang der bliver samdans er onsdag 15. januar 2020, kl. 20.00 – 22.00, efterfølgende vurderes det, om det er noget der skal fortsættes.
OBS!!! Dato og tidspunkt ændret 05.11.19. iflg. aftale med Formanden Ole Andersen til TIRSDAG, DEN 14.01.2020, kl. 19.30 - 21.30
6. Information
Irena forhører sig om priser ang Verninge Forsamlingshus, som alternativ til Skallebølle Skole mht ”Dans på Tværs”
7. Næste møde
Onsdag, den 8. januar 2020 kl. 10.00 hos Ole
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 109 af 4. september 2019


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 108
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Da der kom mange forskellige meninger frem ved undersøgelse om holdene skal lægges sammen, har bestyrelsen valgt at fortsætte uændret med dans både tirsdag og onsdag.
Der er blevet annonceret i 4 forskellige lokalaviser i 2 uger og det bliver så spændende om vi får nye dansere efterfølgende.
Mht Bentes invitation om fællesdans, er bestyrelsen neutrale, men ser positivt på initiativet. Invitationen sendes til Frede/Jens.
4. Nyt fra kasserer
Kassebeholdning: ca 40.000 kr
5. Arrangementer
Der er pt tilmeldt 24 personer til Svanninge Bakker turen.
Tirsdag d. 1. oktober kommer Bob og caller
Dans på Tværs 13.03.20: Lokale og musik er bestilt.l
Booking af lokaler er bestilt for hele sæsonen.
6. Information
Intet nyt
7. Næste møde
Torsdag 24. oktober kl. 10.00 hos Ulla
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 108 af 21. februar 2019


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 107
Godkendt og underskrevet
3. Konstituering
Bestyrelsen har konstitueret sig som flg.
Formand: Ole Hansen Andersen
Næstformand: Johannes Andersen
Kasserer: Ulla Pedersen
Sekretær: Britt Brødbæk
Booking ansvarlig: Irena Nielsen
4. Nyt fra formand
Intet nyt
5. Nyt fra kasserer
Ulla informerer Assens Kommune og bank om ændringer i bestyrelsen. Samtidig sendes oplysninger om formanden til TSCDD, virk.dk og evt. andre interessenter.
Kasserer kalender gennemgået og revideret.
6. Arrangementer
Generalforsamlingen gik fint og referat godkendt. Nyt punkt næste år: Festudvalg
Dans på Tværs, 8. marts: Lokale og musik er på plads. Bestyrelsen møder kl. 16.30
Irena og Britt aftaler menu med Marianne.
Irena medbringer duge og blomster.
Britt tager vaser, servietter, lysestager og salt/peber med.
Ulla sørger for drikkevarer til musikken.
Forårsafslutning onsdag 10.04 kl. i Aula, Vissenbjerg Skole kl. 18.00 – 22.00.
Start efter sommerferien: Tirsdag d. 10.09 og onsdag d. 11.09
Juleafslutning: onsdag 4.12 i Aula, Vissenbjerg Skole kl. 18.00 – 22.00
Generalforsamling: onsdag 5.02.20 i Aula, Vissenbjerg Skole
Dans på Tværs: Fredag 13.03.20 i Skallebølle Skole. Irena bestiller musik og lokale.
Forårsafslutning: Tirsdag 14.04.20 i Aula, Vissenbjerg Skole.
7. Information
Intet nyt
8. Næste møde
Onsdag d. 21. august kl. 10.00 hos Irena
9. Eventuelt
Intet

Referat af Generalforsamling i Country Dance – Vissenbjerg 05. 02. 2019.


Tilmeldte: 44 medlemmer. Tilstede var 42 medlemmer – 2 syge meldte fra. 6 var ikke tilmeldt.
Efter en dejlig middag sponsoreret af foreningen gik generalforsamlingen i gang kl. 19.45.
1. Jørgen Nielsen blev valgt som dirigent og Margit Olsen som referent.
2. Formand Ingrid Degn oplæste formandens beretning. Den blev godkendt med applaus, og vil blive lagt på foreningens hjemmeside.
Kort kan nævnes: Vi er 50 medlemmer + Margit og Frede der er selvskrevne.
Dans på Tværs 09.03.2018
16 dansere tog til Silkeborg 25. -27. 05.2018
Country Dance – Vissenbjerg afholdt 30 års jubilæum på Tommerup Efterskole den 27.10.2018 med 145 deltagere og med musik af English Contra Dance Band.
Juleafslutning den 04.12.2018
Ingrid takkede alle der hjælper til alle steder.
3. a. Kasserer Ulla Pedersen fremlagde revideret regnskab, der viser et overskud på kr. 2.507,35
Jens Bertelsen spurgte til Bestyrelseshonoraret og fik at vide at der er 3 bestyrelsesmedlemmer der får kr. 900,00 og 2 der får kr. 450,00 i honorar.
b. Bestyrelsen foreslog at man nedsætter kontingentet til kr. 500,00. Begrundelse: Indtægter til Dans på Tværs balancerer fint med udgifter, ellers kan man søge tilskud ved TSCDD. Frede supplerede med at tilskuddet fra TSCDD er sat op fra kr. 1500,00 til kr. 2000,00, og TSCDD er villige til at give tilskud.
c. Budgettet er regnet ud med kontingent på kr. 500,00 og budgettet balancerer fint hermed. Vi udlejer ikke mere musikanlæg til Lilleskov Teglværk og teltet er solgt.
Både regnskab og budget blev godkendt med applaus.
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer: Ole Andersen blev valgt i stedet for Ingrid Degn.
Irena Nielsen blev valgt i stedet for Sonja Johansen Dalgaard.
Britt-Marie Brødbæk blev genvalgt.
Valg af suppleanter: Jørgen Nielsen og Knud-Erik Poulsen.
Valg af revisorer: Preben Hansen og Kurt Bøg Jørgensen.
Valg af revisorsuppleant: Vagn Haas.
5. Der var ingen forslag.
6. Der var ikke noget til Evt.
Johannes Andersen takkede Ingrid Degn for det år hun har været formand.
Johannes takkede også Sonja Johansen Dalgaard, som har siddet en hel periode som booking ansvarlig. Det har ikke altid været helt nemt.
De fik begge en lækker erkendtlighed.
Til slut kl. 20.03 takkede Ingrid for god ro og orden, og der blev tid til dans og kaffepause med kransekage og flødeboller.
Således opfattet af Margit Olsen, referent. 07.02.2019

Formandens beretning v/generalforsamlingen 05.02.2019


Velkommen til Country Dance Vissenbjerg’s generalforsamlingen.
I denne sæson 2018/2019 er vi 50 dansere – heri er ikke medregnet Frede og Margit – de er selvskrevne.
Ifølge persondataloven må foreningen ikke oplyse om cpr.numre. (på holdlisterne har hidtil været anført fødselsdage)
Dans på Tværs blev afholdt på Skallebølle Skole den 9. marts 2018, og det var et meget vellykket arrangement med mange dansere fra de forskellige klubber.
Til Silkeborg-konventet i maj 2018 var der 16 dansere, der havde en god weekend.
Så kom den helt store begivenhed: Country Dance Vissenbjerg’s 30 års jubilæum, der blev afholdt den 27. oktober 2018 på Tommerup Efterskole, hvor der var pyntet op i salen, bl.a. banner fra en sponsor, Totalbanken.
Det blev en fantastisk oplevelse, hvor vi fejrede Fredes jubilæum og samtidig de dansere, der har deltaget i de 30 år: Margit, Preben, Edith og Johannes. Der var deltagere fra hele landet, vi var 145, som dansede til den gode musik af en English Contra Dance Band.
Juleafslutning den 4. december 2018 på Vissenbjerg Skole. En hyggelig afslutning med pakkedans m.v.
En stor tak til alle, der hjælper med opstilling m.v. ved alle arrangementer.
Så vil jeg slutte og håber, at Foreningen vil fortsætte på samme gode måde som hidtil.
Ingrid Degn
formand

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 107 af 08. januar 2019


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 106
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Modtaget mail ang. lokaletilskud fra kommunen. Ulla undersøger
4. Nyt fra kasserer
Regnskabsudkast udleveret og gennemgået
Honorarsatser gennemgået og revideret.
Bestyrelsen enige om, at telt og gasvarmer skal sættes til salg.
5. Arrangementer
Ang. Jubilæumsballet er bestyrelsen enige i, at det gik over al forventning.
Indkaldelse til generalforsamling blev gennemgået og tilrettet.
Johannes og Sonja sørger for mad
Johannes medbringer salt, peber, lysestager og servietter.
Sonja tager duge og blomster med.
Britt sørger for vaser.
Dans på Tværs d. 8 marts 2019: Musik og lokale er bestilt.
6. Information
Intet
7. Næste møde
Torsdag, den 21. februar kl. 10.00 hos Johannes.
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 106 af 02. oktober 2018


Afbud fra Sonja
1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 105
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Bestyrelsen har besluttet, at fødselsdage ikke fremover vil stå på holdlisterne. Dette er af hensyn til persondataforordningen.
4. Nyt fra kasserer
På nuværende tidspunkt er der kommet 5 nye medlemmer på tirsdagsholdet og desværre er der 2 udmeldt.
Onsdagsholdet er uændret.
5. Arrangementer
Frede deltog i mødet under dette punkt af hensyn til klarlæggelse af jubilæumsballet.
Bestyrelsen samt Jytte, Ole, Irena og Svend Åge møder kl. 08.30 til opstilling af borde, stole og scene.
Johannes sørger for duge, blomster og servietter.
Totalbanken har givet tilsagn om sponsorat til festen.
6. Information
Første danseaften efter nytår er
Tirsdag, d. 8. januar 2019 kl. 19.30
Onsdag, d. 9. januar 2019 kl. 20.00
Da hele bestyrelsen ikke fortsætter efter generalforsamlingen, søges interesserede.
7. Næste møde
Tirsdag, den 8. januar 2019 kl. 10.00 hos Ulla.
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 105 af 27.03.2018


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 104
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Vi har modtaget kr. 770 fra EnergiFyn for 2017.
4. Nyt fra kasserer
Intet nyt
5. Arrangementer
Der var enighed om, at ”Dans på Tværs” var en rigtig god aften.
Jubilæumsbal de. 27. oktober 2018 kl. 13.00 – 21.00. Lokale, middag og musik er på plads og der sendes flyer ud til dansere. Vi søger tilskud fra TSCDD og Totalbanken.
Juleafslutning tirsdag 4. december 2018 i Aula, Vissenbjerg Skole kl. 18.00 – 22.00.
Generalforsamling tirsdag 5. februar 2019 i Aula, Vissenbjerg Skole kl. 18.30 – 22.00
”Dans på Tværs” fredag 8. marts 2019 i Skallebølle Skole kl. 18.00 – 22.00
Forårsafslutning onsdag 10. april 2019 i Aula, Vissenbjerg Skole kl. 18.00 – 22.00
6. Information
Intet nyt.
7. Næste møde
2. oktober kl. 10.00 hos Sonja
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 104 af 21.02.2018


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 103
Godkendt og underskrevet
3. Konstituering
Bestyrelsen konstituerede sig som flg:
Ingrid Degn: Formand
Johannes Andersen: Næstformand
Ulla Pedersen: Kasserer
Britt Brødbæk: Sekretær
Sonja Johansen: Booking ansvarlig
4. Nyt fra formand
Intet nyt
5. Nyt fra kasserer
Medlemsantal er uændret.
Kasserer informerer Assens Kommune og bank om ændringen i bestyrelsen. Samtidig sendes oplysninger om formanden til TSCDD, virk.dk og evt. andre interessenter.
6. Arrangementer
Referat fra generalforsamlingen blev godkendt.
Dans på Tværs d. 9. marts på Skallebølle skole. Maden er bestilt. Sonja medbringer duge og blomster. Johannes har drikkevarer med til musikken. Britt sørger for vaser, lys, servietter og salt/peber. Bestyrelsen møder kl. 17.00.
7. Information
Intet nyt.
8. Næste møde
27. marts kl. 10.00 hos Sonja.
9. Eventuelt
Intet

Referat af Generalforsamling i Country Dance – Vissenbjerg 07. 02. 2018.


Tilmeldte: 49 medlemmer. Tilstede var 47 medlemmer - 2 syge meldte fra.

Formand Bent Vesterled bød velkommen og meddelte at vi er i alt 55 medlemmer i foreningen.
1. Jørgen Nielsen blev valgt som dirigent og Margit Olsen blev valgt som referent.
Dirigenten takker for valget og konstaterer at generalforsamlingen er rettidigt indkaldt.
2. Bent Vesterled oplæser formandens beretning. Den blev godkendt med applaus, og vil blive lagt ud på foreningen hjemmeside.
Kort kan nævnes: Bestyrelsen har holdt 5 bestyrelsesmøder samt 1 goddag/farvel møde
Arrangementer: Dans på Tværs: 10.03.2017 med 78 deltagere og musik af
Sønderborg Contra Dance Band.
Forårsafslutning: 26.04.2017 med 45 deltagere.
14 deltagere i Silkeborg Konvent.
Dans på Tværs: 06.10.2017 med 66 deltagere og musik af Reel of Two
Juleafslutning: 06.12.2017 med 48 deltagere
Bent takker det utrættelige festudvalg og foreslår os at blive ved med den sjove pakkedans til juleafslutningen. Bent takker alle medlemmerne, takker bestyrelsen, suppleanterne og revisorerne.
3. Kassereren Ulla Pedersen gennemgik regnskabet og forklarede at grunden til der er et underskud på kr. 7196,04 er fordi Novemberkontoen er gået i 0. Ellers ville der have været et overskud på
ca. kr. 4500,00
Jens Bertelsen spørger om leje af lokaler er pr. time eller pr. gang: det er kr. 25,- pr. time = kr. 50,- pr. gang.
Frede spørger om man har i sinde at søge TSCDD om tilskud til Dans på Tværs/ jubilæumsfest i efteråret. Det blev der svaret ja til.
Regnskabet godkendtes med applaus.
Budgettet blev gennemgået og godkendt med applaus.
4. På valg er Johannes Andersen og Ulla Pedersen, som begge gerne modtager genvalg.
Der skulle vælges et nyt bestyrelsesmedlem i stedet for Bent Vesterled. Den der vælges i år, bliver kun valgt for 1 år, da Bent kom ind i utide for 2 år siden.
Bestyrelsen havde ikke noget forslag, og man suspenderede generalforsamlingen i 10 min. for at se om der ville vise sig et frivilligt medlem.
Det hjalp. Ingrid Degn meldte sig som nyt bestyrelsesmedlem.
Jørgen Nielsen blev genvalgt som 1. suppleant
Knud Erik Poulsen genvalgt som 2. suppleant.
Lise Watson valgt som revisor i stedet for Poul Møller Nielsen.
Ny revisorsuppleant blev Irena Nielsen.
5. Der var indkommet 1 forslag fra Inge Nielsen og Mette Madsen. Forslaget var indkommet rettidigt den 31.01.2018.
Forslaget gik på at de på onsdagsholdet gerne vil danse fra kl. 19.00 til 21.00.
Irena mener, at vi vil miste medlemmer på at flytte tiden, da der stadig er nogle der går på arbejde og kan have svært ved at nå det til kl. 19.00.
Frede synes også at kl. 19.00 er lige tidligt nok, men kunne gå med til kl. 19.30 til 21.30.
Forslaget blev trukket tilbage.
6. Der var ikke noget til evt.
Dirigenten Jørgen Nielsen takkede for god ro og orden.
Bent Vesterled takker Jørgen for hans indsats som dirigent.
Johannes Andersen takker Bent Vesterled for hans store engagement i foreningen og overrækker en gave til Bent.
Således opfattet af Margit Olsen, referent. 09.02.2018

Formandens beretning v/generalforsamlingen 07.02.2018


Ved generalforsamlingen sidste år blev bestyrelsen udvidet med Sonja.
Sonja fik som lokale ansvarlig rigeligt at se til, men hun lykkedes med opgaven.
Det var særligt Assens Kommune, der gav problemer.
Hvem har ansvar for fordelingen af lokaler på de mange skoler? Kan vi stadig benytte Skallebølle skole? Rygter om at den er lukket? Hvor kan så afholde Dans på Tværs? Hvor og hos hvem skulle vi reservere lokaler? Hvor blev pedellen Jens Peter fra Skallebølle skole flyttet hen?
Hvem har ansvar for at åbne og lukke skolen før og efter et arrangement?
Bestyrelsen har ansvar for at musikerne og leverandører af catering ikke kører forgæves?
Hvem kan aflyse vores aftaler om at bruge Vissenbjerg skoles gymnastiksal? Varsel?
Bestyrelsen fik travlt med at ajourføre en årsplan for bestyrelsesarbejdet.
Fremover bliver det forhåbentligt lettere at holde styr på de kommunale udfordringer?
Vi har siden sidste generalforsamling holdt 5 bestyrelsesmøder. Som delvis arbejdsfrie seniorer har vi valgt at holde møderne - midt på dagen - og på skift hos hinanden.
Det giver en rolig og afslappende atmosfære.
Der er herudover afholdt et - goddag og farvel møde.
Foreningen tæller i øjeblikket 55 betalende medlemmer.
Tirsdagsholdet træner fra kl. 19:30 og onsdagsholdet fra kl. 20:00. Årsagen til at onsdagsholdet ikke ændrede mødetid i 2017 var, at flere af vores mangeårige medlemmer meddelte, at en fremskudt mødetid til kl. 19:00 eller 19:30, ville forhindre dem i at kunne deltage.
Bestyrelsen synes, at vi skal fastholde vores trofaste SQUARE dansere.
Vi foreslår derfor, at de dansere, der ønsker at træne tidligere, møder op på tirsdagsholdet.
Jeg har underskrevet en ny 2 års kontrakt om et ”Kultur- og fritidspas”, der giver nye borgere i Assens Kommune mulighed for – gratis - at afprøve Traditionel Square Dance hos os.
Året har budt på mange dejlige danseaftener. Antallet der møder op til træning er svingende.
Det skyldes, at vi som seniorer holder flere ferier uden for sommerperioden, men også at vi har travlt som aldrig før. Vi tilgodeser et godt helbred med størst mulig livskvalitet.
Foreningen har budt på følgende arrangementer:
Fredag den 10. marts var der dans på tværs på Skallebølle skole med 78 glade deltagere fra hele landet. Skolens borde og stole er af en utrolig ringe beskaffenhed. Selvom vi hver gang udlægger egne stolebetræk på de flossede sæder, må vi konstatere, at en del dansere får revet strømper og bukser itu. Musikken blev leveret af Sønderborg Contra Dance Band, som efterfølgende blev rost af danserne. Det blev et fint arrangement.
Onsdag den 26. april var der fælles forårsafslutning på Vissenbjerg skole i den gamle Aula.
45 deltagere nød lækker mad, gode danse og socialt samvær.
Tak til festudvalget med Jytte, Ole, Irena, Sv. Åge og Paul Erland som mangeårige arrangører.
Weekenden den 12-14. maj deltog 14 Squaredansere i Silkeborg Konventet i et godt arrangement.
Fredag den 6. oktober var der dans på tværs på Skallebølle skole med 66 deltagere fra hele landet. Der var stor tilfredshed med musikken, der blev leveret af Reel of Two med Jeremy og Lotte.
Bestyrelsen havde som arrangører valgt at overlade traktement og servering til Marianne fra Vissenbjerg. Det var vi godt tilfredse med.
Frede havde ikke svært ved at finde callere.
Det er heldigvis særdeles attraktivt at være caller ved vores Dans På Tværs arrangementer.
Onsdag den 6. december var der fælles Juleafslutning på Vissenbjerg skole i den gamle aula med cirka 48 glade dansere. Tak til vores utrættelige festudvalg, der arrangerede en herlig julemenu. Der blev igen i år tid til den traditionelle og humørfyldte pakkedans.

Foreningens fremtid ser lys ud, og det glæder mig, at vi stadig kan mønstre over 55 dansere.
Husk: En forening er ikke stærkere end medlemmerne gør den til.
Fælles for alle Squaredansere i Vissenbjerg kan man sige, at vi gør vort bedste for at
-bevare en sund sjæl i et sundt legeme. Vi forstår at holde gang i endorfinerne.
En stor tak til alle medlemmer, -en særlig til jer, der uden for bestyrelsen har valgt at yde foreningen en ekstra indsats ved arrangementerne.
Tak til min loyale bestyrelse, til suppleanterne, revisorer, udvalgsmedlemmer, fanebæreren og dirigenten.
Bent Vesterled
formand


Referat fra bestyrelsesmøde nr. 103 af 03.01.2018


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 102
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Da foreningen har 30 års jubilæum, har det været drøftet at fejre det i forbindelse med Dans på Tværs her i foråret, men jubilæet er ikke før til efteråret.
Dans på Tværs bliver afholdt som planlagt d. 9. marts.
Formanden meddelte, at Bente og han stopper med at danse efter ca 28 års medlemskab. Derfor fortsætter Bent ikke i bestyrelsen efter generalforsamlingen. Årsagen er, at Bente pådrog sig en skulderskade i maj 2017, hvor 3 sener blev revet helt over. Såfremt Bentes mobilitet forbedres, ønsker de at genoptage square dansen i Vissenbjerg.
4. Nyt fra kasserer
Regnskab for 2017 blev gennemgået og der bliver lavet en ny medlemsliste.
5. Arrangementer
Generalforsamling 7. februar 2018.
Indkaldelse til generalforsamling gennemgået og revideret.
Bestyrelsen møder kl. 17.30. Sonja medbringer duge, vaser og blomster. Britt sørger for lys, servietter, salt/peber og vaser. Johannes og Sonja sørger for madbestilling.
6. Information
Intet nyt
7. Næste møde
Afholdes 21. februar 2018 kl. 10.00 hos Johannes.
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 102 af 10.10.2017


Afbud: Bent Vesterled
1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 101
Godkendt og delvis underskrevet
3. Nyt fra formand
Årsplan blev revideret. Diverse brugernavne og koder er ændret og ud over brugerne er formanden bekendt med dem.
4. Nyt fra kasserer
Kontingentopkrævning er udsendt. På tirsdagsholdet er der 26 personer og ligeledes 26 på onsdagsholdet.
5. Arrangementer
Bestyrelsen var enige om, at ”Dans på Tværs” var en vellykket aften, både mht mad, musik, dans og callere. Vi søger TSCDD om dækning af underskud. Fremover skal der ikke tilbydes overnatning i forbindelse med et arrangement.
Generalforsamling 7. februar 2018. Lokale er bestilt.
6. Information
Intet nyt
7. Næste møde
Afholdes 3. januar 2018 kl. 10.00 hos Sonja.
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 101 af 15.08.2017


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 100
Godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formand
Intet nyt – der er stadig sommerferie.
4. Nyt fra kasserer
Intet nyt
5. Arrangementer
Dans på Tværs afholdes Skallebølle skole 18.00 – 22.00 den 6. oktober. Mad og musik er på plads. Prisen er kr. 150,-. Bestyrelsen møder kl. 17.00
6. Information
Ingen nyheder
7. Næste møde
Afholdes 10. oktober kl. 10.00 hos Britt
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 100 af 09.05.2017


Afbud fra Britt. Referent Bent.
1. Godkendelse af dagsorden.
Godkendt.
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr. 99.
Godkendt og underskrevet.
3. Nyt fra formand.
Bestilling af gymnastiksal og aula i kommende sæson via www.conventus.dk foretages af Sonja sammen med Lise Christoffersen, Assens Kommune, samt aftaler om bestilling af lokaler til særarrangementer på andre skoler. Alle datoer er planlagt og Frede forhøres via Sonja om ændringer. Tilbud om deltagelse i kassererkursus den 25/4 Assens Kommune og ”Boost din forening” kursus den 21/4, tog vi ikke imod.
4. Nyt fra kasserer.
God orientering. Medlemstal 55 og vi har en uændret fornuftig økonomi.
5. Arrangementer.
Evaluering af Dans på Tværs d. 10. marts i Skallebølle. Fint arrangement med buffet, 78 deltagere inkl. musikere og caller. Sønderborg Contra Dance Band ønsker vi at benytte igen.
Evaluering af Forårsafslutning d. 26. april. Fint arrangement v/festudvalget med 45 deltagere.
Dans på Tværs fortsætter med bestyrelsen som arrangører, men nytænkning skal finde sted. Bestyrelsen og deres ægtefæller får ikke danset ret meget til den gode levende musik.
Mulighed for self-catering (medbringer egne lækkerier/mad)? Måske kan vi leje en køkken- og serveringsmulighed, der kan levere en let gourmet buffet? Sonja og Johannes arbejder videre hermed.
Kommende arrangementer:
Dans på Tværs, Skallebølle skole fredag den 6. oktober 2017 kl. 18-22.
Juleafslutning onsdag den 6. december, Aula, kl. 18-22.
Start efter juleferie tirsdag, den 02.01. og onsdag, den 03.01.2018
Generalforsamling onsdag den 7. februar 2018 kl. 18:30 Aula.
Dans på Tværs, Skallebølle skole fredag den 9. marts 2018 kl. 18-22.
Forårsafslutning tirsdag den 17. april 2018 kl. 18-22 Aula.
Øve aftener:
Tirsdagsholdet fra 19. september 2017 til 10. april 2018 Gymnastiksalen Vissenbjerg skole.
Onsdagsholdet fra 20. september 2017 til 11. april 2018 Gymnastiksalen Vissenbjerg skole.
6. Information.
Sæsonafslutninger foreslås fremover benævnt:
Forårsafslutning og Juleafslutning for at undgå misforståelser. Vedtaget.
7. Næste møde.
Afholdes tirsdag d. 15/8 kl. 10.00 hos Johannes.
8. Eventuelt.
Drøftelse af markering ved Margit og Fredes guldbryllupsfest den 27. maj på Tommerup Efterskole.
Deltagernes markering/gave er ikke et bestyrelsesanliggende.

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 99 af 21.02.2017


Afbud fra Ulla.
1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 98
Godkendt og underskrevet
3. Konstituering
Bestyrelsen konstituerede som følger:
Formand: Bent Vesterled
Næstformand: Johannes Andersen
Kasserer: Ulla Pedersen
Sekretær: Britt Brødbæk
Booking ansv: Sonja Johansen
4. Nyt fra formand
Bestyrelsen er positiv overfor tanken om, at ”leje” en udenlandsk caller af TSCDD, evt. til almindelig danseaften, hvis det bliver aktuelt.
Der er udtrykt ønske om, at forårsafslutningen starter kl. 18 i stedet for 18.30.
Bestyrelsen er ikke repræsenteret ved TSCDD’s generalforsamling d. 5. april.
5. Nyt fra kasserer
Intet nyt
6. Arrangementer
Ændring af vedtægter, der blev besluttet på generalforsamlingen rettes og udsendes af Frede.
Referat fra generalforsamlingen blev godkendt af bestyrelsen.
7. Information
Formandens beretning, foreningens reviderede regnskab og bestyrelsesmedlemmernes navne og adresser sendes til Assens Kommune inden 15. marts af Ulla
8. Næste møde
Afholdes 9. maj kl. 10.00 hos Sonja
9. Eventuelt
Intet

Referat fra Generalforsamlingen af 07.02.2017


Tilstede var 44 medlemmer – afbud fra Lise Watson og Magnus Møller.
Formand Bent Vesterled bød velkommen og oplyste at der er
24 dansere på tirsdagsholdet
28 dansere på onsdagsholdet
2 æresmedlemmer - 1 caller
I alt 55 medlemmer i foreningen.
1. Poul Møller Nielsen blev valgt som dirigent og Margit Olsen blev valgt som referent. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt.
2. Formandens beretning blev indledt med et øjebliks stilhed for Mogens Christensen som døde den 11.07.2016. Mogens var kendt for sit gode og smittende humør, og sammen med Connie var han en fantastisk god arbejdskraft i november udvalget. Vi savner alle Mogens. Formandens beretning kan i øvrigt læses på hjemmesiden. Den blev godkendt med applaus.
3. Kassereren Ulla Pedersen havde uddelt regnskabet under spisningen, men læste alligevel tallene op. Ole Andersen spørger om november kontoen vil gå i 0,00. Bent svarede, at der i lighed med tidligere år afholdes et arrangement for november udvalgets medlemmer som tak for hjælpen. Et evt. restbeløb vil blive overført til foreningen og næste år vil der ikke være noget der hedder november konto. Regnskabet godkendtes.
Kassereren Ulla fremlægger budget. Dirigenten fastslog at kontingentet er besluttet uændret kr. 600,00. Ole kommer med bemærkning om, at han ikke kan lide at kalkulere med underskud. Dans på Tværs ser ud til at give underskud. Budgettet godkendtes.
4. Bent og Britt Brødbæk blev genvalgt. Sonja Johansen Dalgaard valgtes med applaus til bestyrelsen i stedet for Margit.
Suppleanter: Jørgen Nielsen og Knud Erik Poulsen genvalgtes med applaus.
Revisorer Poul Møller Nielsen og Ole Andersen genvalgtes med applaus.
Revisor suppleant Lise Watson genvalgtes med applaus (selvom hun var sygemeldt).
5. Bestyrelsens forslag: Bent redegør for, at vi gennem TSCDD i forvejen var dækket ind med den forsikring vi også havde i DGI. Forsikringen dækker hvis man kommer til skade i foreningens regi.
Forslag fra Inge Nielsen og Mette Madsen: Bent redegør for at vi hos Assens Kommune har undersøgt om man må danse fra kl. 19.30 til 21.30. Det må vi gerne, men der var onsdagsdansere der ikke kunne nå at møde til den tid.
Det blev vedtaget at tirsdagsholdet efter vinterferien på forsøgsbasis danser kl.19.30 til 21.30, mens onsdagsholdet fortsat danser fra kl. 20.00 til 22.00. Forsøget vil køre resten af denne sæson.
6. Jens Bertelsen: Vil foreningen gøre noget ekstraordinært for at få nye medlemmer.
Vivi Ehlers foreslog man kunne invitere ungdomsskolens elever til at være med, evt. åbne et ungdomshold.
Derefter takkede Poul for god ro og orden under generalforsamlingen.
Bent takkede Margit for tiden i bestyrelsen, og Johannes Andersen uddelte gave til Margit (Tak for den!)
Bent slutter af og takker Poul for hans indsats som dirigent.
Således opfattet af Margit Olsen, referent. - 10.02.2017

Formandens beretning v/generalforsamlingen 07.02.2017


Ved generalforsamlingen 2016 blev bestyrelsen fornyet med 3 medlemmer. Ulla, Johannes og Bent.
Som I har kunnet læse på vores hjemmeside, konstituerede vi os på første bestyrelsesmøde med Ulla som kasserer, Britt - sekretær, Johannes - næstformand, Margit - lokaleansvarlig og Bent - formand. 
Bestyrelsen har haft et rigtig godt år. 
Vi er 55 medlemmer. 24 på tirsdagsholdet, 28 på onsdagsholdet. 2 æresmedlemmer og 1 caller.
Vi har holdt 5 ordinære bestyrelsesmøder den 22/2, 6/4, 24/8, 19/10 2016 og den 4/1 2017. 
Samarbejdet i den ny bestyrelse har været helt fantastisk. Grundet alderssammensætningen har bestyrelsen kunne afholde møderne på hverdage med start kl. 10. Vi har ikke taget det så nøje med varigheden af møderne. Stemningen må have været god, for møderne har ofte været på 4-5 timer. 
I må glæde jer over, at bestyrelsen ikke arbejder på timeløn, men kun for fornøjelsens og jeres skyld.
Jeg har underskrevet en ny 2 årsaftale om ”Kultur- og fritidspas” med Assens Kommune. Et tilbud om gratis prøvetimer til nye borgere. 
Arrangementer:
11.03: Dans på tværs på Skallebølle skole med 80 glade deltagere. Musik Reel of Two. Menu Bøf stroganoff.
19.04: Forårsafslutning på Vissenbjerg skole som festudvalget arrangerede. Kokken & Jomfruen.
29.04-01.05: Silkeborg Konvent i Lunden. 16 deltog.
03.05.: Square Dance Ball m/Kathy Anderson fra USA på Skallebølle skole. Musik: CC Discount band. Bestyrelsen arrangerede og havde lært af festudvalget. Menu fra Kokken & Jomfruen. 45 deltog.
23.09.: Dans på Tværs på Tommerup Efterskole. Musik: CC Discount Band. Bestyrelsen arrangerede. Igen menu fra Kokken & Jomfruen. 54 deltog.
4.-6.11.: 25-års jubilæumsarrangement blev afholdt på Tommerup Efterskole med 140 deltagere. 
Det sidste i en række på 25. Frede og november udvalget arrangerede med stor succes.
TSCDD havde lovet at dække et eventuelt underskud. Det blev heldigvis ikke nødvendigt. TSCDD gav forud et tilskud på kr. 2 x kr. 5000. Country Dance-Vissenbjerg blev – som lovet - ikke økonomisk involveret.
06.12.: Juleafslutning på Vissenbjerg skole. Festudvalget arrangerede. Kokken & Jomfruen.
Vi har deltaget i Fælles Square Dance arrangementer – herunder på Risingskolen og i Bellinge med levende musik. Senest i Bellinge med 70 deltagere.
Forenings fremtid:
Jeg forudser en spændende fælles fremtid for os Square Dansere i Vissenbjerg. 
Vi ønsker alle, at bevare det bedst mulige helbred. Vi skal blot sætte gang i vores lykkehormoner. Menneskets eget NARKOTIKA. 
Den bedste måde at aktivere sine endorfiner på er at danse – morgen – middag og aften – og helst traditionel SQUARE DANCE. 
Syng og vær glad, se hinanden i øjnene, gerne i en GYPSY.
Jeg vil gerne rette en særlig tak til dig Frede, vores utrættelige caller. Du forstår stadig inspirere os med dit fantastiske humør. Du kan stadig forny dig og overraske os med nye danse. 
Selvom det sikkert kan virke overvældende for dig med medlemmernes forstyrrende sociale snak midt i undervisningen, så ved jeg, at du nyder det. For vi hygger os. 
Du kan såmænd slet ikke undvære vores intensitet.
En stor tak til alle andre frivillige. Bestyrelsesmedlemmerne i sær, suppleanter, revisorer, udvalgsmedlemmer, dirigent, fanebærer og mange andre hjælpere. Som vi skriver i indkaldelsen: 
”En forening er ikke stærkere, end dens medlemmer gør den til.” 
Derfor klarer vi os rigtig godt i Country Dance-Vissenbjerg.    
Bestyrelsen er lydhør overfor nye ideer og initiativer. 
I dag skal vi under punkt 5 drøfte muligheden for at ændre dansetiderne. Bestyrelsen har forberedt sig ved at undersøge mulighederne i Assens Kommune.
Bent Vesterled (Formand) 07.02.2017 

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 98 af 04.01.2017


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 97
Godkendt
3. Nyt fra formand
Vedr Energi Fyn Sponsorordning er der kommet 1 ny tilmelding. Formanden opfordrede til sociale arrangementer.
4. Nyt fra kasserer
Regnskab for 2016 blev udleveret og liste over aktiver blev gennemgået og revideret.
5. Arrangementer
Der forsøges at lave et virksomhedsbesøg i maj.
Musik og lokale er bestilt til Dans på Tværs.
Ang. Generalforsamlingen møder bestyrelsen kl. 17.30
6. Information
Intet
7. Næste møde
21. februar hos Bent (tidspunkt besluttes efter generalforsamling)
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 97 af 19.10.2016


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 96
Godkendt
3. Nyt fra formand
Der er blevet købt en ny printer til Frede.
Energi Fyn sponsorordning fortsætter, da den ikke medfører nogen udgifter for medlemmerne, men klubben modtager penge.
4. Nyt fra kasserer
Fuldmagten til Totalbanken blev underskrevet af bestyrelsen.
5. Arrangementer
Dans på Tværs blev et vellykket arrangement, både med hensyn til mad, musik og callere, men i 2017 skal vi forsøge at afholde det i uge 40, i håbet om større tilslutning.
Vedr. generalforsamlingen skal der i indkaldelsen oplyses om, at vedtægternes § 3 ændres, da vi ikke er medlem af DGI mere.
6. Information
Intet
7. Næste møde
4. januar kl. 10.00 hos Johannes.
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 96 af 24.08.2016


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 95
Godkendt ved tidligere lejlighed.
3. Nyt fra formand
Udmeldelse af DGI er bekræftet.
Vedr. sommerafslutning d. 19.04. kan bestyrelsen konkludere, at festudvalget serverer en fantastisk buffet.
Dans på Tværs d. 03.05 gav et acceptabelt underskud (ca 800,-) og var en vellykket aften.
I forbindelse med Mogens’ begravelse den 16.07 gav foreningen en krans.
Aftale med Assens Kommune vedr. gratis tilbud til nye dansere de første 2 gange er underskrevet af formanden. Kultur- og fritidskontrakten er fornyet.
Vedr. Energi Fyn sponsorordningen undersøges det nærmere til næste møde.
4. Nyt fra kasserer
Kassereren orienterede om økonomien og om, at der er sendt rettelse af fuldmagt til Totalbanken.
Endvidere tager kassereren sig af kontakt til Assens Kommune.
5. Arrangementer
Dans på Tværs d. 23.09 afholdes på Tommerup Efterskole. CC Discount Band spiller og maden leveres fra Kokken og Jomfruen. Prisen uændret kr. 125,- Bestyrelsen møder kl. 17.00.
Juleafslutning d. 6.12 afholdes i aulaen på Vissenbjerg Skole. (Festudvalget)
Generalforsamling 07.02.17 i aulaen, Vissenbjerg Skole
Dans på Tværs 10.03.17 på Skallebølle Skole. Undersøger om Sønderborg Dance Band kan spille ellers Real of Two.
Sommerafslutning d. 26.04.17, Vissenbjerg Skole (Festudvalget)
6. Information
Preben er behjælpelig med at digitalisere alle foreningens protokoller og papirer og det er afleveret til Lokalhistorisk Forening i Vissenbjerg.
7. Næste møde
19. oktober kl. 10.00 hos Margit
8. Eventuelt
Intet

Dødsfald 12.07.2016


Det er med dyb sorg, at vi har modtaget besked om at vort meget afholdte, hjælpsomme og altid humørfyldte medlem Mogens Christensen (orkidégartner) efter meget kort sygdom er afgået ved døden.
Mogens har sammen med Connie været en stor del af vort Novemberudvalg, som står for Square- & Contra Dance Tommerup stævnet. Mogens og Connie har gennem årene været "idémændene" bag vores altid spændende udsmykning af hallen i Tommerup.
De har altid været utrolig hjælpsomme og aldrig gået af vejen for at give en ekstra hånd, hvis det var nødvendig, somme tider har vi såmænd været nød til at bede dem slappe lidt af fordi der var andre som havde fået tildelt opgaven.
Mogens og Connie har også gennem årene leveret store planter til udsmykning i Tommerup og været storsponsor af blomster til Tommerup og mange andre dansearrangementer.
Vi vil komme til at savne Mogens på tirsdagsholdet med hans "højre" venstre hånd og omvendt.
Vore tanker er hos Connie og familien. Æret være hans minde.
Begravelsen finder sted lørdag, den 16.07. kl. 10.00 i Rolfsted Kirke. Foreningen sender en hilsen i form af en krans og en del fra tirsdagsholdet deltager i begravelsen.

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 95 af 06.04.2016


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde nr 94
Godkendt ved tidligere lejlighed.
3. Nyt fra formand
Bent og Frede deltog i TSCDD’s generalforsamling og Bent orienterede om mødet.
Der blev drøftet medlemdsskab af DGI og da vi er forsikrede gennem TSCDD, blev det besluttet at vi udmeldes af DGI.
Nyt udkast til brevpapirhoved udformes.
Det ønskes, at der bliver taget nye fotos til hjemmesiden, samtidig skal der også et af Frede med.
4. Nyt fra kasserer
Kasserer indberetter til Assens Kommune om ny bestyrelse samt sender regnskab dertil.
Der er søgt om tilskud til Dans på Tværs 3. maj, men har fået afslag.
Vi afventer opkrævning fra Kommunen vedr. lokaleleje.
Vederlag i forbindelse med bestyrelsesmøder fortsætter uændret.
5. Arrangementer
Vedr. Dans på Tværs har Kathy sagt ja til at calle d. 3. maj. CC leverer musikken og det afholdes på Skallebølle Skole.
Bestyrelsen møder kl. 18.00
Det blev besluttet, at fanen skal med til Dans på Tværs.
6. Information
Intet
7. Næste møde
24. august kl. 10.00 hos Britt
8. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 94 af 22.02.2016


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra generalforsamlingen d. 10. februar
Godkendt med småjusteringer. Referat fra generalforsamling skal godkendes af bestyrelsen inden det kommer på hjemmesiden.
3. Konstituering af bestyrelsen
Bestyrelsen har konstitueret sig som flg:
Formand: Bent Vesterled
Næstformand: Johannes Andersen
Kasserer: Ulla Pedersen
Sekretær: Britt Brødbæk
Booking ansvarlig: Margit Olsen
4. Nyt fra formand
Bestyrelsen har besluttet, at egen caller fremover ikke skal betale for mad ved arrangementer i eget regi.
5. Nyt fra kasserer
Fuldmagter vedr. Totalbanken blev underskrevet af formand og kasserer.
6. Arrangementer
Til ”Dans på Tværs” d. 11. marts møder bestyrelsen kl. 17.00.
Det forsøges, at arrangerer en ekstra danseaften 2. eller 3. maj, hvis Kathy Andersson vil calle og Claus vil levere musikken. Det kommer dog an på, hvor stor tilslutningen bliver til ”Dans på Tværs”
Program for næste år:
Sæsonstart: 20. og 21. september
”Dans på Tværs”: 23. september
Juleafslutning: 6. december
Start efter jul: 3. og 4. januar 2017
Generalfors.: 7. februar
”Dans på Tværs”: 10. marts
Sæsonafslutning: 26. april
7. Information
Intet
8. Næste møder
6. april kl. 10 hos Johannes Andersen
24. august kl. 10 hos Britt Brødbæk
9. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 93 af 04.01.2016


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde 92
Godkendt med flg. tilføjelse i pkt 3: Frede blev af bestyrelsen indstillet til Assens Kommunes pris "Du gør en forskæl", men den gik desværre til en anden.
3. Nyt fra formanden
Skal der ændres i principbeslutninger vedr. honorarer, anbefales det fra bestyrelsen, at der fremsendes forslag til generalforsamlingen.
4. Nyt fra kasserer
Årsregnskabet udleveret og gennemgået.
Kontingent blev drøftet, men det blev besluttet, at det fortsætter uændret.
Hvis nogen er interesseret i inventarlisten, ligger den på hjemmesiden under "Medlemsnyt"
5. Arrangementer.
Novemberudvalget afholder jubilæums- og afslutningsarrangement til efteråret
Dans på tværs: Aula, musik og mad er bestilt.
Generalforsamling onsdag d. 10. februar kl. 18.00. Frede udsender indkaldelse. Tilmelding 26. januar. til Vagn/Erhardt og 27. januar til Margit. Vagn spørger Poul Møller Nielsen om han vil være ordstyrer og Maud om hun vil være referent. Lokale er bestilt. Erhardt bestiller mad hos Marianne. ca. 50 personer til ca.. 120 kr/pers. + kage. Bestyrelsen (- Britt) møder kl. 17.30 til opstilling og pyntning af borde. Vagn medbringer duge, lys, salt & peber. Margit medbringer servietter og blomster.
På valg: Erhardt (ønsker ike genvalg) og Preben (ønsker ikke genvalg)
Vagn ønsker ikke at fortsætte som formand.
Suppleanter: Jørgen Nielsen og Knud Erik Poulsen
Revisorer: Poul M. Nielsen og Ole Andersen
Suppleant: Ulla Pedersen
Ved afgang fra bestyrelsen køber bestyrelsen en gave til ca. 300 kr
Goddag/farvel møde hos Margit d. 18. marts kl. 18.00. Mad bestilles udefra. Drikkevarer medbringes af deltagerne.
6. Information
Margit informerede om, at de holder ferie fra 23.02. - 09.03. incl. og Jens afløser Frede
7. Næste møde
Konstituerende møde evt. 22 februar, men aftales endeligt af ny bestyrelse.
8. Eventuelt
Intet

Formandens beretning ved generalforsamlingen den 10.02.2016


Generalforsamlingen d.17.02.2015 blev gennemført efter planen, dog blev regnskabet gennem gået af revisoren og ordstyreren Poul Møller Nielsen da kassereren Preben Hansen var syg.
Der var nyvalg af Britt-Marie Brødbæk og genvalg af Margit Olsen og Vagn Haas.
Ved første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede den sig med Britt-Marie Brødbæk som sekretær og uændret Margit Olsen som lokaleansvarlig, Preben Hansen som kasserer, Erhardt Rasmussen som næstformand og Vagn Haas som formand.

Bestyrelsen har afholdt 5 møder: 27. februar, 23. marts, 17.august, 16. november og 4.januar.
Principielle beslutninger:
Sommerafslutning afholdes tirsdag lige år og onsdag ulige år.
Juleafslutning afholdes tirsdag lige år og onsdag ulige år.
Generalforsamlingen afholdes onsdag i lige år og tirsdag i ulige år.
Ved betalende arrangementer, arrangeret af bestyrelsen, betaler callere og bestyrelse med ledsager ikke for entre, men for evt. mad.

Arrangementer.
20.03.2015: Dans på tværs med mad, Skallebølle skole, musik ”Reel of two”. 65 deltagere. Overskud kr. 695
21.04.2015: Afslutning Vissenbjerg skoles aula, arrangeret af festudvalget.
08-10.05.2015: Silkeborg konvent. 14 deltagere fra Vissenbjerg.
12.05.2015: Dans med Amerikansk caller aflyst, da vedkommende caller alligevel ikke var til rådighed.
11.09.2015: Dans på tværs/hvervemøde, med mad, Frøbjerg forsamlingshus, musik ”CC`s Discountband”, Arrangeret af bestyrelsen. Deltagere 47, Underskud kr. 3.000. Tilskud kr. 1.200 fra TSCDD. Arrangementet gav 2 nye medlemmer.
06-08.11.2015: Weekend arrangement på Tommerup Efterskole gav et underskud på kr. 24.400 Tilskud på kr. 5.000 fra TSCCD. Bestyrelsen CD-Vissenbjerg blev på bestyrelsesmøde 16. nov. enige om at give et tilskud på 10.000 kr. til hjælp til et afsluttende 25 års jubilæums arrangement 2016.
02.12.2015: Juleafslutning Vissenbjerg skoles aula, arrangeret af festudvalget
10.02.2016: Generalforsamling i Vissenbjergs skoles aula, arrangeret af bestyrelsen. 54 tilmeldte.

Kommende arrangementer:
11.03.2016: Dans på tværs Skallebølle Skole med mad og musik, ”REEL of TWO”
19.04.2016: Sommer afslutning
29.04-01.05.2016: Silkeborg Konvent
28.07.2016: Vi blev tilbudt at deltage i Assens arrangement ”Hele egnen skal Danse”, men måtte melde afbud grundet manglende tilmelding.
23.09.2016: Dans på tværs i Vissenbjerg skoles aula
04-06.11.2016: Tommerup Efterskole. Dette arrangement er 25 års jubilæums arrangement og også det sidste i Tommerup.

Andet.
CD-Vissenbjerg modtog i 2015 kr. 443 fra de 6 husstande, der var tilmeldt Fyns support El.
Klub liv Danmark, udviklet af DGI, ophørt grundet manglende tilslutning. Ingen tilmeldte fra vores forening.
Igen i år har formanden underskrevet aftale med Assens kommune om Kultur og fritidspas.
Frede blev indstillet til Assens kommunes pris ”Du gør en forskel”, men den gik desværre til en anden.
Middag for bestyrelsesmedlemmer og ægtefæller hos Vagn 27. februar, mad fra Møllekroen.
Medlemstal, 60 (25 tirsdagsholdet, 32 onsdagsholdet, 2 æresmedlemmer, 1 caller).
33 har deltaget i frivilligt arbejde i form af udvalgarbejde, revisorer og medhjælpende ægtefæller.
54 har meldt sig til generalforsamlingen.
Tak til medlemmer af festudvalg, november udvalg, Silkeborg udvalg, bestyrelsen og revisorer.
Tak til Preben og Erhardt for deres indsats i bestyrelsen.
Speciel tak til Frede for pasning af hjemmesiden med billeder & informationer, samt for et utrætteligt engagement i dagligdagen og ved foreningens arrangementer.

Vagn Haas (formand)

Referat af Generalforsamlingen den 10.02.2016


1. Valg af dirigent: Poul Møller Nielsen blev valgt. Dirigenten konstaterede , at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt. Valg af referent : Maud Viberg.
2. Formandens beretning:
Nuværende medlemstal : 57 fordelt med 25 på tirsdagsholdet og 32 på onsdagsholdet,desforuden 2 æresmedlemmer: Anne Marie og Margit og 1 caller
Gennemgang af de forskellige arrangementer, som foreningen har stået for i indeværende sæson. Samt nogle kommende tiltag.
CD – Vissenbjerg modtog kr. 443 fra de 6 husstande , der var tilmeldt Fyns support El.
Formanden har underskrevet en aftale med Assens Kommune om Kultur og fritidspas.
Der var 55 tilmeldte til generalforsamlingen, men 3 udeblev p.g.a. sygdom.
Formanden takkede de forskellige udvalgsmedlemmer samt den siddende bestyrelse for godt samarbejde.
De afgående bestyrelsesmedlemmer Preben og Erhardt blev også takket for deres indsats.
En speciel tak til Frede for hans store og utrættelige arbejde for foreningen .
Beretningen godkendt.
3. Kassererens fremlæggelse:
a. Revideret regnskab – godkendt.
b. Budget for det kommende år – vedtaget.
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer.
Vagn Haas, Erhardt Rasmussen og Preben Hansen udgik af bestyrelsen
Nye i bestyrelsen : Johannes Andersen, Bent Vesterled og Ulla Pedersen.
Valg af suppleanter: Genvalg af Jørgen Nielsen og Knud-Erik Poulsen.
Valg af revisorer: Genvalg af Poul Møller Nielsen og Ole Andersen.
Valg af revisorsuppleant: Lise Watson.

5. Ingen indkomne forslag.

6. Under evt. uddelte Margit gaver til de 3 afgåede medlemmer af bestyrelsen og takkede for indsatsen samt godt samarbejde.
Formanden afsluttede generalforsamlingen med at takke de fremmødte medlemmer for god ro og orden.
Referent : Maud Viberg

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 92 af 16.12.2015


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøder nr. 91
Godkendt
3. Nyt fra formanden
Orientering om div. post indenfor klubbens regi, bl.a. KlubLiv.
Frede blev af bestyrelsen indstillet til Assens Kommunes pris ”Du gør en forskel”, men den gik desværre til en anden.
4. Nyt fra kasserer
2 kontingenter betalt siden 1. nov. Antallet af medlemmer uændret fra sidste år.
Regnskab over Tommerup weekend udleveret.
5. Arrangementer. Evaluering af Frøbjerg og November arrangement.
Frøbjerg arrangement har givet 2 nye medlemmer og regnskabet blev uddelt. Frøbjerg arrangement erstattes af Dans på Tværs, som afholdes 23. september i Aulaen Vissenbjerg skole. Prisen bliver incl mad kr 125,- og for deltagelse i dans alene kr. 35,- Sæsonen starter d. 20. og 21. september.
November arrangementet gav et underskud på ca. 23.400,- kr. Tilskud fra TSCDD på kr. 5.000,-
Vissenbjerg Contra Dance giver et tilskud på kr. 10.000,- til jubilæumsarrangementet.
Dans i Assens d. 28. juli, tidspunkt mangler.
6. Honorarer
Honorarer skal bevilges inden handling.
7. Valg til bestyrelsen
Erhardt og Preben modtager ikke genvalg.
Vagn ønsker ikke at fortsætte i bestyrelsen.
8. Information
Intet
9. Næste møde
Mandag d. 4. januar kl. 10.00 hos Preben
10. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 91 af 17.08.2015


1. Godkendelse af dagsorden
Godkendt
2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøder nr. 89 og 90
Godkendt med flg rettelser:
Punkt 2: Juleafslutning d. 2. december – kl. ændret fra 18.00 til 18.30
Dans på tværs flyttes fra Skallebølle Skole til Vissenbjerg Skoles Aula
Punkt 8: Dagsorden – ændret til Skabelon for dagsorden.
3. Nyt fra formanden
Orientering om div. mails med forskellige tilbud indenfor klubbens regi.
4. Nyt fra kasserer
Regnskab pr. 10. august 2015 blev gennemgået. Der er søgt om tilskud fra TSCDD til Frøbjerg arr. – Bevilget kr. 1.200,-
5. Arrangementer. Detailplanlægning for Frøbjerg.
Omtale i Lokalavis og Folkeblad i uge 34 og annonce i Folkebladet i uge 35.
Maden leveres af Marianne.
Vagn sørger for drikkevarer.
Margit sørger for kaffe, fløde, sukker, småkager og blomster.
Erhardt sørger for tallerkener, vandglas, kopper, servietter og mad.
Preben sørger for byttepenge.
Britt sørger for duge, lysestager m/lys, salt og peber.
Kaj og Ellen hjælper i stedet for Vagn og Lisbeth.
6. Manglende medlemmer. Oplæg: Fredes mail fra 16.07.2015.
Fredes oplæg er accepteret. Frede går videre med kontakt til Assens Kommune vedr. ”Hele egnen skal danse”. Er det muligt, at få oplyst dag og tidspunkt for vores deltagelse. Derefter er det muligt at høre medlemmerne, om der er interesse i at deltage. Pressen kontaktes med henblik på et indslag om squaredans: bl.a. alm påklædning og hvor let det er – man behøver ikke være engelskkyndig.
7. Information
Vi er blevet godkendt til at have gymnastiksalen tirsdag og onsdag.
Ønskede lokaler er blevet bevilget.
8. Næste møde
Næste møde: 16. november kl. 19.00 hos Preben.
9. Eventuelt
Intet

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 89 af 27.02.2015


OG Referat fra bestyrelsesmøde nr. 90 af 23.03.2015


Godkendelse af dagsorden.
Godkendt.
Godkendelse af referat nr. 88 fra d. 5. januar 2015
Referat godkendt og underskrevet.
Godkendelse af referat fra Generalforsamlingen d. 17. februar
Godkendt.
Konstituering af bestyrelsen
Bestyrelsen konstituerede sig uændret bortset fra sekretær (se bilag)
Næste bestyrelsesmøde.
Mandag d. 17. august kl. 19.00 hos Preben.
1. Godkendelse af dagsorden.
Godkendt.
2. Datoer for kommende arrangementer.
Afslutning 21. april 2015, Vissenbjerg skoles aula kl. 18 - 22. Festudvalg står for arr.
Arrangement 12. maj aflyst pga caller rejser hjem.
Frøbjerg 11. september 2015 kl. 18 - 22. Bestyrelse står for arr. og møder kl. 17.
"Håber på at se nye dansere. CC's Discount Band spiller for ""kun"" kr. 2.000."
Deltagerpris: entre kr. 125,-
Juleafslutning d. 2. december 2015 kl. 18.30 - 22.00 i aulaen.
Generalforsamling d. 10. februar 2016 kl. 18.30 - 22.00 i aulaen.
Dans på tværs i Skallebølle fredag d. 11. marts 2016 kl. 18.30 - 22.00. Real of two
spiller. Deltagerpris: kr. 125,-
Sommerafslutning 19. april 2016.
Generalforsamling vil blive afholdt onsdag i lige år og tirsdag i ulige år.
Fremover bliver sommerafslutning afholdt tirsdag i lige år og onsdag i ulige år.
Juleafslutning afholdes tirsdag i lige år og onsdag i ulige.
Bestyrelse med ledsager betaler ikke entre, men mad.
Callere betaler ikke entre, men når der tilbydes spisning betales for maden.
Andre hjælpere betaler på lige fod med andre deltagere.
3. Frøbjerg forsamlingshus. Økonomisk vurdering. A'conto betales nu med 50% og resten 14 dage før.
4. "Vores deltagelse i ""Hele egnen skal danse i Assens"" 2016." Bestyrelsen ønsker ikke at deltage i planlægning, men hvis Frede ønsker det, er han velkommen til at gøre noget.
5. TSCDD's generalforsamling. Orientering ved Margit. Margit oplyste, at der er 29 foreninger med i alt 1.110 medlemmer i forbundet. Hun refererede (uden at have modtaget referat) efter hukommelsen.
6. Nyt fra formanden. Intet.
7. Nyt fra kasserer.
Regnskab for Dans på Tværs blev fremlagt.
8. Eventuelt
Tirsdagsholdet er tilbage i gamle lokaler og det er lovet, at det fortsætter næste sæson.
Skabelon for dagsorden blev revideret, så fremover ser den således ud:
1. Godkendelse af dagsorden.
2. Godkendelse af forrige referat.
3. Nyt fra formand
4. Nyt fra kasserer.
5. Arrangementer.
6. Information.
7. Næste møde.
8. Eventuelt

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 88 af 05.01.2015


1. Godkendelse af dagsorden
• Godkendt
2. Godkendelse af referat nr. 87 fra d. 17. november, 2014.
• Referat godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formanden
• Vagn og Frede har skrevet til Lise Christoffersen, Ena Nørgaard og direktør Thomas Barfod, Assens Kommune ang. lokaleproblemer, uden tilfredsstillende resultat. V og F går videre med sagen.
Tirsdagsholdet har indtil videre fået lov til at låne Multimediehallen, Vissenbjerg skole. Når parcour-holdet slutter 17. marts, kan vi gå tilbage til gymnastiksalen.
4. Nyt fra kasserer
• Årsregnskabet er gennemgået og underskrevet
5. Generalforsamling
• Generalforsamlingen afholdes tirsdag d.17. februar 2015,
• Indkaldelse til generalforsamlingen udsendes 3 uger før (Frede) Kl. 18.30 med spisning – generalforsamlingen starter kl. 20.00. Tilmelding til generalforsamlingen senest tirsdag d. 3. febr. til Vagn eller Erhardt og onsdag d. 4. febr. til Margit.
• Vagn spørger Poul Møller Nielsen om han vil være ordstyrer og Maud om hun vil tage referat.
• Lokale, Vissenbjerg skole, er bestilt.
• Mad fra Marianne i Bred – ca. kr. 120,-/ pers. + kage.
• Bestyrelsen mødes kl. 17.30 til opstilling og pyntning af borde. Ca. 50 pers. – Erhardt bestiller. Marianne medbringer duge, lys, servietter, blomster etc.
• På valg:
Vagn Haas – modtager genvalg
Margit Olsen – modtager genvalg
Marianne Elfvengren – modtager ikke genvalg
Suppleanter Jørgen Nielsen og Knud Erik Poulsen
Revisorer Poul Møller Nielsen og Ole Andersen og suppl. Ulla Pedersen
• Annemarie Hansen bliver udnævnt til Æresmedlem.
6. Holdorientering
• Intet nyt
7. Arrangementer
• Dans på tværs d. 20. marts 2015 på Skallebølle skole, kl. 18 – 22.
Musik: Reel of two, kr. 3.000,-
Mad fra Marianne (Erhardt aftaler)
Entrè m. musik og mad: kr. 125,- Uden mad: kr. 60,-
Bestyrelsen mødes kl. 17.30
Ingen dans tirsdag og onsdag i denne uge!
8. Hjemmesiden
• Intet nyt
9. Information
• Margit orienterer om 2 nye bands som kan være interessante for os
10.Åbent punkt
• Forslag om et ”udvidet bestyrelsesmøde” d. 27.febr. 2015.
11.Næste bestyrelsesmøde
• Fredag d. 27. februar 2015, kl. 18.00 hos Vagn.
12.Eventuelt.
Intet til dette punkt

Formandens beretning ved generalforsamlingen den 17.02.2015


Generalforsamlingen d. 12.02.2014 startede med lokaleproblemer, som i øvrigt har fulgt foreningen resten af sæsonnen, se nedenfor.
Det bookede lokale var disponeret og klargjort til terminsprøve, så vi måtte flytte til andet og betydeligt koldere lokale. Sidstnævnte var formentlig medvirkende årsag til den relativt hurtigt gennemførte generalforsamling.
De fremmødte 51 medlemmer var enige om at maden fra Marianne som sædvanlig var uovertruffen.
Ved generalforsamlingen blev Preben Hansen og Erhardt Rasmussen genvalgt til bestyrelsen.
Ved første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede den sig uændret med Marianne Elfvengren som sekretær, Margit Olsen som lokaleansvarlig, Preben Hansen som kasserer, Erhardt Rasmussen som næstformand og Vagn Haas som formand.
Bestyrelsen har holdt 4 møder: 17. februar, 12. august, 17. november og 5. januar.
Herudover har bestyrelsen og Frede d. 22 maj holdt et planlægningsmøde forud for Frøbjerg arrangementet (Mad, musik og dans).
Arrangementer:
21.03.2014: Dans på Tværs på Vissenbjerg Skole. Musik: "Reel of Three" . 65 deltagere
23.04.2014: Sæsonafslutning i aulaen Vissenbjerg skole, arrangeret af festudvalget. 53 deltagere, det samme som sidste år
12.05.2014: Dans på tværs Tallerupskolen med "English contra Dance”. 40 deltagere.
09 – 11.05.2014: Silkeborg konvent. Vi deltog med 18 dansere.
12.09.2014: Dans på tværs/hvervearrangement, Frøbjerg Forsamlingshus med bespisning og levende musik, ”Discount Band”. 52 deltagere. Tilskud fra TSCDD 2.200 kr. Underskud 3.400 kr.
07-09.11.2014: November weekend arrangement på Tommerup Efterskole. 141 deltagere fra hele landet. Frede varetager fortsat kasserer funktionen for november arrangementet med referance til bestyrelse og generalforsamling.
02.12.2014: Juleafslutning i aulaen Vissenbjerg Skole. Arrangeret af festudvalget.
17.02.2015: Generalforsamling Vissenbjerg skoles aula. Arrangeret af bestyrelsen.
20.03.2015: Dans på tværs Skallebølle skole, med ”Reel of two”. Mulighed for at købe mad. Arrangeret af bestyrelsen.
21.04.2015: Forårsafslutning, arrangeret af festudvalget.

Andet:
Lokaler:
I 26 år har vi danset tirsdag og onsdag i Vissenbjerg gymnastiksal. Juli 2014 fik vi besked på at vi ikke længere kunne få gymnastiksalen, da den skulle bruges af Assens Ungdomsskole til parkourhold. Trods undertegnedes talrige skrivelser til administrativ medarbejder, samt direktør for ”By, Land og Kultur” og personlig møde med formanden for kultur og fritidsudvalget (Ena Nørgaard) kunne beslutningen ikke ændres. Vi blev henvist til Bred skoles gymnastiksal, som er uegnet til formålet. Parkourholdet blev reduceret fra 6 deltagere og 2 instruktører til 2 deltagere og stadig 2 instruktører. Dette var medvirkende årsag til at Frede sendte et ”lille sødt” brev til borgmester Søren Steen Andersen. Efter nogen betænkningstid kom svaret, at vi igen får gymnastiksalen i Vissenbjerg efter sommerferien.
Country Dance-Vissenbjerg modtog i 2014 1.648 kr. fra Fyns SupportEl. Antal support husstande er 6. Tilbud om deltagelse i klubaften videresenses til supportere.
Formanden har underskrevet aftale om 2 timers gratis prøvetime ved sæsonstart. Assens kommunes ”Kultur og fritidspas”
Middag for bestyrelsen og ægtefæller hos Vagn d. 27 februar, Mad fra Møllekroen.
Medlemsantal november 2014 er 59, mod 60 sidste år og 55 forrige år. Over halvdelen af disse (33) har deltaget i frivilligt arbejde for foreningen, i form af udvalgsarbejde, revisorer og medhjælpende ægtefæller.
52 har meldt sig til til generalforsamlingen.
Tak til medlemmerne af bestyrelsen, november udvalg, festudvalg, Silkeborg udvalg og revisorer .
Annemarie Hansen udnævnes til æresmedlem.
Tak til Marianne for hendes indsats i bestyrelsen.
Speciel tak til Frede for pasning af hjemmesiden, et utrætteligt initiativ og gå på mod.

Vagn Haas (Formand)

Referat af generalforsamlingen den 17.02.2015


1. Valg af dirigent : Poul Møller Nielsen blev valgt. Dirigenten konstaterede , at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt. Valg af referent : Maud Viberg.
2. Formandens beretning:
Nuværende medlemstal : 59 personer.
Gennemgang af de forskellige tiltag som foreningen har stået for i indeværende sæson.
Der har været lokaleproblemer , da Vissenbjerg Skoles gymnastiksal var udlånt til Ungdomsskolen tirsdag aften. Holdet blev derefter henvist til gymnastiksalen på Bred Skole. Formanden samt Frede har gjort en stor indsats for at ændre dette . Det blev først muligt, da Frede kontaktede borgmesteren i Assens Kommune . Fremover har vi fået lovning på at kunne danse i Vissenbjerg Skoles gymnastiksal.
Der var 50 medlemmer til stede ved generalforsamlingen.
Formanden takkede de forskellige udvalg samt bestyrelsen for godt samarbejde.
Annemarie Hansen blev udnævnt til æresmedlem.
Marianne Elfvengren, som udgik som bestyrelsesmedlem, blev også takket for sin arbejdsindsats og fik en overrakt en gave
Beretningen godkendt.
3. Kassererens fremlæggelse af regnskab og budget.
Da kassereren, Preben Hansen, var sygemeldt, blev gennemgangen foretaget af dirigenten, som også er foreningens revisor.
Revisorerne havde påpeget, at inventarlisten samt aktiver skulle fremlægges hvert år. Dette var ikke tilfældet i år. Fremover vil det blive fremlagt på hjemmesiden under Medlemsnyt.
Diskussion om ”Frøbjerg Arrangementet” skulle gentages, da det havde givet underskud sidste år. Der var stemning for en gentagelse.
Samme kontingent som foregående år – kr. 600 pr. medlem pr. år.
Regnskab samt budget blev godkendt.
Revisorerne roste Preben Hansen og Frede Olsen for let tilgængelige og overskuelige regnskaber.
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer:
Genvalg af: Vagn Haas og Margit Olsen
Nyvalg: Britt-Marie Brødbæk
Valg af: Preben Hansen og Erhardt Rasmussen
Genvalg af: 1. suppleant Jørgen Nielsen og 2. suppleant Knud Erik Poulsen.
Genvalg af: revisorer Poul Møller Nielsen og Ole Andersen.
Genvalg af: revisorsuppleant Ulla Pedersen.
Bestyrelsen konstituerer sig ved første bestyrelsesmøde.
5. Ingen indkomne forslag.
6. Evt. : Vagn Haas og Frede Olsen fik hver overrakt 2 flasker vin for ihærdig indsats overfor Assens Kommune.

Referent: Maud Viberg.
Referat fra bestyrelsesmøde nr. 87 af 17.11.2014


1. Godkendelse af dagsorden
• Godkendt.
2. Godkendelse af referat nr. 86 fra d. 12. august, 2014
• Referat godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formanden
• Ang. flytning af danselokale: Vagn har talt med formand for kultur og fritid, Ena Nørgaard, som har fremlagt sagen for embedsmændene. De fastholder beslutningen. Vi er fortsat ikke tilfredse med forholdene i Bred.
• Vagn videresender indbydelse til Klubaften i Energi Fyn til dem som er tilmeldte.
4. Nyt fra kasserer
• Mulighed for passivt medlemskab, kr. 50,-
• Forslag om at Annemarie Hansen bliver æresmedlem.
• Medlemslisten er sendt til TSCDD for medlemskab, kr. 290,-
5. Holdorientering
• I alt 56 betalende medlemmer. 8 udmeldte (de 4 midlertidigt) og 9 er meldt ind (2 nye medl. fra Frøbjerg arr.)
6. Arrangementer
Afholdte:
• Frøbjerg arrangement: 52 deltagere. Underskud kr. 3.500. Se regnskabsbilag. TSCDD er søgt om garanti. Bestyrelsen besluttede at gøre et forsøg igen næste år, for at skaffe nye medlemmer.Se nedenfor.
• November arrangement: 140 deltagere. Underskud kr. 3.800. TSCDD er søgt om garanti. Afvikles igen næste år. Se nedenfor.
Kommende:
• Generalforsamling, Vissenbjerg skoles aula d.17. februar, 2015 kl. 18.30 og generalfors. Kl. 20. Mad fra Marianne (Erhardt)
• Dans på tværs fredag d. 20. marts, 2015, kl. 18 – 22 på Skallebølle skole. Discount Band kr. 2.000 og flere callere kr.0 Entrè kr. 50 (= 40 pers.) Mad, drikkevarer og kaffe medbringes.
• Afslutning d. 21. april, 2015 i Vissenbjerg skoles aula, kl. 18.30 – 22.
• Dans på tværs d.12. maj, 2015, kl. 19 – 22, Skallebølle skole? (Margit undersøger) Caller Cis kr. 1.500. Discount Band kr. 2.000. Entrè kr. 60. Kaffe og drikkevarer medbringes. Vi søger TSCDD om dækning af eventuelt underskud fra ”Arrangementspuljen”.
• Frøbjerg arrangement d. 11. sept. 2015 med mad fra Marianne og musik v. Discount Band. Ved TSCDD søges der om tilskud fra ”Bestyrelsespuljen” med den begrundelse at der ved en lav deltagerpris vil være større mulighed for at hverve nye medlemmer.
• Opstart dans 2015: d.15. og 16. september
• November Arrangement 2015 afholdes formentlig på Tommerup Efterskole. Dato endnu ikke fastlagt.
7. Hjemmesiden
• Godkendte referater fra bestyrelsesmøder sendes til Frede (påmindelse til sekretæren)
• Bestyrelsen søger ”praktiske hænder” ved arrangementer, f.eks. Frøbjerg, Dans på tværs og Danseaften i maj.
• Silkeborgudvalget søger 2 nye medlemmer.
8. Information
• Intet til dette punkt
9. Åbent punkt
• Intet til dette punkt
10. Næste bestyrelsesmøde
• Mandag d. 5. januar, 2015 kl. 19 hos Preben, Marianne medbringer forplejning.
11. Eventuelt.
• Intet til dette punkt


Referat fra bestyrelsesmøde nr. 86 af 12.08.2014


1. Godkendelse af dagsorden
• Godkendt
2. Godkendelse af referat nr. 85 fra d. 17. februar, 2014
• Referat godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formanden
• Ang. lokaler til tirsdagsholdet: Vissenbjerg skoles gymnastiksal er udlejet til Assens ungdomsskole fra d. 30. sept. Skallebølle skole er booket til sportsklub – vi bliver derfor henvist til Bred skole.
Denne ændring med kort varsel er ikke ok! Vagn har sendt skriftlig klage til direktør Kofoed, By, Land og Kultur, og udvalgsformand Ena Nørgaard kontaktes i åben spørgetid af Frede.
Tirsdagsholdet starter op i Vissenbjerg d. 16. og d. 23. sept. Frede sender herefter mail om hvor vi fortsætter + kontingent opkrævning. Besked om ungdomsskolen får booket et hold, gives 1 uge før.
• Foreningen har modtaget kr. 1648,- for 2013, fra Fyns Energi
• TSCDD har haft generalforsamling i Tommerup – Frede deltog
• Erhardt flytter, ny adresse: Ved Bakken 21, 5492 Vissenbjerg
4. Nyt fra kasserer
• Medlemskontingent til DGI i juli, kr.790,-
5. Holdorientering
• Se under pkt. 3
6. Arrangementer
• Tilmelding til Frøbjerg arr. ændres på flyer og annonce til senest d. 5/9. Musik: Claus har meldt tilbage at de kommer 3 mand kl. 17.30 - pris: kr. 2000,-. Bordkort, som tidl. (Frede)
• Margit vil undersøge om Dans på Tværs fredag d. 20. marts og forårs afslutningen tirsdag d. 21. april, 2015 kan afholdes på Skallebølle skole (bedre dansegulv) – ellers Vissenbjerg aula.
7. Hjemmesiden
• Ok
8. Åbent punkt
• Intet til dette punkt
9. Information
• Intet til dette punkt
10. Næste bestyrelsesmøde
• Mandag d. 17. nov. 2014, kl. 19.00 hos Preben. Margit medbringer forplejning
11. Eventuelt

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 85 af 17.02.2014


1. Godkendelse af dagsorden
• Godkendt
2. Godkendelse af referat nr. 84 fra d. 6. januar, 2014
• Referat godkendt og underskrevet.
3. Godkendelse af referat fra Generalforsamlingen d. 12. februar, 2014
• Referat godkendt og underskrevet
4. Konstituering af bestyrelsen
• Bestyrelsen fortsætter uændret
5. Nyt fra formanden
• Formanden foreslår at Frede Olsen tager til TSCDDs
generalforsamling d. 22. marts, 2014
6. Nyt fra Kasserer
• Preben søger TSCDD om underskudsgaranti til Dans på Tværs og
åbent bal i maj
• Bestyrelsen har d.d. vedtaget en regnskabspraksis som anbefalet af
BDO, Kommunernes Revision. Se bilag.
• Frede fortsætter med at varetage kassererfunktionen for November
arrangementet med reference til bestyrelse og generalforsamling
7. Holdorientering
• Intet nyt
8. Arrangementer
• Introduktionsaften, fredag d. 12. september, 2014, kl. 18 – 22.
Frede sørger for annonce til lokalavisen og folder. Entre kr. 75.
Margit undersøger lokale og musik - og Erhardt mad.
Der aftales endeligt pr. mail.
• Opstart dans, d. 16. og 17. september, 2014
• November arrangement, d. 7. – 9. november, 2014
• Juleafslutning, tirsdag d. 2. december, 2014. Festudvalget arrangerer
• Opstart efter jul, d. 6. og 7. januar, 2015
• Generalforsamling, tirsdag d. 17. februar, 2015
• Dans på Tværs, fredag d. 20. marts, 2015. Medbragt mad. Entre kr. 75
• Forårsafslutning, d. 21. april, 2015. Festudvalget arrangerer.
9. Hjemmesiden
• Intet til dette punkt
10. Åbent Punkt
• Intet til dette punkt
11. Information
• Margit deltog i møde i foreningen ViGøHiGo d. 14. januar, 2014
12. Næste bestyrelsesmøde
• Tirsdag d.12. august, 2014, kl. 19 hos Preben. Vagn medbringer forplejning
13. Eventuelt.

Referat fra Country Dance - Vissenbjerg's generalforsamling 12.02.2014


Formand Vagn Haas bød velkommen til 51 fremmødte medlemmer og beklagede at mødet i sidste øjeblik måtte flyttes til andet lokale på Vissenbjerg skole.

1. Valg af dirigent.
Poul Møller Nielsen valgt som dirigent.
Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt.
Valg af referent: Marianne Elfvengren – stedfortræder for Maud Viberg, som måtte melde afbud p.g.a. sygdom.
2. Formandens beretning.
Blev godkendt og modtaget med applaus.
Foreligger skriftligt på hjemmesiden.
3. Kassererens fremlæggelse af regnskab.
Regnskabet viste et underskud på kr. 2.441,92.
Det blev påpeget, at regnskabet ville være positivt, hvis værdien af aktiver efter afskrivning havde været medtaget. Der var enkelte spørgsmål til udgiftsposten ”kontorartikler”, specielt de store udgifter til farvepatroner. Kassereren og Frede Olsen redegjorde for disse.
Revideret regnskab blev godkendt.
Budget for det kommende år blev godkendt. Årskontingentet er uændret kr. 600.
4. Valg af bestyrelses medlemmer.
Genvalg af Preben Hansen og Erhardt Rasmussen
Suppleanter: genvalg af Jørgen Nielsen og Knud Erik Poulsen
Revisorer: genvalg af Poul Møller Nielsen og Ole Andersen
Revisorsuppleant: genvalg af Ulla Pedersen
5. Indkomne forslag.
Ingen forslag modtaget
6. Eventuelt
Intet til dette punkt
Dirigenten takkede for god ro og orden og hermed sluttede generalforsamlingen

Formandens beretning generalforsamling 12.02.2014


Ved generalforsamlingen d. 12.02.2013 blev Margit Olsen og Marianne Elfvengren valgt ind i bestyrelsen i stedet for Irena Nielsen og Elly Pedersen. Vagn Haas blev genvalgt.
På generalforsamlingen blev det vedtaget at foreningen skulle skifte navn til ”Country Dance-Vissenbjerg”.
Bestyrelsen blev opfordret til at planlægge en fest i anledning af foreningens 25 års jubilæum.
Ved første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede den sig med Marianne Elfvengren som sekretær og Margit Olsen som lokaleansvarlig. Formand, næstformand og kasserer uændret.
Bestyrelsen har holdt 4 møder: 20. februar, 12. august, 25. november og 6. januar.
Herudover har bestyrelsen, sammen med deres ægtefæller og 4 dansere, deltaget i 3 jubilæumsmøder: 27. marts, 24. april og 3. oktober.
Arrangementer 2013.
22.03.2013. Dans på tværs Tommerup Efterskole, arrangeret af bestyrelsen. 72 dansere fra Sjælland, Jylland og Fyn. Mad i form af mørbradgryde til rimelige penge. Foreningen havde sponsoreret islagkage. 7 callere i løbet af aftenen.
23.04.2013: Sæsonafslutning i aulaen Vissenbjerg skole, arrangeret af festudvalget.
31.05 – 02.06.2013: Silkeborg konvent. Vi deltog med 9 dansere.
04:08:2013: Musik på plænen Tommerup Efterskole, Arrangeret af Country Dance-Vissenbjerg og Tommerup Efterskole. D. 02.09 kunne vi overrække overskuddet på 6.000 kr. til formanden for Børnehjælpsdagen
13.09.2013: Dans på tværs/hvervearrangement, Frøbjerg Forsamlingshus med bespisning og levende musik. 69 deltagere, halvdelen nye og halvdelen foreningens dansere, blandet sammen ved bordene, da Frede havde lavet bordkort, god ide. Ved afslutningen havde 8 skrevet sig på listen til at fortsætte dansen. Efterfølgende fik vi 11 nye medlemmer.
11.10.2013: 25 års Jubilæums arrangement på Tommerup Efterskole. En utrolig festlig aften med god mad, vin, underholdning, levende musik og dans med flere callere. 140 deltagere. Mange positive tilbagemeldinger. Margit Olsen blev udnævnt til æresmedlem, som tak for lang og ihærdig indsats. Margit Olsen fritages for kontingentbetaling så længe hun er medlem af foreningen. Underskud på godt 3.000 kr. Som tak for lånet af skolen blev en kurv med forskellige godter afleveret til skolen
08.11.2013: Blev foreningen, i Ebberuphallen, udnævnt til Årets forening, dette efter indstilling af Frede. Hanne, Erhardt og Frede modtog på foreningens vegne 5.000 kr. og blomster. Grundet udnævnelsen havde vi journalistbesøg på vores danseaften d. 26.11, hvilket medførte en artikel i Fyns Stiftstidende den 25. december 2013.
08 -10.11.2013: November weekend arrangement på Tommerup Efterskole. 141 deltagere hele weekenden, 158 fredag aften. Underskud 10.006 kr.. Vi har fået 10.000 kr. i tilskud fra TSCDD.
04.12.2013: Juleafslutning i aulaen Vissenbjerg Skole. Arrangeret af festudvalget.
12.02.2014: Generalforsamling d.d.
21.03.2014: Dans på tværs med ”Reel of Three” i aulaen, Vissenbjerg Skole. Arrangeres af bestyrelsen.
23.04.2014: Sæsonafslutning. Arrangeres af festudvalget.
09-11.05.2014: Silkeborg konvent.
12.05.2014: Dans på tværs med ”English Contra Dance Band”. Arrangeres af bestyrelsen.
07-09.11.2014: November arrangement Tommerup Efterskole.
Andet:
Aflønning af caller (Frede): Efter Margit er stoppet som caller, er udgiften/udbetalingen til caller halveret. Arbejdet er stadig det samme, med 2 hold per uge. Bestyrelsen har accepteret at betale kørsel efter statens takster for kørsel under 20.000 km, samt betale leder honorar svarende til hvad man kan få i skattefri udbetaling efter statens takster.
Margit er pålagt at være E-boks ansvar og skal have Nem-ID adgang. Foreningen skulle have digital postkasse fra 1. november 2013.
Country Dance-Vissenbjerg har i 2013 modtaget 469 kr. fra FynsSupportEl. Antal supportere er 8 husstande.
24.05.2013. Underskrevet aftale om 2 timers gratis prøvetime ved sæsonstart. Assens kommunes ”Kultur og fritidspas”
Middag for bestyrelsen og ægtefæller hos Vagn d. 21. november. Mad fra Kjærs.
Medlemsantal i 2014 er 60, mod 55 sidste år. Over halvdelen af disse (33) har deltaget i frivilligt arbejde for foreningen, i form af udvalgsarbejde, revisorer og medhjælpende ægtefæller.
52 har meldt sig til generalforsamlingen.
Tak til medlemmerne af bestyrelsen, november udvalg, festudvalg, Silkeborg udvalg, revisorer og Conni & Mogens for blomster.
Speciel tak til Frede for et utrætteligt initiativ og gå på mod.
Vagn Haas

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 84 af 06.01.2014


1. Godkendelse af dagsorden
• Godkendt.
2. Godkendelse af referat nr. 83 fra d. 25. november, 2013.
• Referat godkendt og underskrevet
3. Nyt fra formanden
• Intet nyt
4. Nyt fra kasserer
• Årsregnskabet gennemgået og underskrevet
5. Generalforsamling
• Generalforsamlingen afholdes onsdag d. 12. februar 2014,
Kl. 18.30 med spisning – generalforsamlingen starter kl. 20.00.
• Indkaldelse til generalforsamlingen udsendes 3 uger før (Frede)
• Tilmelding til generalforsamlingen senest tirsdag d. 4. til Vagn
eller Erhardt og onsdag d. 5. febr. til Margit.
• Vagn spørger Poul Møller om han vil være ordstyrer og Maud om
hun vil tage referat.
• Lokale (Vissenbjerg skole) er bestilt.
• Mad bestilles hos Marianne i Bred – ca. kr. 120,-/ pers. + kage?
(Erhardt)
• Bestyrelsen mødes kl. 17.30 til opstilling og pyntning af borde.
Erhardt medbringer duge og lys - Marianne servietter og evt.
Blomster.
6. Holdorientering
• Intet nyt
7. Arrangementer
• Dans på tværs d. 21. marts 2014 på Vissenbjerg skole, kl. 18 – 22.
Musik: Reel of three, kr. 3.500,- Entrè kr. 75,- .
Medbragt mad og drikkevarer. Bestyrelsen mødes kl. 17.30
M. har duge + servietter med. E. medbringer lys og stager
Ingen dans tirsdag og onsdag i denne uge!
• Afslutning onsdag d. 23. april 2014, kl. 18.30
Festudvalget arrangerer.
Gave til Frede (Marianne)
• Danseaften, mandag d. 12. maj 2014, kl. 19 – 22 på
Tallerupskolen. Musik: English Contra Dance Band, kr. 3.500,-
(bestilt kl. 18 – 22). Kaffe/drikkevarer medbringes
Entrè kr. 75,-.
8. Hjemmesiden
• Godkendte referater sendes fremover til Frede af sekretæren.
• Margit udnævnes til booking ansvarlig.
9. Information
• Scrapbogen føres fremover ajour af Edith.
10. Åbent punkt
• Intet til dette punkt
11. Næste bestyrelsesmøde
• Mandag d. 17. februar 2014, kl. 19.00 hos Preben.
Marianne medbringer forplejning
12. Eventuelt.

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 83 af 25.11.2013


1. Godkendelse af dagsorden
• Godkendt.
• Datoer for dans i næste sæson aftales efter generalforsamlingen.

2. Godkendelse af referat nr. 82 fra d. 12. august, 2013
• Referat godkendt og underskrevet.

3. Nyt fra formanden
• Vedtager at fremtidigt ledelseshonorar til Frede er det maximale
skattefrie beløb årligt, jævnf. DGI – p.t. kr. 5.600
• Kørsel til træningstimer + anden kørsel godkendt af bestyrelsen
betales efter statens max. takster – p.t. kr. 3,80 pr. km.
• Margit ”pålægges” E-boks ansvarlighed. Margit og Preben aftaler
indbyrdes om begge skal have Nem-ID adgang.
• Frøbjerg arrangement gav underskud på kr. 5.468,- men også 11
nye medlemmer og PR! Det var en stor succes, 70 deltagere, en
god stemning – p.gr. a. bordkort!
• 25- års jubilæumsfesten var en succes – ca. 140 deltagere – god
stemning – mange positive tilbagemeldinger – gav underskud på
kr. 3.232,25. Bestyrelsen har som tak givet Tommerup Efterskole
en kurv.
• November-arrangement: 141 deltagere tilmeldt til hele weekenden
og 158 fredag aften, underskud på kr.10.006,04 som dækkes af
tilskud fra TSCDD på kr. 10.000.

4. Nyt fra næstformanden
• Erhardt, Hanne og Frede var til stede , og modtog prisen som
Årets Forening, i Ebberuphallen d. 8. nov., efter indstilling af
Frede. Prisen er en check på kr. 5000 + en buket blomster.
• I den anledning kommer der journalist og fotograf fra Fyens
Stiftstidende tirsdag d. 26. nov., for at lave en artikel om os.

5. Nyt fra Kasserer
• Kassebeholdning: 1.488,00
• Bankbeholdning: 52.170,92

6. Holdorientering
• Frede og Margit holder ferie 26. febr. – 12. marts, 2014.
Jens caller de 3 onsdage + tirsdag d. 4. marts. D. 11. marts
inviteres tirsdagsholdet til Bellinge – eller dans onsdag.
(obs. kaffeaften d. 4. og 12. marts)

7. Arrangementer
• Danseaften d. 12.maj, 2014, kl. 19 – 21.45 . Margit undersøger
lokaler (Tallerupskolen, evt. Skallebølle). Musik max. kr. 3.500.
Gerne flere callere. Entre` kr. 75.

8. Hjemmesiden
• Intet til dette punkt.

9. Åbent punkt
• Orientering fra Preben: nye regler for tilskud fra TSCDD fra 2014

10. Information
• Foreningen VI-GØ-HI- GO : igangsætningsmøde d. 14. jan. 2014
kl. 17 – 19 i Fyrtårn Tommerup. Margit vil deltage.

11. Næste bestyrelsesmøde
• D. 6. jan. 2014, kl. 19.00 hos Preben. Erhardt medbringer
forplejning.

12. Eventuelt
• Intet til dette punkt


Ændringer i ugerne 7, 8, 9, 10 og 11


Uge 7 Ingen dans tirsdag, den 11.02. - Men generalforsamling onsdag, den 12.02.
Uge 8 Ingen dans - vinterferie
Uge 9 Tirsdag, den 25.02. dans som normalt - Frede caller - onsdag, den 26.02. dans som normalt - Jens caller
Uge 10 Tirsdag, den 04.03. dans som normalt - Jens caller - onsdag, den 05.03. dans som normalt - Jens caller
Uge 11 Tirsdag, den 11.03. Dansen er flyttet til Kratholmskolen, Byghøjvej 29, Bellinge sammen med Belsquare - Jens caller - onsdag, den 12.03. dans som normalt - Jens caller.

Tak fra Margit


Kære dansere – kære bestyrelse.

Her i starten af det nye år og den nye forårssæson, føler jeg trang til at sige tak for alt i det gamle år.
Dermed tænker jeg på de mange dejlige timer i jeres selskab, og især på vores dejlige jubilæums-fest, hvor jeg blev udnævnt til Æresmedlem i vores forening.
Jeg burde have sagt tak over højtaleren den aften så alle kunne høre det, men jeg var så overrasket og overvældet at det fik jeg ikke gjort.
Ud over udnævnelsen, fik jeg en flot kurv med blomster, en dejlig creme til tørre hænder (kan varmt anbefales) og en dejlig bog, som jeg lige er begyndt på. Den hedder ”Forfulgt” og er skrevet af Mahtob Mahmoody, og de der har læst ”Ikke uden min datter” vil nikke genkendende til hendes navn. Og ja, det er hende, der nu skriver om sit liv, nu 25 år senere. Jeg glæder mig til at læse resten.
Jeg har aldrig fortrudt, at jeg er stoppet som caller. Det har givet mig tid til andre ting.
Men jeg er glad for, at jeg stadig må være med tirsdag og onsdag aftner og danse med jer. Jeg ville savne meget hvis jeg ikke kunne være med i det dejlige sociale sammenhold vi har.
Og jeg glæder mig til at vi skal ses i næste uge!!!
Mange hilsner
Margit


Årets Forening i Assens 2013


Begrundelsen for udnævnelsen:
Årets forening 2013 i Assens Kommune
Country Dance – Vissenbjerg
Foreningen har lige fejret sit 25 års jubilæum med traditionel square og contra dance i Vissenbjerg. Square dancen startede i Vissenbjerg i 1988 med et enkelt hold og var dermed det første sted på Fyn som begyndte denne form for amerikansk folkedans.
Allerede efter en kort årrække var der så mange dansere i Vissenbjerg, at man var nødt til at op-rette endnu et hold og i 1994 oprettede man Square Dance Partners – Vissenbjerg som egen forening. I 1996 var foreningen vokset til næsten 140 medlemmer inklusive et hold clogging dansere (amerikansk stepdans).
Foreningen har gennem årene tiltrukket adskillige udenlandske callere (instruktører) og musikere, hvor de første callere fra USA allerede besøgte Vissenbjerg i opstartsåret 1987. Derefter har det været en fast tradition at en eller flere callere fra USA har besøgt foreningen hvert år. Ligeså har foreningens egne callere Margit og Frede Olsen været i USA syv gange for at dygtiggøre sig.
Foreningen er en utrolig aktiv forening, som gør et stort arbejde for at det sociale også skal være en del af foreningslivet. Da foreningen i sin tid blev startet, var det meget vigtigt for bestyrelsen, at medlemmerne blev involveret i foreningens arbejde. Bestyrelsen udnævnte en række udvalg, som skulle varetage forskellige aktiviteter i foreningen:
- Festudvalget som skulle tage sig af foreningens fester, afslutninger m.m.
- Turudvalget som skulle tage sig af, at arrangere ture til forskellige dansestævner andre steder i Dan-mark.
- Opvisningsudvalg – som dog er nedlagt.
- Novemberudvalget, som hvert år siden 1989 har arrangeret et weekend dansestævne for traditionel square dansere i starten af november (i 2013 holdes stævnet den 8-10. november). Stævnet havde og har stadigvæk til formål at udbrede kendskabet til traditionel square og contra dance, at give danserne en ekstraordinær danseoplevelse ved at der hvert år inviteres to callere fra USA, samt at der ved stæv-net kun bruges levende musik. Dette klares dels ved brug af danske bands eller ved at invitere uden-landske bands, som spiller traditionel amerikansk dansemusik. I år det 22. gang stævnet løber af stab-len på Tommerup Efterskole og stævnet trækker mellem 150 og 200 dansere fra Danmark, Tyskland, USA, England, Finland og Sverige.
Ud over nævnte arrangement undervises der på to hold på Vissenbjerg Skole tirsdag og onsdag, der arrangeres ”Dans på Tværs” to gange om året, hvor dansere også kommer fra Jylland og Sjælland.
Til foreningens generalforsamling i februar, deltager stort set alle foreningens medlemmer (hvis de da ikke er på ferie) og foreningens julekomsammen og sæsonafslutning er som regel også et tilløbs-stykke. Alt sammen fordi foreningens medlemmer ved at udvalgene har gjort et stykke arbejde, at det ikke er bestyrelsen, som hver gang står for aktiviteterne.
I september 2013 inviterede foreningen alle interesserede til ”Mad, Musik og Country Dance” i Frøbjerg kulturhus, og ikke færre end 70 deltagere mødte op, dels lokale, men også deltagere fra Jyl-land havde hørt om arrangementet. Dette arrangement gjorde at foreningen fik 11 nye dansere, som er en fremgang på 15 %. Country Dance – Vissenbjerg er stadig den største forening på Fyn og tiltrækker medlemmer ikke kun fra Vissenbjerg/Tommerup, men også fra Nyborg, Langeskov, Munkebo, Bogen-se, Søndersø, Brenderup, Årup, Odense, Ejby og Morud.

Fordi Country Dance – Vissenbjerg, på trods af sine 25 år, stadig er en utrolig aktiv forening med masser af gejst og fyldt med gode aktiviteter og ideer, skal den udnævnes til ÅRETS FORENING!
Folkeoplysningsudvalget, Assens Kommune, 8. november 2013


Referat fra bestyrelsesmøde


Bestyrelsesmødet nr. 81, d. 20. februar, 2013.

1. Godkendelse af dagsorden
• Godkendt

2. Godkendelse af referat nr. 80 fra d. 2. jan. 2013
• Godkendt og underskrevet

3. Evt. godkendelse af referat fra generalforsamlingen d. 12. febr. 2013.
• Referat foreligger endnu ikke – udskydes til mødet i august.

4. Konstituering af bestyrelsen
• Formand, Vagn Haas
• Næstformand, Erhardt Rasmussen
• Kasserer, Preben Hansen
• Ad hoc, Margit Olsen
• Sekretær, Marianne Elfvengren

5. Nyt fra Kasserer
• Regnskab gennemgås – se bilag (kan udleveres)
• Evt. udbetaling af kørselsgodtgørelse er efter statens laveste takst bestyrelsens godkendelse.
• Ansøgning til TSCDD`s støttepulje 2013 + budget for Dans på Tværs d. 22. marts indsendes af Preben.
• Indkaldelse til repræsentantskabsmøde i Kulturelt Samråd tirsdag d. 19. marts 2013 kl. 19.00. Vores medlemskab tages op til vurdering på næste bestyrelsesmøde. Marianne kontakter Ole Nygaard om evt. fordele.
• Navne ændring til Country Dance – Vissenbjerg (med mellemrum før og efter tankestreg). Preben informerer div. steder om skift af både navn og kasserer.

6. Holdorientering
• Intet til dette punkt

7. Arrangementer
• Dans på Tværs d. 22. marts på Tommerup Efterskole. Entrè kr. 60,-. Vi mødes kl. 17.45. Borddækning til ca. 70 pers. Margit sørger for mad til musikere, + fyrfadslys og servietter. Vagn medbringer duge. Musik kl. 19.30 – 22.00?
• 25 års jubilæum. Tidspunkt: 11.okt. 2013. Invitation til hele landet. Annonce i Strings and Squares. Tilmeldingsfrist: 3 uger? Arr.: Bestyrelse + 2 fra hvert hold + festudvalg? Margit tager kontakt til Jytte. Mad udefra – levende musik. Nyt festudvalgs næste møde d. 27. marts.
• Juleafslutning d. 4. dec. 2013?
• Opstart på forår 2014 d. 7. og 8. januar
• Generalforsamling 2014 d. 12. februar
• Dans på tværs 2014 d. 21.marts
• Sæsonafslutning 2014, d. 23. april

8. Hjemmesiden.
• Bestyrelsen har fuld tillid til at Frede fortsætter med hjemmesiden. Logo ændres. Forslag nr. 1 er valgt.

9. Åbent punkt.
• Kommentar til mail fra Frede: Enighed om behov for mere presseomtale. Vil bede Frede om at kontakte John Jakobsen vedr. et indlæg om Dans på Tværs i marts. Forslag om invitation til nye dansere denne aften, er der ikke umiddelbart tilslutning til i bestyrelsen.

10. Information
• Intet til dette punkt

11. Næste bestyrelsesmøde
• D. 12. august, kl. 19.00, hos Preben. Marianne har brød med.

12. Eventuelt.
• Intet til dette punkt.

Generalforsamlingen 2013


Formandens beretning ved generalforsamling 12.02.13

Bestyrelsen har holdt 4 møder: 5. marts, 13. august, 15. oktober og 2. januar.
Ved generalforsamlingen 15.02.2012 blev Erhardt Rasmussen og Preben Hansen valgt ind i bestyrelsen i stedet for de to afgående medlemmer Herdis Sørensen og Else Jensen.
Ved første møde, 05.03.2012, efter generalfor konstituerede den sig med Erhardt Rasmussen som næstformand og Preben Hansen som sekretær. Formand, kasserer og lokaleansvarlig uændret.
Arrangementer 2012.
14.03.2012. Dans på tværs i Tallerup Skolen Tommerup, arrangeret af bestyrelsen, Square Dance Partners Vissenbjerg.
25.04.2012. Sæsonafslutning i aulaen, Vissenbjerg Skole. Arrangeret af festudvalget.
09.05.2012. Dans på tværs Tommerup efterskole med: Kathy Anderson, USA, og English Contra Dance Band, GB. Arrangeret af november udvalget. Tilskud på 1000 kr. fra TSCDD
Maj 2012. Silkeborg konvent med 132 dansere. Vi stillede med godt 22 dansere. Vissenbjergs Silkeborg udvalg stod for det praktiske.
05.08.2012. JAZZ på plænen ved Tommerup Efterskole. Arrangeret af Vissenbjerg Square Dance Partners og Tommerup Efterskole. Indtjening: 7.544 kr. overført til ”FORENINGEN HOSPITALSKLOVNE”.
16-17 september 2012. Socialt arrangement for foreningens medlemmer. Tur til Rold Storkro med middag og overnatning
10.10.2012. Dans på tværs. Tommerup efterskole med Reel de Quebec. 42 deltagere. Arrangeret af bestyrelsen.
02.11.2012. Foreningsaften I Assens Arena. Hele bestyrelsen og caller deltog sammen med betalende pårørende. Underholdning/undervisning middelmådig i fabrikshal (Assens Arena) med dårlig akustik og drikkevarer priser som i bedre restaurant.
November 2012: Arrangement fredag til søndag. 175 dansere. Økonomisk underskud ca. 4.000 kr. Arrangeret af november udvalget.
04.12.2012. Juleafslutning i aulaen, Vissenbjerg Skole. Arrangeret af festudvalget.
Kommende arrangementer.
22.03.2013 kl. 18.30-22.30 Dans på Tværs på Tommerup Efterskole - Band: Reel de Quebec - Callere: Frede m.fl.. Starter med spisning af medbragt mad. Pris: kr. 60,00
23.04.2013 Sæsonafslutning
Andet:
Margit Olsen er desværre holdt som caller, men deltager heldigvis i danseaftenerne og hjælper Frede og os andre.
Mikrofon anlæg må ikke anvende frekvensbåndet 800-820 MHz efter 31. december 2012.
Vores anlæg anvendte frekvensen 800.5 MHz, men kunne heldigvis stilles om til 795 MHz.
Square Dance Partners Vissenbjerg er tilmeldt FynskSupportEl, hvor EnergiFyn støtter foreningen med 2 øre per KWh de tilmeldte medlemmer bruger. Tilskud i 2012 var 659 kr.
Folderen ”AMERIKANSK SQUARE & CONTRA DANCE” er blevet revideret.
Medlemsoversigt:
Tirsdagshold 2011 - 34, 2012 - 33, 2013 - 26
Onsdagshold 2011 - 39, 2012 - 32, 2013 - 29
I alt Square Dance - 2011 - 73, 2012 - 55, 2013 - 55, Forskel 0
Passive/clogging 2011 - 8, 2012 - 8, 2013 - 1, nedgang -7*
I alt 2011 - 81, 2012 - 63, 2013 - 56, nedgang -7
*Clogging-holdet, som ikke har deltaget i nogen af ovenstående arrangementer eller forrige generalforsamling, har meldt sig ud af foreningen.
39 har meldt sig til generalforsamlingen, svarende til 68 %.
Tak til de to aktuelt afgående medlemmer Irena og Elly.
Tak til medlemmerne af bestyrelsen, november udvalg, festudvalg, Silkeborg udvalg, revisorer, samt Conni og Mogens for blomster.
En speciel tak til Margit og Frede, som igen har ydet en uvurderlig indsats.
Vagn Haas

Referat fra Square Dance Partners generalforsamling 12. februar 2013 på Vissenbjerg Skole.

Formand, Vagn Haas, bød velkommen til de 37 fremmødte medlemmer(2 meldt fra p.g.a. sygdom).

1.Poul Møller Nielsen valgt som dirigent.
Dirigenten konstaterede , at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt.
Valg af referent : Maud Viberg.

2.Medlemstallet er på nuværende tidspunkt 55 aktive dansere og 1 passiv , da cloggingholdet har meldt sig ud af foreningen.
Formanden , Vagn Haas , gennemgik de forskellige tiltag , som foreningen havde stået for i årets løb. Såsom ”Dans på Tværs”, sæsonafslutning, Silkeborgkonventet, Tur til Rold Skov, Jazz arrangement på plænen ved Tommerup Efterskole til fordel for ”Foreningen Hospitalsklovne” og Novemberarrangementet samt kommende arrangementer.
Formanden sluttede af med at takke de forskellige udvalg , bestyrelsen samt de menige medlemmer, som altid var hjælpsomme. Mogens og Connie for de fine blomster, Frede og Margit for deres store engagement og beklagede, at Margit var holdt op som caller.
Til sidst, men ikke mindst, en stor tak til de to afgående bestyrelsesmedlemmer Irena, som har været kasserer i mange år, samt Elly og overrakte dem en buket blomster hver.

3.Regnskabet viste desværre et underskud på kr. 4.492,75. Regnskabet godkendt. Der blev stillet spørgmål ang. medlemskab af D.G.I. Medlemskabet var nødvendigt, da det var et forsikringsanliggende tillige med. Lederhonoraret følger D.G.I.s retningslinier.
Budget 2013 godkendt, herunder uændret årskontingent kr 600.

4.Genvalg af Vagn. Nye medlemmer af bestyrelsen blev Margit Olsen og Marianne Elfvengren.
Suppleanter: Genvalg af Jørgen Nielsen og Knud Erik Poulsen.
Revisorer: Genvalg af Poul Møller Nielsen og Ole Andersen.
Revisorsuppleant: Genvalg af Ulla Pedersen.

5.Der var 2 indkomne forslag.
1.Om der var mulighed for at betale kontingent for en hel sæson, en halv sæson, eller pr. danseaften, hvor man kan deltage.
Resultatet blev, at man kan betale for en hel sæson kr. 600 eller en halv sæson á kr. 300.
2.Navneændring af Square Dance Partners Vissenbjerg.
Det godkendtes, at foreningen skifter navn til ” COUNTRY DANCE - VISSENBJERG”.

6.Under evt. blev bestyrelsen opfordret til at arbejde med foreningens 25 års jubilæum i år.

Derefter takkede dirigenten for god ro og orden. Generalforsamlingen slut.


Bestyrelsesmødet nr. 80 d. 2. januar 2013

Afbud fra.: Elly Pedersen

1. Godkendelse af dagsorden.
• Godkendt uden tilføjelser.

2. Godkendelse af referat nr. 79 fra 15. oktober 2012.
• Godkendt og underskrevet.

3. Nyt fra formanden.
• Nyheder fra Assens Kommune, DGI og TSCDD er rundsendt pr. mail, der var intet der skulle tages stilling til i disse mails.

4. Nyt fra kasserer.
• Økonomi.: Årsregnskabet for 2012, er ikke lavet endnu. Der er d.d. indestående på bankkonto kr. 54.407,49.
• Trådløs mikrofon.: Anlægget som vi har er stillet ned til den lovlige frekvens, 795, så det er ikke nødvendigt at investerer i et nyt anlæg.
• Antivirus program.: Dækningen af udgifter til programmet må tages af det beløb, som foreningen, ifølge DGI må udbetale skattefrit.
• Medlemsregistrering til DGI.: Medlemslisterne vil blive indberettet i løbet af januar måned.
• Der er modtaget kr. 1.000,- fra TSCDD, til dækning af underskuddet fra sidste Dans på Tværs.

5. Generalforsamling.
• Generalforsamlingen afholdes d. 12. februar 2013, kl. 18.30 med spisning som foreningen betaler, selve generalforsamlingen starter kl. 20.00. Vagn laver udkast som kan udsendes.
• Indkaldelse til generalforsamlingen udsendes senest uge 4.
• Tilmelding til generalforsamlingen senest d. 5. og 6. februar 2013.
• Vagn kontakter Poul Møller om han kan være ordstyrer og Maud om hun vil tage referat fra generalforsamlingen.
• Marianne er bestilt til at lave maden. Irena og Marianne aftaler menuen.
• Vagn spørger Mogens på tirsdagsholdet om han eventuelt kan skaffe 15 blomster billigt til bordpynt.
• Irena køber servietter og lys, og kontakter Poul Erland omkring dugene fra juleafslutningen.
• Bestyrelsen møder kl. 18.00 for opstilling og pyntning af borde.
• Der spørges på holdene og der er nogen som eventuelt vil gå ind i bestyrelsen.

6. Holdorientering.
• Tirsdagsholdet er tilmeldt 27, Onsdagsholdet 28 dansere.

7. Arrangementer.
• Dans på Tværs d. 22. marts 2013, er blevet annonceret i TSCDD´s medlemsblad. Der er bestilt musik, de kommer 3 mand til en pris på kr. 3.500,-. Pris pr. deltager kr. 60,-. På næste bestyrelsesmøde søges TSCDD om dækning af et eventuelt underskud.

8. Hjemmesiden.
• Frede kører den fint og er hurtig til at få den opdateret.

9. Information.
• Intet til dette punkt.

10. Åbent punkt.
• Intet til dette punkt.

11. Næste bestyrelsesmøde.
• Konstituerende bestyrelsesmøde aftales efter generalforsamlingen.

12. Eventuelt.
• Intet til dette punkt.


Regler for udlån af foreningstelt


Henvisning til bestyrelsesreferat nr 74, 16.08.2011.
I pkt. 2 har bestyrelsen vedtaget at det nye foreningstelt kun må benyttes til arrangementer hvor foreningen er arrangør eller medarrangør f.eks. Silkeborg konvent og evt. udendørs koncerter.
Bestyrelsen er enige om, at teltet hverken må udlånes eller udlejes til andre.

Referat fra bestyrelsesmøde


Bestyrelsesmødet nr. 79 d. 15. oktober 2012.
1. Godkendelse af dagsorden.
• Godkendt uden yderlige punkter.
2. Godkendelse af referat nr. 78 af 13. august 2012.
• Godkendt og underskrevet.
3. Nyt fra formanden.
• Energi Fyn, kontraktfornyelse for 2013. Vagn fornyer kontrakten, der er 10 el-forbrugere der har tilmeldt sig, dette giver et tilskud fra Energi Fyn, til foreningen på ca. kr. 600,-. Vagn udleverer tilmeldingsblanketter til Energi Fyn på general - forsamlingen i 2013.
• Foreningsaften i Assens Arena d. 2. november 2012. Hele bestyrelsen deltager med ægtefæller og Frede og Margit, Vagn har tilmeldt alle, der kommer senere en mail fra Vagn om mødested -tidspunkt for udlevering af billetter. Vagn undersøger om der kan indstilles enkeltpersoner. Se bilag.
4. Nyt fra kasserer.
• Økonomi. Regnskabet blev gennemgået og godkendt. Se bilag.
• Reklamer på bibliotek poser. Der laves 10.000 stk. som udleveres i ca. 8 mdr. De udleveres på alle biblioteker i Assens kommune. Bestyrelsen tror ikke på at det kan give nye medlemmer. Irena giver Skandinavisk Biblioteksposer besked om at vi ikke er interesseret. Se bilag. (tilbuddet).
5. Holdorientering.
• Der er d.d. inden kontingentbetaling. Tirsdagsholdet 4 der har meldt fra, 4 nye dansere. Onsdag 5 der har meldt fra, 2 nye dansere.
6. Arrangementer.
• Dans på tværs, d. 8. marts el. 15. marts 2013, med levende musik kr. 3.500,-. Første prioritet Tommerup Efterskole, Vagn spørger Frede om det er muligt at låne efterskolen en at disse dage. Elly undersøges ved Assens Kommune om lån af Skallebølle Skole. Ellers Aulaen på Vissenbjerg Skole, er ikke bestilt. Danser fra kl. 19.00 til 22.00, med kaffepause, pris kr. 60,-.
• Generalforsamlingen d. 12. februar 2013, aulaen og Marianne er bestilt, planlægningen af generalforsamlingen laves på næste bestyrelsesmøde. På valg, Irena og Elly som ikke ønsker genvalg.
7. Hjemmesiden.
• Bestyrelsesmødereferater. Referaterne fra bestyrelsesmøderne lægges på hjemmesiden uden redigering, kun med rettelser af stavefejl.
8. Åbent punkt.
• Reklamekuglepenne. Vi har flere gange fået tilbuddet, der gøres ikke mere ved det.
9. Information.
• DGI. Mail fra DGI sendt til bestyrelsen, skal ikke refereres.
10. Næste bestyrelsesmøde.
• Onsdag d. 2. januar 2013, Havrebakken 6, Kerte kl. 19.00.
11. Eventuelt.
• Intet til dette punkt.


Indsigt i bestyrelsens arbejde


Har du lyst til eller ønske om at få indsigt i bestyrelsens arbejde, skal du vide at alle medlemmer, til enhver tid, har lov til at se referater fra bestyrelsesmøderne

Generalforsamlingen 2012


Formandens beretning ved generalforsamling 15.02.12

Bestyrelsen.
Der har været holdt 4 møder i bestyrelsen: 14 marts, 16 august, 31 oktober, 3 januar.
Sekretær Alice Kehlet udtrådte af bestyrelsen oktober 2011. Sekretær funktion vedr. referat og indkaldelse til bestyrelsesmøder blev overtaget af suppleant Else Jensen. Booking af lokaler overtaget af Elly Pedersen. Hjemmesiden overtaget af Frede Olsen.

Arrangementer.
15.03.11. Dans på tværs i Tallerup Skolen Tommerup, arrangeret af Square Dance Partners Vissenbjerg. Deltager antal 55 personer. Ved tilsvarende arrangement sidste år var antallet 79. Underskud til hver af de tre økonomisk ansvarlige foreninger: Odense Square Dance, Fynske Round & Square Dance samt Square Dance Partners Vissenbjerg blev 196 kr.
25.04.11. Sæsonafslutning i aulaen, Vissenbjerg Skole.
Maj 2011. Silkeborg konvent med plads til 150 dansere, vi stillede med godt 20 dansere. Vissenbjergs Silkeborg udvalg består af 4 personer.
November 2011: Square & Contra Dance Jubilæums arrangement med 2 udenlandske callere og 2 udenlandske bands igennem weekenden. 180 dansere, flere til danseaften fredag. Tidligere år har der været økonomisk overskud. I 2011 blev der underskud, grundet det omfattende arrangement. November udvalget består af 14 personer.
08.11.11. Dans på tværs i Risingeskolen, arrangeret af Fynske Round & Square Dance. Deltager antal 75. Overskud til hver af de tre foreninger blev 30 kr.
06.12.11. Juleafslutning i aulaen, Vissenbjerg Skole. Arrangeret af festudvalget, som består af 4 personer.
11.02.12. Fællesdans med Cis Hinkle var planlagt under forudsætning af at Osted fik arrangeret lignende arrangement med Cis Hinkle. Osted måtte aflyse og vi lige så.

Kommende arrangementer.
14.03.12. Fælles dans i Tallerup Skolen Tommerup, med Reel de Quebec, Vissenbjerg arrangerer 75 kr.
25.04.12. Sæsonafslutning.
09.05.12. Tommerup. Fælles dans med Kathy Anderson og English Contra Dance Band.
Planlagt at søge penge til udenlandske callere via TSCDD, som har generalforsamling i april mdr.

Medlemsoversigt:
Hold:......................2011.....2012......Forskel....Procent
Tirsdag....................34.......23...........-11...........-32 %
Onsdag....................39.......32............-7...........-18 %
I alt Square dance...73.......55...........-18...........-25 %
Passive/clogging......8.........8.............0...............0 %
Samlet.....................81.......63...........-18...........-22 %
41 mødte op til generalforsamlingen. Udelukkende square dansere, svarende til 75 % af disse.
Største problem er aktuelt faldende medlemstal.

Diverse
Desværre er tidligere bestyrelsesmedlem Tommy Rasmussen afgået ved døden 24.12.11
Tak til de to aktuelt afgående medlemmer Herdis og Else, og tidligere afgået medlem Alice.
Tak til medlemmerne af de ovenfor nævnte udvalg og Conni og Mogens for blomster.
En speciel tak til Margit og Frede, som igen har ydet en uvurderlig indsats.

Vagn Haas


Bestyrelsesmøde 05.03.2012


Referat fra Konstituerende bestyrelsesmødet d. 5. marts 2012.

1. Konstituering og godkendelse af referat fra generalforsamlingen.
• Referatet fra generalforsamlingen blev godkendt og underskrevet.
• Bestyrelsen konstituerede sig med.: Formand.: Vagn Haas, Kasserer.: Irena Nielsen, Næstformand.: Erhardt Rasmussen, Sekretær.: Preben Hansen, Arrangør – Lokaleansvarlig.: Elly Pedersen.

2. Økonomi v. Irena. Pc Frede & Margit.
• Regnskabet til d.d. blev gennemgået, og godkendt.
• Regnskabsprogrammet fra DGI er gået ned, Irena og Preben prøver at få det op at køre igen. Hvis dette ikke lykkes købes ”Smart regnskab” til ca kr. 1.000,-.
• Forespørgsel fra Frede om tilskud til ny PC. Bestyrelsen bevilgede kr. 2.500,- til denne.

3. Indkommen post – mail til formand – kasserer.
• Nyhedsbrev Marts 2012 fra Danmarks – Samfundet, hvor de opfordre os til deltagelse i deres arrangementer. Se bilag.
• Indkaldelse til Kulturelt Samråds repræsentantskabsmøde d. 20 marts 2012. Se bilag. Ole N Kristensen opfordres til at deltage.
• Invitation fra Assens Kommune til at deltage i VIGO, arrangementet er for alle frivillige foreninger i Assens kommune. Bestyrelsen besluttede at vi ikke vil deltage i år. Se bilag.
• Energi Fyn. Køb el hos Energi Fyn og støt din klub. Der var enighed om at foreningen skulle tilmelde sig, tages op igen på næste bestyrelsesmøde.

4. Holdorientering.
• Der er ingen ændringer i medlemsantallet, Tirsdagsholdet 24 medlemmer. Onsdagsholdet 31 medlemmer, Passive medlemmer 8.

5. Arrangementer 2012 – 2013.
• Dans på tværs d. 14. marts 2012, Elly tager kontakt til pedellen omkring åbning – lukning af skolen. Bestyrelsen komme kl. 18.45 for opstilling af borde, der skal duge på, opdækning til 75 deltagere.
• Afslutningen på foråret 2012, dette er op til udvalget at arrangere dette.
• Sæsonstart d. 18 – 19. september 2012.
• Evt. dans på tvære d. i oktober tages op på næste best. møde, efter at vi har set hvordan det er gået d. 14 marts. En evt. dato d. 10. oktober 2012.
• Juleafslutning d. 4. december 2012.
• Opstart på foråret 2013, tages op på næste bestyrelsesmøde.
• Generalforsamling d. 12. februar 2013.
• Dans på tværs i foråret d. 13 marts 2013.
• Sæsonafslutning d. 23. april 2013.

6. Hjemmeside.
• Der opfordres til at alle medlemmer af foreningen sender billeder og tekst til Frede.

7. Information.
• Ingen.

8. Næste bestyrelsesmøde.
• d. 13. august 2012 kl. 19.00 ved Preben.

9. Eventuelt.
• Elly sørger for gave til Margit, gavekort.
• Preben afmelder til Assens Kommune, med Formandens beretning 2011, Regnskab 2011, Referat fra konstituerede bestyrelsesmøde.

_____________________________
Sekretær
Preben Hansen


Margit stopper som caller


24 år som caller – Nu må det stoppe!
Nej, jeg er ikke ked af at være caller, heller ikke selv om der ikke er mange dansere tilstede, og jeg nyder at være sammen med danserne og det gode humør det giver.
Men alligevel – Pensionisttilværelsen har givet mig nye interesser og muligheder for at genoptage gamle interesser og jeg vil gerne bruge min tid på at dyrke disse interesser.
Når vi skal til dans bruger jeg tid på at finde danse i bøger og på internettet. Derefter skal de skrives ind på computeren for at kunne blive printet ud på kort. Så skal der findes musik, der passer nogen-lunde til dansen – og det går der meget tid med!
Jeg stopper, iflg. aftale med Frede, som caller med udgangen af sæson 2011/12, fordi jeg ikke vil komme uforberedt. Jeg vil gerne fortsat være Fredes ”assistent” og være med til at ”slæbe” når vi skal til dans tirsdag og onsdag aftner, ligesom jeg gerne står til rådighed med min arbejdskraft til november stævnet og lign. danseaftner, som jeg altid har gjort.
Med venlig hilsen
Margit

Squaredance Partners generalforsamling 15. februar 2012 på Vissenbjerg Skole


Referat:
1. Poul Møller Nielsen valgt som dirigent.
Dirigenten konstaterede , at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt.
Valg af referent , som blev Maud Viberg.

2. Formandens beretning :
Vagn Haas gennemgik de forskellige tiltag , der havde været i årets løb. På nuværende tidspunkt er der 55 aktive dansere fordelt med 23 om tirsdagen og 32 om onsdagen samt 8 passive.
De forskellige arrangementer havde haft svigtende deltagelse med efterfølgende tab for foreningen.
Alice Kehlet var udtrådt af bestyrelsen i oktober, og suppleanten Else var trådt ind. Alices opgaver var blevet fordelt på andre.
Det næste Dans på Tværs arrangement vil blive den 14. marts på Tallerup Skolen i Tommerup
Der vil blive gjort forsøg på at søge økonomisk tilskud , når foreningen har udenlandske callere . Det er et problem med det faldende medlemstal , og hvor mange der møder op til danseaftnerne.
Formanden sluttede af med at mindes Tommy Rasmussen , som desværre var afgået ved døden 24. dec. 2011. Samtidigt blev der rettet en tak til bestyrelsesmedlemmerne for godt samarbejde og til de respektive udvalg , der yder en stor indsats ved de forskellige arrangementer . Margit og Frede blev også takket for deres store arbejde og ukuelige optimisme . De to afgående medlemmer af bestyrelsen – Herdis og Else - fik overrakt en gave samt tak for indsatsen . Connie og Mogens blev også rost for deres velvillighed med at sponsorere blomster til de forskellige lejligheder .

3. Kassererens fremlæggelse :
Regnskabet viste desværre et underskud på kr. 29.374.34 . Årsagen var Novemberarrangementet samt færre indtægter p.g.a faldende medlemstal og færre fremmødte til diverse tiltag. Det reviderede regnskab blev godkendt. Budgettet for den kommende sæson blev også godkendt. Kontingentet bliver uforandret kr. 600 pr. person.

4. Valg af bestyrelsesmedlemmer :
Nyvalgte : Preben Hansen og Erhardt Rasmussen.
Suppleanter : 1. Jørgen Nielsen og 2. Knud Erik Poulsen.

Genvalg af revisorerne : Poul Møller Nielsen og Ole Andersen
Ny revisorsuppleant : Ulla Pedersen.

5. Indkomne forslag :
Fire forslag var indkommet.
1. Referat fra bestyrelsesmøderne lægges på hjemmesiden. – Godtaget.
2. Adgang til ” Billedgalleriet” på hjemmesiden uden kode. – Godtaget.
3. Adgang til ” Medlemsnyt” på hjemmesiden stadig med kode. Godtaget
4. Drøftelse af antal danseaftner p.g.a. faldende medlemstal .

6. Eventuelt:
1. Frede foreslår , at medlemmerne lægger forskellige meddelelser ind på hjemmesiden.
2. Poul M. foreslår , at bladet ” Strings & Squares” lægges frem .

Formanden takkede for god ro og orden , og dermed var generalforsamlingen slut.

SDP-Vissenbjerg's Generalforsamling 2012Så lykkedes det endnu engang at få valgt en komplet bestyrelse til vores velfungerende square dance forening.
Efter en kort tænkepause under generalforsamlingen blev den sidste kandidat og suppleant valgt.

Når jeg skriver velfungerende, menes en forening hvor en masse menige medlemmer i det daglige tager deres tørn, så foreningen kan tilbyde medlemmerne nogle gode og hyggelige oplevelser, såvel med square dansen, men også med det sociale.
Foruden vores bestyrelse har vi, som mange sikkert ved nogle underudvalg, som tager sig af det sociale, det festlige og det store november arrangement.

Følgende medlemmer er med i nedennævnte udvalg:

Vagn Hass (formand) Bestyrelse
Irena Nielsen (Kasserer) Bestyrelse + novemberudvalg
Elly Pedersen Bestyrelse
Preben Hansen Bestyrelse
Erhardt Rasmussen Bestyrelse
Jørgen Nielsen Bestyrelse suppl.
Knud Erik Poulsen Bestyrelse suppl.
Poul Møller Nielsen Revisor
Ole Andersen Revisor + Festudvalg
Ulla Pedersen Revisor suppl.
Jytte Andersen Festudvalg
Poul Erland Nielsen Festudvalg
Marianne Elfvengren Silkeborg udvalg
Lars Elfvengren Silkeborg udvalg
Tove Madsen Silkeborg udvalg
Viggo Madsen Silkeborg udvalg
Edith Andersen November udvalg
Johannes Andersen November udvalg
Hanne Stenbæk November udvalg
Helge Stenbæk November udvalg
Svend Åge Nielsen November udvalg
Else Jensen November udvalg
Birthe Pedersen November udvalg
Connie Christensen November udvalg
Mogens Christensen November udvalg
Else Marie Bertelsen November udvalg
Jens Bertelsen November udvalg
Margit Olsen Caller + November udvalg
Frede Olsen Caller + November udvalg

En stor tak til alle jer, som yder en stor indsats for at vores forening fungerer som den gør.
Også en stor tak til alle jer, som giver en hånd til daglig med rengøring af gulve og oprydning efter dansen.
M.v.h. Margit og Frede


NY Webmaster


Det har hele tiden været meningen, at jeg skulle overtage jobbet som webmaster for vores hjemmeside i foråret 2012. Men efter Alice Kehlet er trådt ud af bestyrelsen, har jeg fået overdraget jobbet lidt tidligere end beregnet. Jeg glæder mig til jobbet og til at give jer en masse oplysninger og informationer om hvad der sker, dels i vores egen lille forening, men også af større begivenheder fra ind- og udland, som kan være relevante for jer medlemmer. Jeg håber selvfølgelig også, I som medlemmer i vores forening vil bidrage med diverse tekst og billeder, som kan være til glæde for alle medlemmer i foreningen.
Jeg vil desuden arbejde for, at vi kan få åbnet hjemmesidens galleri, så det ikke kun er forbeholdt vore medlemmer, men også så offentligheden kan se, hvad der sker i vores forening. Jeg mener, det er vigtigt og jeg mener, det er med til at gøre reklame for foreningen udadtil, at man i billeder kan se hvad der sker i foreningen.
Så fra og med januar 2012 har jeg overtaget jobbet som webmaster og alle bidrag, billeder m.v. sendes fremover til Frede Olsen e-mail: mfolsen.sdpvis@mail.tele.dk

Silkeborg Konvent 2012


Invitation til Silkeborg Konvent 2012 er rundsendt pr. mail, men jeg vil alligevel endnu engang opfordre jer til at tage med til et rigtig hyggeligt stævne - se billeder fra tidligere stævner under galleriet! Ta' med og lad os få en dejlige danseweekend sammen!

Nyt fra bestyrelsen


Så er der kun en uge til sæsonstart. Bestyrelsen håber at se jer alle til endnu en fin sæson i Square Dance Partners Vissenbjerg. Det gjorde jo heller ikke noget, om der kom et par nye dansere, men efter at have prøvet forskellige reklamefremstød i de foregående år uden noget resultat, har vi i år udelukkende forsøgt at klare det med en enkelt annonce i Folkebladet d. 6. september. Vi regner selvfølgelig med, at I er gode ambassadører, der gør hvad I kan for at overbevise nye venner og bekendte om glæden ved at danse.
Vi fortsætter samarbejdet om Dans på Tværs-arrangementerne med de to Odense-foreninger: Fynske Round and Square Dancers og Odense Square Dance, og tirsdag den 8. november afholder førstnævnte forening sæsonens første Dans på Tværs på Risingskolen. Det er med den spændende caller Nils Fredland, USA, som er her sammen med sit band Elixir i forbindelse med November-arrangementet. Entré 75 kr. Vi opfordrer jer til at bakke op om det, hvis I overhovedet kan. Vores egen dans er som sædvanligt aflyst både tirsdag og onsdag i den uge.
Forårets Dans på Tværs afholdes af os på Tallerupskolen, og vi håber på at få en anden spændende udenlandsk caller d. 11. februar, men hvis det ikke lykkes, vil vi afholde det på traditionel vis sammesteds d. 16. marts. Så sæt gerne X? i kalenderen ved de to datoer.
Det er selvfølgelig dejligt at danse på Skallebølles trægulv, som vi gjorde ved sommerafslutningen, men det er til gengæld meget bøvlet og besværligt for både kok og festudvalget, som står for jule- og sommerafslutning. Vi har i bestyrelsen valgt at tage hensyn til ”det arbejdende folk”, og disse arrangementer afholdes derfor som vanligt i den gamle aula på Vissenbjerg Skole: juleafslutningen tirsdag d. 6. december og sommerafslutningen onsdag d. 25. april. Generalforsamlingen afholdes samme sted onsdag d. 15. februar.
Efter juleferien starter dansen i uge 1, altså d. 3. og 4. januar.
Alle datoer kan til hver en tid tjekkes på hjemmesidens ”Arrangementer”.
Vel mødt!
Pbv. Alice Kehlet
Square Dance Partners-Vissenbjerg Arkiv


AFLYST GRUNDET CORONA
Fredag, den 13. marts 2020 kl. 18.00 - 22.00 - Dans på Tværs - Verninge Forsamlingshus, Fuglekildevej 85, Verninge, 5690 Tommerup
Bemærk det er et NYT sted!! Det bliver spændende at prøve.
Musik: De gode fra det sønderjydske - Sønderborg Contra Dance Band
SQUARE DANCE PÅ TVÆRS med MAD, FÆLLESSANG og LEVENDE MUSIK
Vi spiser fra kl. 18.00 – 18.45
Menu: Bentes lækre mad - inkl. kaffe og kage i pausen
BEMÆRK: DRIKKEVARER KØBES TIL RIMELIGE PRISER
Square dance bal til levende musik:kl. 19.00 – ca. 22.00
Callere: Frede og gerne flere!!!
(Har du lyst til at calle en dans eller to, så send en mail til Frede: mfolsen.sdpvis@mail.tele.dk – tlf. 4183 2544)
Kom med dit gode humør og mød op til en sjov og hyggelig danseaften.
Deltagergebyr inkl. Mad, kaffe og kage: kr. 175,00 pr. person
Deltagergebyr kun SDbal: kr. 75,00 pr. person
BEMÆRK! Tilmelding med eller uden mad til Johannes på email: johannes.andersen@youmail.dk el. tlf: 3070 1440
SENEST: Søndag, den 01. marts 2020! Betaling ved indgang! Kontant el. Mobilpay
HUSK BLØDE DANSESKO – INGEN UDENDØRSSKO!!!

Onsdag, den 05. februar 2020 kl. 18.30 - Generalforsamling - Gl. Aula, Vis. Skole
Dagsorden iflg. Vedtægter:
1. Valg af dirigent og referent
2. Formandens beretning.
3. Kassererens fremlæggelse af
a. Revideret regnskab
b. Fastsættelse af kontingent
c. Budget for det kommende år.
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer:
På valg:
Johannes – modtager genvalg
Ulla – modtager genvalg
Valg af 2 suppleanter
På valg: Jørgen Nielsen og Knud-Erik Poulsen
Valg af revisorer:
På valg: Preben Hansen og Kurt Bøg Jørgensen
Valg af revisorsuppleant.
På valg: Vagn Haas
5. Indkomne forslag.
Samdans
6. Eventuelt
Den egentlige generalforsamling starter kl. 20.00 - Medbring: Indkaldelse og Foreningens vedtægter!!
Forud for generalforsamlingen kl. 18.30 er foreningen vært ved en fin anretning inkl. kage til kaffen.
Medbring: Tallerkner, glas, kop, bestik, drikkevarer + kaffe/the og godt humør.
Efter generalforsamlingen serverer vi kage til den medbragte kaffe/te.
Vi håber på et hyggeligt samvær og forventer, at der også bliver tid til lidt Square dance.
OBS!! Af hensyn til opstilling af borde og stole samt bestilling af mad beder vi om bindende tilmelding.
SENESTE TILMELDING! Den 27.01.20 til Johannes, helst på email: johannes.andersen@youmail.dk eller Mobil 3070 1440

Onsdag, den 04. december 2019 kl. 18.00 - 22.00 - Fælles Juleafslutning - Gl. Aula, Vis. Skole
Menu: Hvide sild m/karrysalat,½ æg/rejer, fiskefilet m/remoulade, hønsesalat/bacon, glseret skinke m/fynsk grønlangkål, hjemmelavet æbleflæsk, risalamande/kirsebærsauce.
Pris: kr. 150,00 pr.person (incl. mad, mandelgaver og gave til Frede)
HUSK! En lille sjov gave til pakkedansen (værdi kr. 25,00)
Medbring: Tallerkner, glas, bestik, nissehue, kop, nisseøl, julehumør, julegodter, kaffe og julekager!!
Festlige indslag er altid velkomne!!
Er du forhindret i at deltage , må du gerne give kr. 20,00 til Fredes gave!
Tilmelding SENEST:
Tirsdag, den 19.11.2019 til Poul Erland
Onsdag, den 20.11.2019 til Irena, Sv. Åge, Ole eller Jytte.
Evt. Mobil Pay til Irena på tlf. 27213474

Silkeborg konvent 10 . - 12. maj 2019


10. - 12. maj 2019 Silkeborg Konvent - Lunden, Vestergade, Silkeborg.
Efter mange år med campingvogn og campinghytter, flyttede vi i år 2018 vores recident til Hedegården Bed & Breakfast ved Engesvang. Her blev vi virkelig godt modtaget og overnatning i lækre værelser, med dejlige senge og eget bad til hvert værelse.
Vi (17 deltagere) blev så glade for dette sted, så vi allerede har booked alle værelser til næste år. Der er 5 dobb. værelser og 3 store værelser med 1 dobbeltseng og 2 enk. senge, altså 4 mands værelser.
Værelserne er indtil videre bookede fra torsdag den 09.05. til søndag den 12.05.
Er du interesseret i at komme med til Silkeborg konvent 2019, så kontakt Frede!!
Hedegårdens B&B, Pårup Hedevej 3, Engesvang. www.hedegaarden.net.

Onsdag 10. April 2019 kl. 18.00-21.45 - Fælles forårsafslutning
Vissenbjerg Skoles Gamle Aula
Fællesspisning - Kold Kalvesteg serveret med hjemmelavet tunsauce, De gode frikadeller, Broccolitærte med karry og revet emmentaler
Flødekartofler, Stegte kartofter i pikant marinade, toppet med krydderurter og citron
Salat af bønner i balsamico med marineret salatost drysset med sesamfrø, Broccolisalat med rødløg, bacon, rosiner, ristede solsikkekerner og cremet dressing
Pris: 150,00 kr. pr/person (gave og mad).
Vi opfordrer alle, der ikke lige har mulighed for at deltage, at være med til en gave til Frede (20.00 kr./person), som tak for en dejlig sæson.
Kl. ca. 19.30 Bydes der op til dans ved Frede
Kl. 21.00 Kaffepause med egen kaffe/the
Kl. 21.45 Tak for denne gang og godnat.
Medbring: Tallerken, bestik, glas og kopper, drikkevarer.
Kom og vær til en hyggelig aften med lækker mad, dans og socialt samvær
Venlig hilsen Paul Erland, Irena, Svend - Åge, Ole og Jytte
Tilmeldning eller framelding:
Tirsdags holdet: Senest 2. april 2019. Onsdags holdet: Senest 3. april 2019 til Irena Evt. Mobilpay nr.: 27213474

Fredag, den 08. marts 2019 kl. 18.00 - 22.00 - SQUARE DANS PÅ TVÆRS med MAD, SANG og LEVENDE MUSIK
Skallebølle Skole, Kelstrupvej 84, Skallebølle, 5492 Vissenbjerg
Kl. 18.00 – 18.45 spiser vi Mariannes lækre mad og kage til kaffen er inkl.
Medbring selv: Tallerkener, bestik, glas, drikkevarer og kaffe!
Square dance bal til levende musik:kl. 19.00 – 22.00
Musik: Sønderborg Contra Dance band
Callere: Frede og gerne flere!!! (Har du lyst til at calle en dans eller to, så send en mail til Frede: mfolsen.sdpvis@mail.tele.dk – tlf. 4183 2544)
Kom med det gode humør og mød op til en sjov og hyggelig danseaften.
Deltagergebyr inkl. mad: kr. 150,00 pr. person
Deltagergebyr uden mad: kr. 60,00 pr. person
Vigtigt!! Tilmelding med eller uden mad til Britt Brødbæk på email: britt.marie.5492@gmail.com - SENEST: Fredag, den 01. marts 2019!
BETALING: Ved indgangen!! HUSK BLØDE DANSESKO – INGEN UDENDØRSSKO!!!

Juleafslutning 06.12.2017


5 heldige vindere af mandelgaverne

Det er spændende?? En julekalender!

Alle ser spændte til

Så er der endelig gang i dansen efter en masse god mad.

Poul Erland og Johannes uddeler julegaver til calleren og begge får et stort mandekram.

Igen i år havde festudvalget Jytte og Ole, Irena og Svend Åge, Poul Erland og hjælper Connie inviteret til Juleafslutning.
Som sædvanlig blev vi modtaget i et julepyntet lokale og festudvalget havde hentet rigtig lækker mad fra "K&J". Der var trykt julesanghæfter og der var mandelgaver til næsten alle.
53 dansere var mødt op, desværre måtte enkelte melde fra p.g.a. sygdom, men julestemningen var høj hos de fremmødte. (Det er helt fantastisk at stå på sidelinien og bemærke hvordan snakken går og man hygger sig)
En stor tak til Festudvalget for endnu en skøn og hyggelig juleafslutning. Kære dansere I og jeres familier ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår!

Dans på Tværs 06.10.2017


Billeder kommer senere!!!
Så fik vi startet den nye sæson og afviklet den første "Dans på Tværs" aften med lækker mad, lækre kager til kaffen, en masse gode callere og super musik leveret af Lotte og Jeremy.
Ca. 70 dansere fra hele landet havde fundet vej til Skallebølle for at være med til en hyggelig danseaften. Bestyrelsen havde dækket borde med duge og blomster, så det så rigtig hyggeligt ud.
Formanden tog ordet (det var lidt svært for snakken gik lystigt lige fra starten) og bød velkommen til alle fra nær og fjern og ønskede alle en god og hyggelig aften.
Efter at maden (glasseret skinke, med flødekartofler, salat, dressing og flutes) var indtaget, blev der spillet op til dans.
Frede startede med at byde alle dansere samt callerne hjertelig velkommen til en hyggelig aften og tog efterfølgende den første dans. Herefter tog Poul- Erik Nilson, Marianne Lilholt, Erik Lilholt, Marianne Peter, Claus Clausen, Jens Bertelsen og Audun Reitzel over og til sidst sluttede Frede aftenen med en enkelt dans.
Undervejs var der en enkelt drikkepause og kaffepause, hvor der blev serveret kransekage og Sarah Bernhardt kager til egen medbragte kaffe.
Som sædvanlig var der fremstillet et lille sanghæfte og aftenen slutte med sangen "Du som har tændt millioner af stjerner" en tak til musikken, callere, dansere og bestyrelsen for et godt traktement, godnat og kom godt hjem. Vi ses igen til Dans på Tværs fredag, den 09. marts 2018.

Guldbryllup 06.05.2017Kære Dansere
Tusind tak til alle, som var med til at give Margit og mig en fantastisk dag, som vi vil mindes længe!

Silkeborg Konvent 10.05.2017


Dansen i Lunden, Silkeborg


Fællesspisning i samlinghuset på Gudenåens Camping

Deltagerne fra CD-Vissenbjerg fra venstre Britt, Knud Erik, Poul Erland, Lene, Margit, Frede, Birthe, Grethe, Else Marie, Jens, Ulla, Svend, Jytte, Ole, Irena og Svend Åge

Hej alle Silkeborgdeltagere!
Allerførst tusind tak for sidst. Det var atter en dejlig weekend med Jer, omkring dans, musik, mad og alt det andet.
Irena og Sv Aage, Else-Marie og jeg tog allerede derop torsdag formiddag, og hytten var bare klar til os.
Efter en dejlig frokost, op på cyklerne og rundt om Langsø, undervejs fandt vi et par "skatte".
Også fredag var vi på tur, bare på den anden side af Langsø.
Resten af weekenden kender I jo, men en stor tak til Ulla og Svend for deres arbejde.
Håber vi ses til næste år? datoen er 25.5. til 27.5. 2018........Husk at bestille hytter nu.
Dansehilsen fra Else-Marie og Jens

Dans på Tværs 10.03.2017Årets første "Dans på Tværs" med Sønderborg Contra Dance Band (Dorthe, Bent og Karl Christian)og 5 veloplagte callere, blev en super dejlig aften.
Formanden måtte desværre melde fra i sidste øjeblik p.g.a. sygdom.
Men resten af bestyrelsen, sammen med ægtefæller og dansere, som var mødt lidt tidligt havde sørget for at alt var klar, da dansere fra nær og fjern ankom.
Der var dækket op med duge på bordene, røde roser, levende lys og hvide servietter, fanen var sat i stativ, så det så rigtig festligt og hyggeligt ud.
Hele 76 dansere fra store dele af landet havde meldt sig. Der var dansere fra bl.a. Helsingør, København, Nyborg, Odense, Åbenrå, Haderslev, Brørup, Vejle, Ribe, Horsens, Hornslet, Ebeltoft samt flere af vore egne dansere fra både tirsdags- og onsdagsholdet.
I fravær af vores formand, bød næstformanden Johannes velkommen og fortalte om menuen (3 slags kød, skinke, frikadeller, kylling samt 3 slags salater og petit kartofler).
Herefter sang vi den første sang om "Årstiderne" i det lille sanghæfte, som Frede havde trykt i aftenens anledning.
Kl. 19.00 præcis spille Sønderborg Contra Dance Band op til dans og Frede lagde ud som den første caller. Herefter tog Poul Erik fra Ebeltoft over, Marianne fra Odense og Claus fra Odense.
I kaffepausen serverede bestyrelsen et stort lækkert stykke kage fra Vissenbjerg Bageri til den medbragte kaffe.
Inden dansen igen startede sang vi en sang om "Koen Maren", hvorefter Claus igen fik danserne på gulvet. Efter en enkelt dans tog Ulla fra Helsingør over og med sin sædvanlig lune og nogle sjove nemme danse, fik hun de store smil frem hos danserne.
Frede sluttede aften med et par danse sammen med Sønderborg Contra Dance Band, som hele aftenen spillede nogle rigtig gode dansevenlige melodier.
Aftenen sluttede med at Frede takkede bandet, callerne og danserne, ønskede dem alle god tur hjem og vi sluttede med en aftensang "Nu går solen sin vej".
Efterfølgende har vi modtaget følgende fra et par dansere:1000 tak for en dejlig aften i går. Vi har ikke været med til Dans på Tværs før, men det var bestemt godt, så det gør vi vist igen. – Vi er jo nødt til at finde på noget andet, når vi nu ikke skal til Tommerup mere!
Mange hilsener – og god weekend
Ejnar og Anna Maria

Generalforsamling 07.02.2017Man tager det afslappet, bestyrelsen har styr på det ---- Margit får krammer og gave for veludført bestyrelsesarbejde

Margit takker bestyrelsen for godt samarbejde og hyggelige timer

Medlemmerne lytter til bestyrelsens kloge ord.

Der var indkaldt til den årlige generalforsamling og som sædvanlig var der god tilslutning. Dejligt at så mange slutter op om foreningens arbejde.
Bestyrelsen var mødt i god tid og dækket op med duge på bordene og lys og blomster.
Aften startede kl. 18.30 med at formanden bød velkommen og fortalte at menuen vi skulle have var en "Snefalds menu" fra Kokken og Jomfruen, hvilket passede fortrinligt til aftenens vejr, hvor der netop var faldet sne.
Som sædvanlig var der god stemning under spisningen og snakken gik.
Kl 20.00 startede den ordinære generalforsamling med valg af dirigent, hvor Poul Møller Nielsen for 24. gang blev valgt.
Formanden afgav beretning, kassereren gennemgik regnskabet, bestyrelsen blev delvis genvalgt og nyt bestyrelsesmedlem valgt, så alt gik efter planen. (Se referat under medlemsnyt)
Efter generalforsamlingen gav foreningen kage til kaffen og Frede en lille drink i anledning af hans fødselsdag.
Desværre kan vi kun være på skolen til kl. 22.00, så dans blev det ikke så meget af, men vi nåede dog lige at strække benene i et par danse inden det var slut og tak for i aften og god vinterferie.

Danssammen aften i Bellinge 31.01.2017


Tirsdag, den 31. jan. var vi inviteret til "Danssammen i Bellinge", en rigtig hyggelig danseaften med levende musik, spillet af CC's Discount Band.
Ikke færre en ca. 70 dansere fra Ødsted, Gislev, Søndersø, Odense, Bellinge og Vissenbjerg var mødt op med kaffekurven og gode danseben i super dejligt lokale på Kratholm Skolen.
Hvor ville det bare være et super skønt og flot danselokale, HVIS der bare havde været trægulv i stedet for klinker, det var lidt hårdt for benene.
Jens B. bød velkommen og introducere band og de forskellige callere, som havde meldt sig nemlig Torben(Gislev), Frede(Vissenbjerg), Henning(Ødsted), Marianne(Odense) og Jens(Bellinge)
Fantastisk at man på en ganske almindelig tirsdag aften kan samles fra så mange foreninger på Fyn og så bare danse og hygge sig sammen til levende musik.
Stor tak til Bellinge danserne!

Tirsdag, den 05. februar 2019 kl. 18.30 - 22.00 - GENERALFORSAMLING i Gamle Aula på Vissenbjerg Skole
Dagsorden iflg. Vedtægter:
1. Valg af dirigent og referent
2. Formandens beretning.
3. Kassererens fremlæggelse af
a. revideret regnskab
b. fastsættelse af kontingent
c. budget for det kommende år.
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer:
På valg:
Ingrid - modtager ikke genvalg
Sonja – modtager ikke genvalg
Britt Brødbæk - villig til genvalg
Valg af 2 suppleanter
På valg: Jørgen Nielsen og Knud-Erik Poulsen
Valg af revisorer:
På valg: Lise Watson og Ole Andersen.
Valg af revisorsuppleant.
På valg: Irena Nielsen
5. Indkomne forslag.
6. Eventuelt
Den egentlige generalforsamling starter kl. 20.00
Forud for generalforsamlingen er foreningen vært ved en fin anretning inkl. kage til kaffen.
I skal medbringe tallerkener, glas, kop, bestik, drikkevarer + kaffe og godt humør.
Efter generalforsamlingen serverer vi kage til den medbragte kaffe/te. Vi håber på et hyggeligt samvær og forventer, at der også bliver tid til lidt Square dance.
Af hensyn til opstilling af borde og stole samt bestilling af mad beder vi om bindende tilmelding.
SENESTE TILMELDING! 28.01.19 til Johannes, helst på email: johannes.andersen@youmail.dk eller Mobil 3070 1440

Juleafslutning tirsdag, den 04. december 2018


Country Dance - Vissenbjerg - Fælles juleafslutning.
Kl. 18.00 - 22.00 i Vissenbjerg skoles gamle aula.
Menu: Hvide marinerede sild/løgringe/kapers/ karrysalat, fiskefilet med remoulade,
hønsesalat med bacon, æbleflæsk, tarteletter med høns i asparges, mørbradbøffer med bløde løg og ris à l’amande med kirsebærsauce.
Pris 150.00 kr. pr. person (incl. mad, gave Frede og mandelgaver) Hvem mon får mandelgaven i år?
Husk en lille sjov gave til pakkedans (Værdi 25,00 kr.)
Vi opfordrer alle, der ikke lige har mulighed for at deltage den 4. december, at give 20,00 kr. til gave til vores caller Frede, som tak for en dejlig sæson.
Medbring: tallerkener, glas, bestik, nissehue, kop, nisseøl, julehumør, julegodter, kaffe og julekager.
Festlige indslag er altid velkomne.
Med venlig julehilsen
Irena og Svend – Åge, Poul Erland, Ole og Jytte
Tilmelding og betaling senest:
Tirsdag den 20. nov. Poul Erland
Onsdag den 21. nov. Irena, Svend –Åge, Ole og Jytte.
Evt. Mobil pay til Irena: 27213474

LØRDAG, den 27. oktober 2018 kl. 12.00 - 21.00 - 30 års jubilæum på Tommerup Efterskole, Sortebrovej 17, Tommerup
I anledning af COUNTRY DANCE – VISSENBJERG’S runde fødselsdag, vil det glæde os at se egne dansere, tidligere dansere og alle vore dansevenner til en festlig dag med dans til levende musik, sang, kage til kaffen og festbuffet.
MUSIK: English Contra Dance Band (Linda og Gareth)
CALLERE: Erni Neistrup, Karin Dalager og Frede Olsen
PROGRAM
Kl. 12.00 Ankomst og evt. spisning af medbragt frokost
Kl. 12.45 Velkomst og fællessang i Foredragssalen
Kl. 13.00 Dans – blandede bolcher – Callere: Erni og Frede
KL. 15.00 Mariannes kage – se bemærkninger
Kl. 15.30 Dans – blandede bolcher – Callere: Karin og Frede
Kl. 17.30 Pause
Kl. 18.00 Mariannes Festbuffet – se bemærkninger
Kl. 19.30 Jubilæumsbal – Callere: Erni, Karin og Frede
Kl. 21.00 Godnat, tak for i dag og kom godt hjem!
PRIS: Jubilæumspris pr. person kr. 200,00 INKLUDERER: Kringle og lagkage til eftermiddagskaffen, festbuffet, dans til levende musik og ikke mindst samværet med mange glade dansevenner!!!
TILMELDING og BETALING. - Senest mandag, den 15. oktober 2018 Totalbanken, Vissenbjerg – Reg.nr. 6880 kontonr.: 4389770 HUSK! Navn, adresse, tlf. og evt. e-mail! ELLER Mobil Pay: 2286 1083 (Ulla Pedersen)
YDERLIGERE INFO.: Frede Olsen – tlf.: 41832544 el. e-mail: mfolsen.sdpvis@mail.tele.dk
BEMÆRK!!
Til eftermiddagspausen skal I medbringe følgende: Kaffe/the, kopper, tallerken, teske/kagegaffel
Til festmiddagen skal I medbringe følgende: Tallerken, bestik, glas og egne drikkevarer.
Og til hele dagen medbring: Egne drikkevarer.

Julemadhyggedanskaffeafslutning 06.12.2016Hør nu efter I to!

Julestemningen er i orden.

Sild og tarteletterne er klar

Man higer og søger efter den kære mandel, hvor har den gemt sig?

Der er 5 mandler, men hvor er den sjette Ole? Indrøm, du "glemte" at putte den i!

Nej se jeg har fået en julekalender! Det har jeg også - det har jeg også - det har jeg også -
det har jeg også - og se det har jeg også!!!

En rigtig mandekrammer - Frede siger tak for julegaven fra jer alle!

Så blev det atter jul, et år gået, en halv sæson er afviklet og julen står for døren.
Festudvalget var klar til endnu en rigtig hyggelig juleafslutning. Bordene var festligt pyntet, lækker mad fra Kokken og Jomfruen og danserne var mødt med det bedste julehumør.
Utroligt så hurtig en sådan aften går, danset blev det ikke så meget i år, men på den anden side, det gik da også meget godt uden, snakken gik da så vældig.
Festudvalget sætter spørgsmåltegn ved, om man skal udvide aftenen med en time så vi til næste år slutter kl. 23.00?? Kontakt gerne festudvalget med jeres mening E-mail: oha@dsa-net eller E-mail: nielsen.irena@gmail.com
Stor tak til festudvalget for en rigtig hyggelig aften og en personlig tak til jer alle for julegaven, tak for jeres altid gode humør, tak for mange hyggelige dansetimer.
I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår - De kærligste julehilsner - Frede

Dans på Tværs på Tommerup Efterskole 23.09.2016

Der var indbudt til Dans på Tværs i samme uge som vi startede dansen op i Vissenbjerg, det var nok lige tidligt nok.
Når man sammenligner med dans på tværs i foråret, kneb det denne gang med tilslutningen. Hvor vi i foråret var omkring 80 dansere, kom der denne gang "kun" 56 dansere.
Det skyldtes hverken stedet, prisen, musikken eller callerne, men nok nærmere at det var for tidligt på sæsonen, til næste år skal det nok rykkes 3 uger til midten af oktober.
Den fastsatte dato skyldes nok en fejl, da man har skelet til datoen de sidste par år, hvor vi har forsøgt os med opstartsbal for at få nye medlemmer.
Der kom dansere fra Sønderborg, Holsted, Randers, Ebeltoft, Gentofte og naturligvis Fyn, så vi kan konstatere at hvis bare dagen og prisen er rigtig, kommer folk gerne lagvejs fra for en enkelt danseaften.
Betyrelsen havde denne gang købt et special tilbud fra Kokken og Jomfruen og det var super lækker mad, som blev rost af alle og der var også nok af det.
Musikken blev spillet af CC's Discountband og callerne, som havde meldt sig denne gang var Jane fra Randers, Poul Erik fra Ebeltoft, Marianne og Erik fra Gentofte, Frede og Karin fra Sønderborg, som dog desværre måtte melde fra i sidste øjeblik.
Alt i alt en super god og hyggelig aften, som vi efterfølgende har fået megen ros for.

Dans med Kathy Anderson USA 03.05.2016 i Skallebølle


Helt så mange dansere, som de 80 til Dans på Tværs, kom der ikke til en danseaften med Kathy Anderson og CC's Discount Band, men vi blev da alligevel en rimelig god gruppe på 50 deltagere. 10 dansere mere og regnskabet havde gået op, nu blev det så foreningskassen som måtte holde for.
Der var dansere fra Kolding, Vejle, Gislev, Odense, Bellinge og naturligvis vore egne.
Det blev en ganske god danseaften og jeg tror alle fik genopfrisket lidt af deres engelsk kundskaber og selv om Kathy begrænsede sine forklaringer og hun stort set kun brugte de normale danseudtryk gav det alle lidt udfordringer.
De næste dansearrangementer er "Sommerbal på Skovkroen" 26. maj og "Den Sønderjydske Sommerfestival i Højer den 22.-24. juli HUSK at melde jer til (Se oplysninger på www.tscdd.dk under Squares & Contras).
Nu holder vi alle sommerferie og og I ønskes alle en god og solrig sommer!
Silkeborg Konvent 29.04 - 01.05.2016


Super dejligt at vi igen var en stor gruppe dansere fra Vissenbjerg, som tog til Silkeborg, men rigtig ærgerligt at så mange andre svigter disse skønne danseweekender og ikke mindst det sociale samvær, som vi alle har brug for.
I år var deltagerantallet reduceret til 80 deltagere, set i forhold til sidste år hvor vi var 115 deltagere. Trods det er Silkeborg udvalget stadig optimistiske og prøver igen til næste år. (Se datoen som Jens har nævnt i hans indlæg)
Indrømmet i år var det lidt af en kold fornøjelse især fredag. Vejrudsigten lovede regn fra fredag middag i Silkeborg, så derfor var alle taget tidlig hjemmefra, så vi forhåbentlig kunne nå at rejse vores samlingstelt inden regnen kom.
Omkring kl. 11.00 var de fleste kommet til Gudenåens Camping og gik straks igang med at rejse teltet og det lykkedes, da den sidste pløk var sat i, startede regnvejret og det fortsatte indtil lørdag formiddag, hvor solen kom og tog over og vi herefter havde det skønneste vejr resten af weekenden.
Heldigvis har vi 2 varmeovne som vi kan bruge i teltet og de var stort set tændt hele weekenden. Det skal siges at Silkeborg konventet i år var meget tidligt, men vi har da også haft et koldt forår.
Weekenden forløb med dans og hygge, nogle fik danset mere end andre og nogle fik spist mere end andre. Det står heldigvis enhver frit for, man kan gøre hvad man har lyst til, men til de faste spisetider fredag aften, natmad fredag og lørdag, morgenmad lørdag og søndag samt restespisning til frokost søndag, da er vi samlet og hygger os sammen.
Som Jens skriver, atter en skøn danse-/hyggeweekend i Silkeborg 2016, håber vi er endnu flere fra Vissenbjerg næste år.
Hilsen Frede

Hej Silkeborgdeltagere!
Så skete det mindsanten igen. Det årlige Konvent i Silkeborg.
Tak for en dejlig weekend med jer alle sammen; Hvor er det skønt at danse og være sammen om vores
fælles interesse nemlig square og contradance. Vi synes, at det var endnu en dejlig oplevelse, med gode callere,
danse, og skøn musik og ikke mindst socialt samvær.
Tak for jeres måde at være på, og stor tak til Silkeborgudvalget for igen at gøre det arbejde, så vi andre kan
nyde glæde af.
Vi ses jo til næste år i Silkeborg d. 19.05.2017
Varm dansehilsen fra Else-Marie og Jens


SD-sæsonafslutning 19.04.2016


Der stilles op og pyntes borde

Poul Erland overrækker gaven fra danserne


Den nye formand Bent tog ordet og efter en varm danseaften sluttede aftenen med en sang!

Tænk sig, så gik der atter en sæson, en sæson med en masse sjove timer på dansegulvet både til de ugentlige timer i Vissenbjerg, men også til arrangementer ude omkring til stævner og forskellige baller, hvor en del af jer har været med.
Det er altid sjovt, at være sammen om gode og sjove oplevelser, enten det så er til hverdag eller til fest.
Der har været aftener hvor det hele bare næsten er gået i koks, hvor man har tænkt, at man nok skulle være blevet hjemme foran TV, men der har da heldigvis været flest af de aftener, hvor det hele bare har kørt og det har været s.... skægt.
Tak til hverisær, som har gjort det sjovt, at være caller i Vissenbjerg, super dejligt at vi stadig er så stor en forening i Vissenbjerg, det er jo også med til at gøre det sjovt.
Jeg tror alle kan mærke forskellen på stemningen de aftener, hvor vi er mange og de aftener, hvor vi ikke er så mange. Men uanset antal, så tror jeg nok, vi alle ser frem til den ugentlige danseaften, hvor vi mødes og har det sjovt og hyggeligt.
En stor tak til festudvalget, som altid gør det så hyggeligt med dekorationer, sange og god mad.
Hermed ønskes alle en god og forhåbentlig solrig og varm dansk sommer.
PS! En stor personlig tak til alle dansere og bestyrelse for gaver og rosene ord!

Dans på Tværs 11.03.2016Er vi snart ved at være samlet?

Så er maden klar Bøfstroganoff

Så går vi til biddet og nu er vi klar til dansen

Så kom der godt gang i dansen

Der drøftes lidt musik og dans

Så nærmer vi os slutningen på aftenen, sidste dans og alle kan tage det lidt afslappet.

Dans på tværs, ja det må man sige. 84 glade dansere var tilmeldt denne aften i Skallebølle. Om det var fordi der var spisning først eller om det var en heldig aften, er ikke til at sige.
Faktum var at der virkelig kom dansere fra "på tværs" af landet. Sjælland, Midtjylland, Sønderjylland, Als, Mols og en stor del fra Fyn, både fra de andre foreninger og egne dansere. STOR TAK til alle fremmødte, for en rigtig god danseaften. Håber alle kom godt hjem!
Man kan måske spørge sig selv er det det danserne gerne vil lidt mere af? Altså en danseaften med mad og "levende" musik??
Jeg synes i hvert fald at man fornemmede en rigtig god stemning både under spisningen, hvor man kommer hinanden ved, snakker med hinanden, får lidt god mad og et enkelt glas vin og derefter er stemning lagt til en god danseaften.
Tak til bestyrelsen og hjælpere for bordopstilling, pyntning og ikke mindst oprydningen efter dansen.
Tak til callerne Helga og Karin fra Sønderborg CD og Poul Erik fra Ebeltoft samt naturligvis Jeremy og Jørgen (Reel of Two) for god musik.

Generalforsamling 10.02.2016Ja så gik der atter et år, et år med masser af grin, sjov, samvær og gode danseoplevelser, både til de almindelige danseaftener og på ture rundt i landet.
Hvor er det skønt, at vi stadig på trods af nedgang i square dansen rundt i landet, stadig kan holde et stabilt medlemstal.
Et stabilt medlemstal er trods alt en forudsætning for, at vi stadig kan gøre lidt ekstra for medlemmerne, jeg tænker her bl.a. på, vi kan tillade os at invitere til generalforsamling med mad og kage til kaffen og vi kan tillade os arrangere fælles danseaftener med levende musik, uden de store hensyn til kassebeholdningen.
Som sagt, havde bestyrelsen inviteret til den årlige generalforsamling med spisning der startede med en lækker middag fra Marianne (kalvesteg stegt som vildt, små glaserede løg, waldorfsalat, agurkesalat, tyttebærsyltetøj, kartofler og en lækker sovs).
Efter den gode middag og et par glas rødvin, tog bestyrelsen over og generalforsamlingen kunne starte. Se formandens beretning og referat under pkt. "medlemsnyt". 3 bestyrelsesmedlemmer gik af (Vagn, Erhardt og Preben) og 3 nye blev valgt ind (Johannes Andersen, Bent Vesterled (begge fra tirsdagholdet) og Ulla Pedersen (onsdagholdet). Da Ulla (tidligere revisorsuppleant) blev valgt ind i bestyrelsen, skulle der vælges ny revisorsuppleant, som blev Lise Watson (tirsdagsholdet).
En stor tak til Margit for et stort og godt forarbejde, for at finde nye medlemmer til bestyrelsen. Hun havde desuden sørget for en gave og en krammer til hver af de afgående best.medlemmer.
Så var vi klar til en kop kaffe til Mariannes dessertkage.
Efter en veloverstået generalforsamling og godt mætte, var det endelig tid til lidt dans og motion.
Aftenen sluttede kl. 22.00
Næste fællesarrangement er "Dans på Tværs" med mad og lev. musik den 11.03. i Skallebølle (Se under pkt. "Arrangementer")

Square & Contra Dance, Tommerup Weekend 06. - 08.11.2015


Vores SUPER 24. danseweekend på Tommerup Efterskole, blev igen en rigtig god weekend med gode danske callere Marianne Peter fra Odense SD og Audun Reitzel fra Ølstykke samt fire fantastiske musikere (Vertical Expression) fra England, fredag aften.
Til lørdag og søndag havde vi inviteret Bob Isaacs og Steve Pike fra USA. Begge to et par rigtig gode callere, som var rigtig gode til at instruere dansene uden alt for mange fyldord. De fik begge stor ros af danserne.
Og så må vi ikke glemme alt den gode levende musik, som dels blev spillet af vort eget danske band Reel of Two, som lørdag aften blev suppleret af Lotte, så det blev til Reel of Three.
Derudover spilled Vertical Expression naturligvis også og søndag til afslutningen spillede alle musikerne sammen i et fantastisk 7 mands band.
Desværre kom der ikke så mange deltagere, som vi havde håbet på, men til gengæld fik de som deltog en super god danseoplevelse.
Se nedennævnte kommentarer fra nogle dansere:
IDA JØRGENSEN - Mange tak for en dejlig weekend i Tommerup. Det er et fantastisk arrangement, dog er det synd, at så få, af vores egne to hold er med fra Vissenbjerg. ( mest synd for dem som ikke deltager )
Jeg er så imponeret over arbejdsdelingen, hvor alt ser så legende let ud og jeg ved at der ligger masser af arbejde og tanker i det.
Hele holdet gør det så godt, tak til jer alle som trækker denne weekend.
De bedste hilsner Ida Jørgensen
KIRSTEN OG MATHIAS HANSEN - Hej tusind tak for en dejlig weekend, det er noget vi ser frem til og aldrig blevet skuffet over.
Kærlig hilsen Kirsten og Mathias
BIRGIT HANSEN - Tusind tak for en rigtig dejlig weekend, det var skønt.
Jeg kan slet ikke forstå, vi ikke kan lokke flere med. De ved slet ikke, hvad de går glip af.
Man er godt brugt efter sådan nogle dage, men det er på en rigtig god måde.
Med venlig hilsen Birgit Hansen
VERTICAL EXPRESSION - I'd just like to say thank you for looking after us so well at the weekend, especially for the lovely food and for making us all feel welcome. Thank you for having us to play for you, we enjoyed the dances and we hope your dancers did too!
Very best wishes, Charley, Ian, Ian and Margaret - (Vertical Expression - High-energy Contra Band)
BOB ISAACS - It was so nice to meet, dance, and have fun with you last weekend at Tommerup.
My thanks Frede Olsen and the entire committee for all their hard work, to my hosts (Marianne and Erik, Tove and Peter, Marianne and Claus), to Vertical Expression and Reel of Two/Three, and to fellow callers Marianne Peter, Audun Reitzel, and Steve Pike for making this trip so good for me.
I hope we cross trails soon - Bob
STEVE PIKE - My thanks, too, to all who made my experience most enjoyable.
Until we meet again - Steve
HELGA PREHN - Stor og varm tak for en dejlig weekend. Selv om Kurt var syg en del af tiden, var det alligevel et godt koncept med gode callere og musikere og God forplejning.
Vi håber, det bliver muligt at mødes næste år igen, hvor I har 25 års jubilæum 😊
Tusind tak - og hils også Novemberudvalget, som har trukket et stort læs sammen med jer
Mange hilsener - Kurt og Helga
MICHAEL NEISTRUP - Tak for en god weekend, igen, igen,igen…… 22/ 23 gange, jeg kan ikke huske det præcis. Jeg mener at have mistet 2-3 i starten.
Jeg kan godt forstå, at du/ I er noget kede af at der ikke er så mange deltagere. Især når man tænker på at der tidligere har været ventelister, men de tider er nu forbi.
Men jeg synes alligevel at I skal begynde at arbejde på et 25 års jubilæum i 2016. Så kan I med god samvittighed slutte af med et brag. Dette betyder at, så længe jeg er formand TSCDD vil jeg ihærdigt arbejde for støtte gennemførelsen af et 25 års jubilæum.
Lad os tale mere sammen og igen tak for en god weekend.
Med venlig hilsen Michael Neistrup
AUDUN RETZEL - Til Alle der på nogen måde har bidraget til og været involveret i planlægning, gennemførelse og efterfølgende oprydning og evaluering af Tommerup Danseweekenden 2015 :
Endnu engang TUSIND TAK for jeres fantastiske arbejde.
Selv om vi ikke var så mange som vi alle kunne ønske, var vi der deltog igen heldige.
Det var – i en uendelig række - endnu en super god og fantasktisk weekend. Alt er bare “top dollar”, og jeg vil bede til Thor, Allah, Odin, Gud – eller hvem der nu har vagten i aften – om at vi alle får mulighed for at fejre jeres 25 års jubilæum i 2016. Så gem for guderne og os alles skyld navneskiltene.
Det bliver en selvsagt en udfordring for udvalget.... , men mange jeg talte med var indstillet på at betale mere for sådan en weekend. Op til 1200.-
Der kunne evt. gives rabat til de der kommer fra udlandet. Nøjes evt med én US caller og brug flere af vore hjemlige. Evt med nogle to timers workshops med forskellige callere. Jeg tror at de fleste vil gøre det u/b og med glæde.
Skip evt. fredag aften ? - dette er blot input til jeres evalueringsmøde.....
Sangkoret, som underholdt lørdag efter festmiddagen, var også super. De sang fantastisk.. Tusind tak til dem også.
Jeg har jo i årevis, forgæves, søgt efter noget jeg kunne “klage” over, og jeg tror jeg endelig har fundet en lille ting i år.
Kagerne til kaffen er meget store. Jeg tog et halvt stykke og det var rigeligt, så spar lidt på dem.
Hvis der er meget frugt til overs kan der måske også spares lidt der. Mange bække små....
De bedste hilsener til jer alle - Audun

Mad, Musik og Dans i Frøbjerg 11.09.2015


50 personer var mødt op i Frøbjerg Kultur- og Samlingshus til en hyggelig danseaften med lækker mad fra Mariannes køkken og god musik spillet af CC's Discountband.
Ud af de 50 personer var der 15 nye dansere, 6 dansere fra andre foreninger og resten fra vores egen forening.
Bestyrelsen havde dækket op med duge på bordene, blomster og lys så det så rigtig hyggeligt ud. Desuden var der lavet bordkort, så de nye blev blandet med de "gamle".
Efter spisningen blev bordene fjernet og der blev gjort klar til dans. Efter 4 - 5 danse og hvor danserne havde fået varmen var foreningen vært ved kaffe og småkager og snakken gik lystigt.
Efter kaffepausen blev der igen spillet op til dans og alle var på gulvet. Det hele gik op i højere enhed og alle morede sig. En stor ros til alle de nye som var utrolig hurtige til at fange dansefigurerne, så vi nåede rigtig mange danse.
Aftenen sluttede med aftensang "I skovens dybe stille ro", tak for i aften, godnat, kom godt hjem og vi håber vi ses til dans i næste uge.
Beklager at jeg ikke fik taget flere billeder fra aftenen, men det var fordi det gik så godt, at jeg helt glemte at fotografere under dansen, men det som I kan se er bordene da flotte.


Silkeborg Konvent 08.-10.05.2015


Hej!
Så blev det atter tid til det årlige Silkeborg Konvent. For 35. gang havde Silkeborg udvalget arrangeret et SUPER godt stævne med nogle fantastisk gode amerikanske callere Cis Hinkle og Gaye Fifer og masser af levende musik og som sædvanlig i Lunden med udsigt over Silkeborg søerne og til grønne bøgetræer.
Tak til alle Jer (14 fra Vissenbjerg, desværre måtte Britt og Knud Erik melde afbud p.g.a. sygdom) der var med i Silkeborg, for en rigtig dejlig weekend og en masse dans, socialt samvær og ikke mindst godt samarbejde med alt det praktiske, selv vejret var med os(teltet op og ned i tørvejr og solskin)
Næste år er Silkeborg lidt tidligere end i år, nemlig weekenden 29. april - 1.maj 2016, så sæt allerede nu X i din kalender, så vi kan blive endnu flere.
Mange dansehilsener fra Else-Marie og Jens
En speciel tak fra os, som desværre ikke var så meget med i år, men som nød godt af alle I andres arbejde. Tak til Ulla og Svend, som nye i udvalget, stod "næsten" alene med ansvaret i år.
Med hensyn til dansen, var det rigtig dejligt at se helt unge dansere på gulvet og et gensyn med yngre dansere, som nu er nået den alder hvor vi andre startede. Mange venlige dansehilsner Margit og FredeSæsonafslutning 21.04.2015


Så gik der atter en sæson, med masser af dans, sjov og hyggeligt samvær, men også en sæson hvor vi måtte igennem en del problemer med Assens Kommune, jeg tænker her på lokalflytninger for tirsdagsholdet frem og tilbage, fordi AK ikke lige var alt for smarte med fordeling af lokaler. Heldigvis endte det godt og alle var glade, en stor tak til tirsdagholdet for jeres måde at tage problemerne på!
Nu står sommeren for døren og vi ser alle frem til sol og varme. Nogen af os mødes i Silkeborg til forhåbentlig et par gode danse og hyggedage.
Den sønderjydske sommerfestival i Højer er vi også nogen af os som ser frem til og inden vi ser os om ses vi i Frøbjerg den 11. september til Mad, musik og dans, den nye sæsons første danseaften.
En stor tak til festudvalget for en god og hyggelig afslutning med god mad.
Til slut ønskes alle en rigtig god sommer og tak for sæsonen der er gået og for gaverne jeg fik til afslutningen. Frede


Dans på Tværs 20.03.2015


Dansk bøf med masser af løg, gulerødder, rødbeder, kartofler og rigtig sovs leveret af Marianne, to super gode og veloplagte musikere, 5 rigtig gode callere med et blandet repertoire, passende lokale med godt dansegulv og så ca. 70 dansere med godt humør på gulvet og et økonomisk regnskab der løber rundt. Kan man så forlange ret meget mere af en god Dans på Tværs aften?
Billederne taler for sig selv.

Syng-Sammen-Aften på Tommerup Efterskole 05.03.2015
Forstander Jakob Carl Christensen bød velkommen og fortalte ganske kort om Tommerup Efterskole og om samarbejdet omkring syng-sammen-aftenen med Country Dance – Vissenbjerg, som fik idéen og som stod for det praktiske arbejde.
Sang aftenen med Christian Dyrst blev ganske enkelt et tilløbsstykke og en succes. Ikke færre end ca. 100 sangglade personer fra nær og fjern var mødt op til en fællessang aften og alle fik deres forventninger indfriet. Bl.a. var det rygtes helt til Vojens og Vejle, hvorfra man var draget til Tommerup Efterskole
Aftenen startede med ”Den danske sang er en ung blond pige” og alle sang med, så taget var ved at lette og væggene rystede, på den over 100 år gamle skoles foredragssal. Derefter fortsatte aftenen med fællessang og ind i mellem fortalte Christian Dyrst levende og med humor om de forskellige sange.
Der blev sunget kendte sange, men i høj grad også ukendte, som ingen eller kun ganske få kendte, men Christian Dyrst har en fantastisk evne til at lære fra sig og med hans ”papegøje metode” fik han i løbet af ingen tid hele salen til at synge med.
Efter en times sang og fortælling bød Efterskolen på kaffe og lækkert hjemmebag inden der igen skulle synges en times tid.
Christian Dyrst sluttede aftenen med ”Jeg ved en lærkerede”, men på opfordring, måtte han endnu engang til flygelet for at spille til en aftensang ”Nu går solen sin vej”
Herefter sluttede forstanderen med tak til alle for et godt fremmøde og med spørgsmålet om man mente at det var noget folk synes skulle gentages, råbte alle ja og gerne 2 gange om året, Efter den respons er Forstander og Frede allerede i gang med at finde datoer for syng-sammen-aften i efteråret 2015 og foråret 2016.


Country Dance - Vissenbjerg, Generalforsamling 2015


Så gik der atter et år og bestyrelsen havde inviteret til foreningens årlige generalforsamling.
Som sædvanlig havde næsten alle taget imod invitationen og var mødt op. Rigtig dejligt at se, at så mange støtter op om vores forening og vores bestyrelse.
Foreningen var vært og aftenen startede med Mariannes super lækre mad, Mørdbradgryde i en god sauce med løg, champignon, cocktailpølser, dertil brocholisalat, ris og krydderkartoffelbåde samt diverse tilbehør.
Efter denne lækre middag startede den ordinære generalforsamling, som blev vel overstået uden de store diskussioner. Bestyrelsen havde gjort deres hjemmearbejde, så nyvalg til bestyrelsen blev hurtigt overstået. Marianne Elfvengren ønskede ikke genvalg, i stedet indtrådte Britt-Marie Brødbæk. På alle andre poster var der genvalg, super dejligt at så mange har lyst til at gøre et stykke arbejde for foreningen.
Anne Marie Hansen blev efter mange år, som passiv medlem udnævnt til æresmedlem, desværre kunne hverken hun eller Preben være til stede p.g.a. sygdom.
Marianne fik sammen med et par bevinkede ord, en gavekurv, som tak for veludført arbejde, som sekretær i bestyrelsen.
Bestyrelsen overrakte formanden Vagn og caller Frede, hver et par flasker vin, som tak for en ihærdig indsats, for at få vores dansetid om tirsdagen tilbage.
Efter generalforsamlingen var der tid til kaffe, hvor der blev serveret en lækker jordbærtærte med råcreme.
Ovenpå al den gode mad sluttede aftenen med lidt dans til Fredes calling og musik.
I øvrigt kan formandens beretning, referat fra generalforsamlingen og den efterlyste inventarliste ses under pkt. "Medlemsnyt"
Tak til bestyrelsen for en god aftenen og tak til alle jer dansere for en fantastisk opbakning til foreningen.
I alt var 50 medlemmer tilmeldt generalforsamlingen, hvilket svarer til 85 % af foreningens medlemmer.
SD Januarbal i Agedrup 2015


Hej!
Else-Marie og undertegnede tog til Januarbal i Agedrup Skole lørdag d. 24.
Rigtig mange friske mennesker var mødt op denne snevejrsdag i Agedrup. Hele syv callere sørgede for at guide danserne rundt til dejlige toner fra Discount Trioen, bestående af Claus, Andreas og Tommy.
Midt på eftermiddagen var der stort kaffebord med masser af kage til, så alt i alt en rigtig dejlig danseeftermiddag. Jeg talte med formand Søren, som lovede at der til næste år også bliver Januarbal,
så glæd Jer allerede og mødt talrigt op i 2016.
Mange dansehilsener fra Jens

SD Juleafslutning dec. 2014Så gjorde de det igen, Festudvalget havde inviteret til fælles juleafslutning, med julehygge, sange, god mad, mandelgaver og pakkedans. Der blev ikke danset så meget SD, men til gengæld lød det som om folk hyggede sig sammen og det er vel heller ikke så ringe.
Festudvalget havde som sædvanligt pyntet bordenen festligt og med juledekorationer på buffetbordet.
Sædvanen tro var der som sagt også mandelgaver og jeg ved ikke, men visse personer er altid heldige og ellers er det fordi de kan spise mere ris a lamande end andre.
Stor tak til festudvalget for endnu et godt og hyggeligt arrangement og glædelig jul og godt nytår til alle.

20 års jubilæum, Løvfaldsbal, En søndag i Søgård


Søndag eftermiddag, den 05.10. havde Sønderborg Contradance inviteret til en festlig eftermiddag med bal til levende musik i Søgård lejrens gymnastiksal.
Foreningen fejrede deres 20 års jubilæum, normalt afholder de også deres årlige løvfaldsbal og da de tidligere arrangører af "En søndag i Søgård" var stoppet har Sønderborg Contradance overtaget og vil prøve at fortsætte denne gode tradition. I år havde de så slået det hele sammen til en rigtig god eftermiddag.
Callerne var deres egne gode Karin Dalager og Helga Prehn samt Lisbeth Knudsen.
Margit og jeg havde besluttet, at vi igen i år ville ud at danse en søndag eftermiddag, så i det skønneste efterårsvejr drog vi mod Søgård Lejren, som ligger i et flot område lige ned til Søgård Sø og dansesalen ligger med udsigt til parken og søen.
Som sædvanlig var der mødt en masse af vore dejlige dansevenner. Små hundrede dansere fra Nord Jylland, Midtjylland, Sønderjylland og Sjælland (men desværre ikke andre en os fra Fyn) var samlet denne eftermiddag til fælles hygge og ikke mindst et lækkert kaffebord med lækre boller og en rigtig god jubilæumslagkage.
Eftermiddagen sluttede med fællessang kl. 16.30 og da vi nu alligevel var tæt på grænsen, kunne vi jo lige så godt køre en tur over grænsen og købe lidt ind til vort hjemlige lager.
Stor tak til Sønderborg Contradance for en hyggelig og god danseeftermiddag.


Man må strække sig, selv om der var ca. 100 dansere ------Og så må vrikkes med r....

Gode boller og lækker lagkage -------------------------------Mange har været med i 20 år

Helga caller og Reel de Quebec spiller ------------------- Turn as a couple and come back

Swing your partner --------------------------------------- Four in line come up the hall

Sønderjyder og sjællændere i en circle left

Mad, musik og country dance


Fredag, den 12.september var der igen i år inviteret til mad, musik og country dance i Frøbjerg Samlings- og kulturhus, for at få nye medlemmer i foreningen.
Der var rigtig god tilslutning 60 deltagere havde meldt sig, men desværre ikke så mange nye, som vi kunne ønske os "kun" 9 nye var mødt op.
Aftenen startede med en velkomstsang, derefter blev der serveret en lækker buffet, indbagt mørbrad med tilbehør og snakken gik lystigt under middagen.
Efter middagen blev salen ryddet for borde og stole og CC's Discount Band, spillede op til dans. Da der var nye dansere med, blev der udelukkende danset nogle lette danse, som alle kunne være med til, men når der er levende god musik, så sætter det som sædvanlig en god stemning og stemningen var god, der blev grinet og alle morede sig.
Undervejs var der pause hvor foreningen var vært ved kaffe og småkager.
Efter pausen var der igen dans, som sluttede med "Patty Cake Polka" til sjov musik.
Inden der blev sagt endeligt godnat og tak for i aften sluttede aftenen med en godnatsang.


Silkeborg Konvent 09.-11.05.2014


Igen i år var vi en lille samlet skare, som pakkede dyner,puder, mad, godt humør og tog til Silkeborg konvent, hvor vi som sædvanlig bookede os ind hytter eller medbragte campingvogne.
Silkeborgudvalget var kørt i forvejen og havde allerede inden vi andre ankom, rejst samlingsteltet, så det hele var klar.
Fredag startede som sædvanlig med medbragt madkurv i samlingsteltet og efterfølgende SD i Lunden. Aftenen sluttede med natmad i samlingsteltet
Lørdag startede med fælles morgenmad i samlingsteltet, hvorefter alle kørte i Lunden og dansede.
Til frokost var der nogen, som kørte på campingpladsen, andre foretrak Silkeborg by. Eftermiddagen blev fordrevet med dans, middagssøvn, vandreture eller anden aktivitet i Silkeborgs skønne natur.
Lørdag aften havde udvalget som sædvanlig valgt en udmærket restaurant, hvor alle samles til fælles middag, inden vi i samlet flok kørte til Lunden til fællesbal. Aftenen sluttede igen med natmad i samlingsteltet.
Søndag morgen startede igen med fælles morgenmad i samlingsteltet, hvorefter alle kørte i Lunden til workshop og fælles afslutning. Efter afslutningen og en herlig weekend med hygge og dans, sluttede vi weekenden af på campingpladsen til restespisning, hvorefter alle fik pakket sammen og drog hjemad.SD Afslutning 23.04.2014


Endnu engang havde festudvalget pyntet op i aulaen til en hyggelig SD afslutning for sæson 2013-2014.
Og som sædvanlig var der også sørget for god og rigelig mad.
Aftenen startede som vanen tro med velkomst af festudvalget og et par fællessange udvalgt til lejligheden, hvorefter der var fællesspisning.
Undervejs blev der yderligere sunget et par sange. I løbet af aftenen blev Frede takket for en god sæson og der blev overrakt gaver fra både bestyrelsen og danserne, som tak for en god sæson.
Desuden fik Jens B. også overrakt en gave fra bestyrelsen, som tak for hjælpen, medens Margit og Frede var på De Vestindiske Øer i februar/marts.
Aftenen sluttede som sædvanlig med lidt dans.
Stor tak til festudvalget for en god sæsonafslutning!Dans på Tværs 21.03.2014


En super god aften, med god musik, gode callere, gode danse, super godt humør og virkelig godt fremmøde. Hvad kan man ønske sig mere!
Fredag den 21.03.2014 var der inviteret til det årlige forårs "Dans på Tværs". Altid spændende, hvor mange kommer der, kan det løbe rundt med levende musik o.s.v., for en sikkerhedsskyld må vi hellere søge TSCDD om et tilskud/underskudsgaranti.
Dagen kom, bestyrelsen havde sørget for borddækning til 60 personer, det er måske nok højt regnet på en fredag aften. Folk begynder at dukke op, bordene begynder at fyldes op, der kommer stadig flere, vi må hellere sætte nogle ekstra borde op, der kommer stadig flere, kl. nærmer sig 18.00, nå nu begynder det at stilne af, super flot vi er oppe på 70 personer.
De kommer fra nær og fjern, Sjælland, Sønderjylland, Nordjylland, Fyn og rigtig mange af vore egne dansere, det er bare super dejligt at se så mange dansere møde op med deres medbragte mad og drikke, for at få en hyggelig danseaften med gode venner.
Aftenen starter med en sang og derefter spisning. Kl. 19.00 er vi ved at være klar til dansen til Reel of Three (Lotte, Jørgen og Jeremy). Stemningen er rigtig god og alle er med på gulvet. Midtvejs er det så tid til den medbragte kaffe og en sang inden anden halvleg går i gang og vi slutte kl. 22.00 med en stille vals til dejlig musik.
Tak til alle som mødte op og var med til at gøre aftenen til en rigtig god aften.Generalforsamling 2014


Som sædvanen tro blev årets generalforsamling i Country Dance – Vissenbjerg igen et tilløbsstykke. Bortset fra de få stykker, som var taget på vinterferie og en enkelt sygemelding, var alle aktive medlemmer mødt op, i alt 51.
Aftenen startede ellers lidt kaotisk, da aulaen, som vi havde bestilt på skolen og havde fået lovning på, viste sig at være optaget af terminsprøver, som vi ikke havde fået nogen melding om, så i hast måtte vi kontakte pedellen, som var flink og henviste os til et andet lokale, så vi kunne få stillet borde og stole op til den ventende flok af medlemmer.
Aftenen startede som sædvanlig med spisning, hvor foreningen var vært, denne gang havde bestyrelsen bedt kokken om at servere Oksemørbrad, estragonsauce, petitkartofler, broccolisalat og årstidens salat med purløgsdressing, en middag som vakte stor jubel og var en ”Årets forening” værdig.
Efter middagen, som blev skyllet ned med de medbragte liflige dråber og hvor alle var blevet godt mætte, kunne den egentlige generalforsamling så starte.
Formanden startede med at byde alle velkommen og der blev valgt en dirigent.
Formanden fik ordet og aflagde et fyldestgørende referat, hvor han især fremhævede foreningens forskellige ændringer og oplevelser gennem året 2013, så som navneændring fra Square Dance Partners – Vissenbjerg til Country Dance – Vissenbjerg, ”Dans på Tværs” i marts med rigtig god tilslutning fra Jylland, Fyn og Sjælland, sæsonafslutningen kun for egne medlemmer i april, deltagelse i Silkeborgkonventet, sommerkoncerten i samarbejde med Tommerup Efterskole på plænen ved Tommerup Efterskole hvor det indsamlede beløb gik til Børnehjælpsdagen, sæsonopstart for alle interesserede i Frøbjerg Forsamlingshus med ”Mad, Musik og Dans”, der kom 69 dansere (34 af egne dansere og 35 nye) som gerne ville prøve vores dans. Der blev serveret god mad, Reel of Two spillede og alle fik rørt benene. Til spisningen var der lavet bordkort, så nye og ”gamle” dansere blev blandet og fik en god snak inden dansen startede. I pausen var foreningen vært ved kaffe og småkager. Det skal bemærkes at aftenen var en stor succes, som nok gentages i 2014, og gav 11 nye dansere til foreningen.
De 3 største begivenheder i året’s løb var alligevel foreningens 25 års jubilæumsfest på Tommerup Efterskole, en rigtig festlig aften, med 140 dansere fra hele landet. Udnævnelse til Årets Forening i Assens Kommune med en gavecheck på kr. 5000,00 og endelig foreningens årlig tilbagevendende weekend Square & Contra Dance, Tommerup med ca. 160 deltagere.
Efter formandens beretning aflagde kassereren foreningens reviderede regnskab, regnskab for Tommerup-weekenden og budget for det kommende år, alt blev godkendt uden større indvendinger.
Derefter gik man over til valg til bestyrelse, suppleanter, revisorer m.m., men da alle var villig til genvalg, var det hurtigt overstået. Punkterne indkomne forslag og eventuelt blev også hurtigt overstået og dirigenten kunne hurtigt afslutte en generalforsamling, som var forgået i god ro og orden og en hyggelig stemning.
Så efter en meget hurtig overstået generalforsamling, var der så tid til 1½ times dans, afbrudt af en kaffepause, hvor foreningen var vært med kaffe, hjemmelavede Sarah Bernhard kager og kransekager. Aftenen sluttede kl. 22.00 med, at vi alle ønskede hinanden en god vinterferie.

Juleafslutning 2013


Tak til festudvalget for igen at arrangere en hyggelig og festlig juleafslutning. Super lækker mad og jeg er sikker på alle blev mætte, ellers er det jeres egen skyld.
Tak til danserne for et godt fremmøde med godt humør, det er længe siden vi har været så mange.
Hvad jeg glemte var, at rose alle vore nye dansere for, at jeg synes I har kæmpet godt for at følge med og er faktisk allerede nu blevet ret gode.
Jeg har ikke altid taget det nemmeste, men I har fulgt godt med, men jeg ved også, at jeg har haft stor hjælp af "de gamle". Så også en stor tak til "I gamle".
Endnu en stor tak til alle for jeres julegave til mig og tak til Connie og Mogens for den flotte orkidé.
I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt nyt danseår 2014. M.v.h. FredeSamlet bestyrelse sæson 2013-2014Fra venstre: Marianne Elfvengren, Vagn Haas, Erhardt Rasmussen, Margit Olsen, Preben Hansen

Country Dance - Vissenbjerg "ÅRETS FORENING 2013 I ASSENS KOMMUNE


Begrundelsen for udnævnelsen:
Årets forening 2013 i Assens Kommune
Country Dance – Vissenbjerg
Foreningen har lige fejret sit 25 års jubilæum med traditionel square og contra dance i Vissenbjerg. Square dancen startede i Vissenbjerg i 1988 med et enkelt hold og var dermed det første sted på Fyn som begyndte denne form for amerikansk folkedans.
Allerede efter en kort årrække var der så mange dansere i Vissenbjerg, at man var nødt til at op-rette endnu et hold og i 1994 oprettede man Square Dance Partners – Vissenbjerg som egen forening. I 1996 var foreningen vokset til næsten 140 medlemmer inklusive et hold clogging dansere (amerikansk stepdans).
Foreningen har gennem årene tiltrukket adskillige udenlandske callere (instruktører) og musikere, hvor de første callere fra USA allerede besøgte Vissenbjerg i opstartsåret 1987. Derefter har det været en fast tradition at en eller flere callere fra USA har besøgt foreningen hvert år. Ligeså har foreningens egne callere Margit og Frede Olsen været i USA syv gange for at dygtiggøre sig.
Foreningen er en utrolig aktiv forening, som gør et stort arbejde for at det sociale også skal være en del af foreningslivet. Da foreningen i sin tid blev startet, var det meget vigtigt for bestyrelsen, at medlemmerne blev involveret i foreningens arbejde. Bestyrelsen udnævnte en række udvalg, som skulle varetage forskellige aktiviteter i foreningen:
- Festudvalget som skulle tage sig af foreningens fester, afslutninger m.m.
- Turudvalget som skulle tage sig af, at arrangere ture til forskellige dansestævner andre steder i Dan-mark.
- Opvisningsudvalg – som dog er nedlagt.
- Novemberudvalget, som hvert år siden 1989 har arrangeret et weekend dansestævne for traditionel square dansere i starten af november (i 2013 holdes stævnet den 8-10. november). Stævnet havde og har stadigvæk til formål at udbrede kendskabet til traditionel square og contra dance, at give danserne en ekstraordinær danseoplevelse ved at der hvert år inviteres to callere fra USA, samt at der ved stæv-net kun bruges levende musik. Dette klares dels ved brug af danske bands eller ved at invitere uden-landske bands, som spiller traditionel amerikansk dansemusik. I år det 22. gang stævnet løber af stab-len på Tommerup Efterskole og stævnet trækker mellem 150 og 200 dansere fra Danmark, Tyskland, USA, England, Finland og Sverige.
Ud over nævnte arrangement undervises der på to hold på Vissenbjerg Skole tirsdag og onsdag, der arrangeres ”Dans på Tværs” to gange om året, hvor dansere også kommer fra Jylland og Sjælland.
Til foreningens generalforsamling i februar, deltager stort set alle foreningens medlemmer (hvis de da ikke er på ferie) og foreningens julekomsammen og sæsonafslutning er som regel også et tilløbs-stykke. Alt sammen fordi foreningens medlemmer ved at udvalgene har gjort et stykke arbejde, at det ikke er bestyrelsen, som hver gang står for aktiviteterne.
I september 2013 inviterede foreningen alle interesserede til ”Mad, Musik og Country Dance” i Frøbjerg kulturhus, og ikke færre end 70 deltagere mødte op, dels lokale, men også deltagere fra Jyl-land havde hørt om arrangementet. Dette arrangement gjorde at foreningen fik 11 nye dansere, som er en fremgang på 15 %. Country Dance – Vissenbjerg er stadig den største forening på Fyn og tiltrækker medlemmer ikke kun fra Vissenbjerg/Tommerup, men også fra Nyborg, Langeskov, Munkebo, Bogen-se, Søndersø, Brenderup, Årup, Odense, Ejby og Morud.

Fordi Country Dance – Vissenbjerg, på trods af sine 25 år, stadig er en utrolig aktiv forening med masser af gejst og fyldt med gode aktiviteter og ideer, skal den udnævnes til ÅRETS FORENING!
Folkeoplysningsudvalget, Assens Kommune, 8. november 2013

Næstformand for Kultur og Fritidsudvalget Charlotte Christiansen oplæser begrundelsen for udvælgelsen til årets forening.

Fra venstre Charlotte Christiansen NF AK, Frede Olsen, Hanne Rasmussen, Erhardt Rasmussen CD-Vis, Truels Schultz FM AK.

Blomster og check

Country Dance - Vissenbjerg's 25 års jubilæumsfest


Margot Gunzenhauser's hilsen til Margit og Frede (Margot indførte traditionel square og contra dance i Danmark i midten af 1980erne)
Tænk er der virkelig gået 25 år siden pinsen 1988, hvor vi traf hinanden for første gang ved callerkurset i Silkeborg? Det blev 25 år, der har dannet et spændende kapitel i vores allesammens liv, med masser af oplevelser, fællesskab og glæde.
I var lige fra begyndelsen nogle af de mest tændte og engagerede i traditionel square dance-miljøet, for I tog udfordringen op, mestrede de tekniske færdogheder, der måske virkede lidt overvældende ved første øjekast, og kombinerede det med jeres egen helt personlige gnist, humør og gæstfrihed.
Jeg glemmer aldrig de hyggelige stunder i jeres selskab, når jeg i de tidlige år var hos jer med turnerende callere fra USA. Jeres natmad efter dansen blev hurtigt legendarisk!
Under jeres lederskab blev Vissenbjerg en magnet for tradtionel square og contra dance. Og I opbyggede en af landets største og mest velfungerende foreninger, der har beriget os alle sammen med vellykkede arrangementer, en glimrende opvisningsgruppe og ikke mindst årets weekendstævne for øvede dansere.
Stort til lykke til jer og til alle jeres dygtige dansere og foreningsaktive i Vissenbjerg med de første 25 år. Vi håber, vi vil have jer i mange år endnu. Kærlig hilsen Margot

Hilsner fra glade dansere, som deltog i festen:
"Først mange tak for sidst til en dejlig jubilæumsfest i Tommerup. Det var en fantastisk aften."
"1000 tak for en dejlig jubilæumsaften. Det var rigtig hyggeligt med både fin mad, underholdning (han gjorde det godt) og dans, og finfin overnatning. – Også tak til alle jeres trofaste hjælpere!"
"Tak for sidst, det var en rigtig dejlig aften. Jeg var da glad for, jeg var anonym, så kunne jeg bare slappe af og danse hele aftenen."
"Tusind tak for en dejlig jubilæumsfest, håber vi alle holder til 50 års jubilæet -- ha ha -- glæder mig til vi ses -- November dance i Tommerup minder jo så meget om denne fest, så kom endelig igen, hver måned sin fest. !!!!"
"Sikken fantastisk jubilæumsfest - stor tak til dig og Margit og rigtig god efterårsferie. Vi ses til dans!"
"Tusind tak for en dejlig aften med underholdning--den hjemmeværnsmand var hylende morsom."
"Thank you for the wonderful pictures and we will share them on the CDSS Facebook page and a blog on our website. We'll send you the links when the pictures go up.
Please share our best wishes with the other members of the Vissenbjerg Country Dancers.
Warm regards, Rima Dael, CDSS, USA"
"Thanks for sending along the photos from your group's anniversary celebration.
And best wishes for a wonderful Tommerup weekend coming up next month!
David Millstone, CDSS, USA"
Mad, Musik og Country Dance 13.09.2013


SUCCESEN VAR I HUS!
Da COUNTRY DANCE – VISSENBJERG som optakt til en ny dansesæson havde inviteret til mad, musik og country dance i Frøbjerg Samlings og kulturhus fredag, den 13. september.
Hele 69 personer var mødt, hvoraf halvdelen var nye dansere og resten var foreningens dansere.
Efter formanden Vagn Haas havde budt velkommen og der var sunget en velkomstsang, blev der serveret en lækker marineret svinekam med flødekartofler og frisk efterårssalat fra Eurospar i Aarup.
Under middagen fortalte Frede lidt om foreningens historie og opfordrede samtidig de nye dansere til at fortsætte når dansen starter op tirsdag og onsdag aften kl. 20.00 i uge 38 på Vissenbjerg Skole.
Frede, som er caller i foreningen, tilbød de nye dansere, at møde op kl. 19.30 så han i ro og mag kan gennemgå de forskellige dansebegreber med dem, inden de ”gamle” dansere kommer kl. 20.00.
Efter spisningen blev salen ryddet for stole og borde og så var der klar til at få gang i dansen og alle var på gulvet fra start. Der blev startet op med nogle lette danse, så alle kunne være med og det gav en god stemning hele aftenen.
Efter en times dans blev der serveret kaffe med småkager, derefter endnu en times dans til musik af bandet Reel of Two fra Århus og aftenen sluttede med sangen ”I skovens dybe stille ro”
Super god aften med go’ mad og godt humør og der var allerede 8 af de fremmødte, som skrev sig på listen til at fortsætte dansen i foreningen.
Salen var godt fyldt op
Den marinerede svinekam var super lækker
Snakken gik godt både inde -

og ude
Så kom der gang i dansen.


Silkeborg Konvent 31.04.-02.05.2013


Hej med Jer, der var i Silkeborg!
Tak til jer, der var med på Silkeborgturen. Først var vi 9, så var vi 7, og endelig sluttede vi af med 9 igen.
En lille sluttet skare af søde mennesker og hyggeligt samvær i 3 dage, med gode danse, god musik og fantastiske callere.
Else-Marie og jeg siger tak for sidst, håber på at vi bliver rigtig mange til næste år. (sæt allerede x 9.maj 2014 så vi kan blive lige så mange som vi plejer)
Vh Else-Marie og Jens
En stor tak til Marianne og Lars for deres forarbejde, rekonoscering for at finde det perfekte spisested og arbejdet med det komplicerede regnskab til sidst.
Vi håber de fortryder deres udmelding om at hoppe ud af Silkeborgudvalget, dem kan vi bare ikke undvære.
God sommer til alle! - Hilsen Frede

USA Caller Sue Rosen "Half and Half" Bruce og Christopher
Glade dansere Der var også hollanske dansere med
"Go foward and back" Else takker af - musikerne Bruce, Jeremy, Christopher, Jørgen
Frokosten nydes fredag middag i det skønne vejr
Der spises rester søndag middag
Som sædvanlig var der rigelig med mad.

Sæsonafslutning 23.04.2013Som sædvanlig har Jytte pyntet festligt op


Stemningen er god og der er tid til lidt country dance
Så gik der atter en sæson, den 25. sæson, ja hvor tiden da flyver af sted.
Er det virkelig 25 år siden square dansen startede i Vissenbjerg? Ja, det må vi så konstatere og når vi ret ser efter og føler skavankerne, så må vi, selv om vi ikke er meget for det, indrømme at så kan vi både se og mærke, at der er gået 25 år.
Vi kan så glæde os over, at vi heldigvis er en hel del som har stået strabadserne igennem og har klaret skærene. Billederne gennem tiderne fortæller desværre, at en del er faldet fra enten på grund af faldende interesse, skavankerne har fået overtaget eller at de ikke er her mere.
Skal vi, som er tilbage, så ikke glæde os over at foreningen stadig består, at vi har stået sammen, haft masser af dejlige oplevelser med hinanden og mødt en masse hyggelige mennesker og at vi kan se frem til at fejre de 25 år, den 11. oktober.
Tak til alle jer som gennem årene frivilligt har bidraget på hver jeres måde, til at vi kan fejre foreningens 25 års jubilæum.
En stor tak til festudvalget som igen sørgede for en festlig afslutning, med Mariannes fantastisk gode mad, gode forårssange og en festligt pyntet aula.
En speciel tak til medlemmerne for den indsamlede gave (kr. 1000,00), som jeg vil forsøde min ferie med i juni når Margit og jeg tager en tur til Bulgarien.
I ønskes alle en rigtig god sommer og hvis ikke vi ses i Silkeborg, så på gensyn i september når vi starter ny sæson.
Glade sommerhilsner til alle fra Frede


Dans på Tværs eller Mad & Country Dance 22.03.2013


Flytning af en danseaften på Tommerup Efterskole til en fredag aften og tilbudet om at man også kunne bestille mad til rimelig penge, viste sig at være en god idé, hele 72 dansere fra Sjælland, Jylland og Fyn, var mødt op.
Aftenen startede, efter lidt forsinkelse p.g.a. meget trafik på motorvejen, med en velkomst og sang, derefter blev der budt på mørdbradgryde, med ris og grøn salat. Som dessert havde foreningen sponsoreret islagkager. Stadig med lidt forsinkelse, startede dansen til musik af "Reel of Three".
Aftenen kunne byde på hele 7 callere. I kaffepausen blev der også sunget efter det lille sanghæfte som var trykt i aftenens anledning. En god danseaftenen med levende musik sluttede med aftensang og en vals. Tak til alle fra nær og fjern for endnu en hyggelig danseaften.

Else-Marie og jeg siger tak for en dejlig aften, vi havde til Dans på Tværs på Tommerup Efterskole. En fantastisk danseaften med god mad, god musik af Reel of Three. Jeg synes også det var sjovt med hele 7 forskellige callere. Virkelig inspirerende også selv at calle.
Og så, at så mange havde lagt vejen forbi Tommerup en bidende kold fredag aften, det var rigtig godt.
Venlig hilsen Else-Marie og JensGeneralforsamling 2013


Foreningens generalforsamling blev igen i år afholdt under hyggelige former.
39 medlemmer havde tilmeldt sig, men desværre p.g.a. sygdom var kun 37 mødt op, det svarede trods alt til næsten 70 % af foreningens medlemmer.
Aftenen startede som sædvanligt med lidt godt til ganen, som foreningen var vært ved og godt mætte kunne den ordinære generalforsamling så starte.
Dirigenten blev som sædvanlig valgt uden modkandidat, hvorefter formanden tog over og afgav en fyldestgørende beretning, som alle kunne godtage.
Derefter fremlagde kassereren årets regnskab og budget for det kommende år, som efter omstændighederne så fornuftigt ud.
Derefter gik vi over til valg af nye medlemmer til bestyrelsen og da må vi sige at bestyrelsen havde gjort et godt forarbejde, de to afgående medlemmer blev erstattet uden kampvalg og alle andre poster var genvalg, så det hele var hurtigt overstået.
Indkomne forslag omkring kontingent blev man hurtigt enige om og forslag til foreningens navneændring efter 25 år med samme navn fra Square Dance Partners-Vissenbjerg til det nye navn COUNTRY DANCE - VISSENBJERG, som mere dækker den amerikanske betegnelse for den forskellig artede form for dans, som vi dyrker, blev også vedtaget.
Bestyrelsen blev under eventuelt omfordret til at forberede en 25 års jubilæumsfest, som bør afholdes i 2013.
Aftenen sluttede med lidt dans, så alle de frysende medlemmer kunne få varmen. Vissenbjerg Skole er vist kun beregnet til aktive mennesker.
En hyggelig aften med god mad og godt socialt samvær var hermed slut og bestyrelsen kan gå igang med årets nye opgaver.

Bestyrelsen og dirigenten er på plads.

Forsamlingen lytter til formandens beretning.

Referanten tager notater.

Valg til bestyrelsen er overstået og vi kan smile igen.

Det ser ud til at medlemmerne er tilfredse.


Juleafslutning 2012


Så blev det atter jul og Festudvalget havde som sædvanligt dækket op til en hyggelig aften og sørget for at Marianne, som hun plejer, serverede en lækker menu med hvide sild, stegte sild, æg med caviar, æbleflæsk, røget farseret ribbensteg med grønkål og brune kartofler og til slut ris á lamande med hele 8 mandler, det var et helt gaveorgie.
Aftenen sluttede med en swingom, så vi kunne få lidt motion ovenpå al den gode mad.
STOR TAK til festudvalget for endnu et hyggeligt arrangement.
GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR TIL ALLE!

Der er dækket op til en hyggelig aften

Her ser vi Jyttes kreative evner - SUPER FLOT!

Mandelgaverne er delt ud og der må pakkes op.

EN SØNDAG I SØGÅRD


Søndag, den 07.10. kørte Margit og jeg til Søgård, hvor vi sammen med 90 andre SD-dansere havde en rigtig god og hyggelig eftermiddag.
Dansen forgik i Søgård Lejrens lyse gymnastiksal, som har et pragtfuldt dansegulv og med en skøn udsigt over parken og søen ved Søgård.
Callerne var Karin Dalager og Lisbeth Knudsen, som begge var velforberedte og med deres smittenede humør fyrede den ene god dans af efter den anden og sammen med Reel de Quebec's gode musik blev det en forrygende eftermiddag.
Til et godt arrangement hører også et godt kagebord og er det noget de kan i det sønderjydske, så er det at servere det hele store sønderjydske kagebord, et rent slaraffenland af hjemmebagt kage, lige fra boller, roulader, vandbakkelser, masser af lagekager i forskellige udførelser, til den sønderjydske rugbrødslagkage og ikke mindst den sønderjydske specialitet "goe rad", som er en stor flad og sprød småkage. Super lækkert alt sammen!
Dansen sluttede kl. 17.00 og så gik turen hjemad, dog lige med en lille afstikker til Fleggard i Tyskland.

Så er det store sønderjydske kagebord klar

og lagkagerne var rigtig dekoreret


Reel de Quebec er altid klar med en sang i pausen

Callerne Karin og Lisbeth får overrakt en påskønnelse


WEEKENDTUR TIL ROLD SEPT. 2012


20 forventningsfulde square dansere havde meldt sig til weekendturen, som ikke var en weekentur, men en søndag/mandagstur til Rold Storkro.
Turen startede med en guidet tur søndag formiddag kl. 10.30, så de fleste var stået tidligt op for at nå til Rold.
Jette vores guid på turen førte os gennem Rold Skov, som er Danmarks største. Undervejs fortalte hun om skoven, hvor storme, trolde og røvere havde huseret gennem tiderne.
Vi gjorde holdt flere steder bl.a. i Troldeskoven, som næsten er ved at forgå af forrådnelse, ved "Øjetræet" hvor folk hvis de gik igennem øjet flere gange kunne blive helbredt for bl. engelsk syge.
Da den store forsamling der var med på turen vendte om og gik hjem til Rold Storkro, brød vi ud og gik videre, hvor vi besøgte Udsigtstårnet med den flotte udsigt ind over Rebild's lyngklædte bakker. Videre gik det ned gennem skoven og over åen ind i Rebild Bakker og derefter tilbage til Rold Storkro.
Vel tilbage til kroen skulle der spises den medbragte frokost. Nogle spiste den på stedet, medens andre fandt andre løsninger enten i Rebild bakker eller på café.
Efter at frokosten var indtaget tog hver især på opdagelse i omegnen, nogle fandt cyklerne frem og prøvede at forcere Rebild Bakker, andre gjorde det til fods, nogle gik på skattejagt og andre fandt vej til det lokale spillemandsmuseum hvor Rebild spillemændene spille op til folkedans. På et tidspunkt havde vel halvdelen af gruppen fundet sammen omkring folkedansen, hvor der ikke var instruktion, men hvor man bare droppede ind og deltog i dansen. De lokale folkedansere hjalp os godt igennem dansene, så vi fik sved på panden.
Kl. ca. 18.30 samledes vi alle til en lille drink før maden og kl. 19.00 gik vi til bords og fik en lækker 3-retters middag. Efter middagen indtog vi de lidt bedre stole i receptionen og slutte aftenen af med hyggesnak, en kop kaffe og godnatdrink.
Mandag morgen samles vi i restauranten til et lækkert morgenbord, hvorefter vi tjekkede ud og begav os hjemad med nye undervejs oplevelser.
En rigtig skøn tur med storslået natur, skove, bakker, vand m.m., et sandt eldorado for naturelskere var slut og som Else-Marie og Jens skriver og som jeg helt kan tilslutte mig. Mange tak til jer, der var med på turen til Rold Storkro, vi har nydt at være sammen med alle og det er dejligt, at vi udover dansen også kan mødes til andet.
Håber vi kan gentage en tur til næste år, med flere deltagere.

Vi venter på guiden - og nu kan starte turen gennem Rold Skov, Danmarks største.

Undervejs gør vi ophold og Jette fortæller - turen går blandt andet gennem Troldeskoven med alle de gamle træer

Troldeskoven er under kraftig nedbrydning - forrådnelsen er godt igang, om føje år er der ikke meget tilbage af Troldeskoven

Guiden Jette fortæller om øjetræet, som bl.a. kan helbrede engelsk syge hvis man kravler igennem øjet - Jeg ved ikke hvad Edith fejler, siden hun prøver at presse sig igennem øjetræet.

En tur op i udsigtstårnet med udsigt over Rebild Bakker

Rold Skov er meget kuperet, så træd varsomt

Der er ikke mange steder man finder så flot natur

Nu er der appetit til frokosten, selvom det er blevet lidt fugtigt.

Så er der gang i folkedansen på Spillemandsmuseet

Middagen indtages i restauranten med udsigt over Gravlev Ådal

Humøret er OK

Ældresagen har det også godt

Til gengæld ser man mere koncentreret ud her

GRÅSTEN 2012


Arrangørerne for Gråsten havde sat alle sejl til for at gøre det så godt og hyggeligt for os, men desværre var opbakningen ikke hvad de havde håbet på.
Musikken English Contra Dance band og calleren David Milstone var super gode og de andre callere havde også lagt et rigtig godt program med en masse gode danse.
Men desværre havde KUN 96 deltagere fundet vej til Gråsten.
Næste år bliver der ikke noget Gråsten, men det har en anden årsag, Karin Dalager og Peter, som er hovedtrækkraften i Gråsten tager på en længere sejltur næste sommer og er derfor ikke hjemme hele sommeren.
Til gengæld har de lovet, at finde et andet sted med bedre dansegulve og faciliteter samt ændre datoen til den første weekend i august 2014.
De håber dermed at gøre det mere attraktivt og at det tidligere antal deltagere vender tilbage til et "nyt" Gråsten stævne.
SILKEBORG 2012


Hej og tak til alle, der var med i Silkeborg, for en dejlig weekend.
Det er altid hyggeligt at deltage i Silkeborg Konventet, gode danse, fantastiske callere, god mad og socialt samvær.
Vi glæder os allerede til næste år - hilsen og god sommer til alle fra Else Marie og Jens.
Der var hygge i teltet om morgenen, selv om det var koldtKathy Anderson var med i Silkeborg og undervejs gjorde vi holdt i Rododendronparken, spiste vore madpakker og beundrede de flotte blomster.

Man kan godt ha' det sjovt, selv om der er få


I onsdags mødte vi som vanligt til dans. Ikke mange var mødt op kl. 20.00, men det skulle ikke forhindre os i at danse alligevel.
Vi havde nogle rigtig gode og atypiske danse og Margit og Frede måtte også selv danse med, så det gik op.
Tillige var det kaffeaften, hvor vi fik dejlige boller og lagkage + en lille en til halsen. Aftenen sluttede med sange fra sangbogen.
Hilsen Else-Marie og Jens


Dans på Tværs marts 2012


God stemning, god musik af Reel de Quebec og et godt dansegulv, gjorde aftenen til en hyggelig danseaften på Tallerup Skolen. Der kom dansere helt fra Sønderborg for at være med, rigtig dejligt at se. Desværre kunne vi først få salen fra kl. 19.00 og derfor måtte vi denne gang droppe spisningen, som ellers plejer at være en god start og give en hyggelig stemning.
Som noget nyt og for at imødekomme singlerne, startede dansen med at damerne og herrerne stille op hver for sig, hvorefter damerne fik lov at lave aftale med 2 herrer, en til den første dans og en til den næste dans. Efter første dans takkede man pænt for dansen og fandt derefter den partner som derefter havde lavet aftale med, samtidig med at man aftalte med en ny partner til den tredie dans og sådan fortsatte man indtil kaffepausen, derefter var det herrernes tur til at vælge.
Spændende for callerne at hører dansernes reaktion efterfølgende, men tilsyneladende synes danserne, at det var en god idé. Man fik i hvert fald danset med mange forskellige i løbet af aftenen, men selvfølgelig også med ens egen partner.
Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt flere reaktioner fra egne dansere, så send mig venligst en mail. Hilsen Frede
Frede caller til dans

Reel de Quebec spiller op tildansSquare Dance Partners-Vissenbjerg's Generalforsamling 2012


Foreningens generalforsamling blev afholdt i Vissenbjerg Skoles Aula og 75% af foreningens medlemmer var mødt op.
Foreningen var vært ved en lækker buffet og lækre kager til den medbragte kaffe.
Efter spisningen blev generalforsamlingen afholdt i god ro og orden og en hyggelig aften sluttede som sædvanlig med lidt dans.
Aftenen startede med lidt hyggesnak inden spisningen.

Mens andre allerede har taget plads

Gad vide om vi får valgt nye medlemmer til bestyrelsen??

Marianne er klar med buffeten.

Der tages godt fra af den lækre mad.

Bestyrelsen og dirigenten er klar.

Efter en veloverstået generalforsamling er der gang i dansen

Som det ses er stemningen rigtig god.

Flot afstand i "heyen"

Join hands and circle to the left

Fuld fart på dansen lige til det sidste.Januarbal i Odense 2012- indlæg fra Jens Bertelsen


Hej!
Her er lidt stemningsbilleder fra ballet på Agedrup Skole 28.01.12.
Vi havde en rigtig hyggelig danseeftermiddag, 6 squares kunne det blive til, rigtig godt.
6 callere fra Jylland, Fyn og Sjælland styrede danserne, som også kom fra alle tre landsdele.
Vi dansede fra kl. 14 - 18 til levende musik leveret af Claus og Tommy.
En rigtig god oplevelse, hvor også dansere fra Vissenbjerg var med.
Mange hilsner fra Jens
Dansen starter med en contra

Caller Alice Kindt

Så er dansen igang og Alice har styr på det

Claus, Tommy og Alice

Det går da helt godt

Caller Marianne Peters prøver

Gad vide om de kun danser contras

Caller Lise Gro Sander

Det må være en mescolanza vi har gang iSilkeborg Konvent 2009


Kaffe og hyggelig snak foran campinghytte

Så er dansen igang i scenesalen i Lunden

Fællesspisning på restaurant lørdag aften

Cis Hinkle og Trottinez spiller op til dans


Juleafslutning 06.12.2011.De har gjort det igen. Vort dejlige festudvalg arrangerede igen en rigtig hyggelig juleafslutning, med sang, Mariannes gode mad, mandler i ris a lamanden - hele 7 mandler med tilhørende mandelgaver, hvor er det vildt. Sange havde de også på programmet og selvom vi ikke var så mange som vi plejer, blev der bare sunget igennem. Lidt dans blev det også til, selv om man fornemmer at snakken og hyggen er det primære denne aften. Tak til festudvalget for en hyggelig juleafslutning 2011.

7 forventningsfulde vindere med hver deres mandel.

Endelig er der overrækkelse af mandelgaver til de heldige.


Danselandsstævne i Ebeltoft 19.-21. AugustUd af de 26 deltagere på Traditionel SD FYN holdet var vi 10 dansere fra Vissenbjerg.
Efter en flot indmarch og med farvestrålende sambadansere i front, marcherede gruppen for Fyn, Sjælland og Bornholms vedkommende, fra Skelhøj Skolen, gennem gågaden, forbi Fregatten Jylland til den store plads foran Glasmusset i Ebeltoft, hvor DGI Danselandsstævne 2011 blev åbnet i det mest blæsende og
kolde, men dog solbeskinnede vejr. To andre grupper, henholdsvis med en hestetrukken båd og et stort folkemusikorkester, gik ad andre ruter til festpladsen.
Selve åbningen foregik på 2 scener, dels en mod vest, hvor der blev holdt taler (ikke særlig smart, da man ikke kunne se noget for solen), dels en mod vest, hvor der blev vist små opvisninger af forskellige deltagende dansegrupper.
Efter åbningsceremonien var der opvisninger flere forskellige steder i byen, og aftenen sluttede med bal fra 22.30 - 00.30 for de forskellige danseformer rundt på skoler, haller og andre dansesale.
Lørdag formiddag indtil kl. ca. 14.00 var der igen opvisninger rundt omkring i Ebeltoft som på det tidspunkt tog sig rigtig godt ud i strålende solskin og pragtfuldt vejr, som alle nød, og der var masser af dansere og publikum.
Om eftermiddagen var der workshop i forskellige danseformer både for begyndere og for mere erfarne dansere (ikke alle var lige godt besøgt). Kl. 19.00 samles alle til stor festmiddag i Ebeltoft Idrætscenter hvor ca. 1000 dansere spiste og hyggede sig til Rock Nalle med band.
Aftenen sluttede igen med bal fra kl. 22.30 – 00.30 i de forskellige danseformer. Traditionel SD var så heldige, at vi havde nogle rigtig gode callere, nemlig Helga Prehn og John Tuck fredag aften og Jane Qvortrup og Karin Dalager lørdag aften. Begge aftener til et rigtig veloplagt band nemlig Reel de Quebec.
Søndag formiddag var der igen workshop i de forskellige danseformer hvor alle kunne deltage. Kl. 11.45 samledes alle i den store hal i Ebeltoft Idrætscenter hvor afslutningsceremonien foregik med sang og optræden af en ung musik- og dansegruppe, en rigtig dygtig dansepige med moderne dans, Danske Folklore Dansere, takketaler og fællessang, alt i alt en rigtig hyggelig afslutning inden vi til allersidst tog afsked med dansevenner, dels vore egne, som vi havde haft et par rigtig hyggelige dage sammen med, og dels med andre dansevenner fra nær og fjern.
Traditionel SD Fyn, som var et sammensat hold fra Vissenbjerg og Odense samt et enkelt lånepar fra det jyske, lavede 3 opvisninger. En fredag aften og to lørdag formiddag, ikke alle lige vellykket af forskellige årsager, men vi sluttede af med en god og festlig opvisning lørdag middag. Det kan godt være ikke alt var lige perfekt, men vi havde det sjovt og publikum morede sig også, og det er jo hovedsagen.

Tak til alle for et hyggeligt dansestævne. Margit og Frede

Man er ved at være klar til march gennem Ebeltoft

Så er optoget startet med Samba gruppen i frontForventningsfulde deltagere fra Sjælland og Fyn

Festligt og farverige Sambadansere i frontVi var rigtig mange fra Fyn, Sjælland og Bornholm

Deltagere fra Traditionel SD FynSambagruppen optræder med Fregatten Jylland i Baggrunden

Den samlede supergruppe fra FynSupergruppen fra Fyn til Fællesspisning lørdag aften

En del af de 1000 deltagere i fællesspisningenRock Nalle underholder ved fællesspisningen
Hej alle!Så fik vi afholdt den årlige sommerkoncert på Tommerup Efterskole til fordel
for Børnecancerfonden.
Vejret var perfekt, bandet leverede varen og folk hygge sig, alt i alt en
perfekt søndag eftermiddag.
Publikum var i gavehumøret og der blev i alt indsamlet og solgt øl, vand,
kaffe og kage for kr. 12.248,50, som er 50 % mere end sidste år hvor der
blev indsamlet og solgt for i alt kr. 8032,00

Tak til alle som bidrog til en dejlig søndag, men en speciel tak til bandet
Reilly's Rebels og til dem som gav en hjælpende hånd.

De venligste hilsner

Forstander Jakob C. Christensen
Frede Olsen


Sommerafslutning 10. maj 2011


Så fik vi afviklet vores udskudte afslutning – udskudt en måned fordi vi så kunne få levende musik med ”The Pondhoppers” , Andrea og Larry, og det var værd at vente på, for det giver altid lidt ekstra stemning med levende musik.
Det var første gang i en del år vi holdt det på Skallebølle Skole, så det gav lige lidt ekstra udfordringer, men de har et fint trægulv i den store gymnastiksal, der støder op til aulaen.
Vi siger tak til vores flittige festudvalg, Jytte, Ole, Ulla og Poul Erland for en dejlig aften. Marianne sørgede endnu engang for en delikat sommerbuffet, formand Vagn takkede vores eminente callere for en god sæson, Poul Erland overrakte gave (penge og orkidé) fra foreningen og Herdis gaver fra bestyrelsen (en køkkenvægt og en kuffertvægt).
Herdis er altid så vims, så fotografen ikke når at få taget billede, men hun stillede da gerne op til en foto-session med beredvillige Bent.
Til sidst takkede Margit og Frede os alle for en god sæson, festudvalget for en dejlig aften og Andrea og Larry for musikken.
Frede og Margit ønskede god sommer til alle. Det gør jeg også på bestyrelsens vegne.
Alice
Dans på Tværs 9. november 2010


- eller BAL MED ENGLISH COUNTRY DANCE BAND som arrangørerne fra Odense Square Dance har kaldt det. Calleren var amerikaneren Seth Tepfer, en utrolig dynamisk og energisk caller, der gav os en særdeles spændende aften med højt tempo og en del (for os) nye danse, som det alligevel stort set lykkedes os at finde ud af til trods for ligeledes højt taletempo, men takket være god instruktion og forevisning.
Som vi var blevet stillet i udsigt i Fredes videresendte mail fra Erik Lilholt: en "FANTASTISK FLOT OG INSPIRERENDE CALLING".Det holdt, så det lover godt for november-arrangementet.

Aftenen var en flot start på vores samarbejde med de to andre foreninger, Odense Square Dance og Fynske Round Dancers, om at skiftes til at arrangere Dans på Tværs arrangementer og hjælpe hinanden med at klare evt. underskud. Også af den grund var det rigtig dejligt at se, hvor fin opbakningen var fra vores egen forening til dette første fællesarrangement.


Rundvisning på TV2-Fyn tirsdag d. 6. april


Efter en generel orientering om TV2-Fyn og TV2-Fyn+ så vi 19.30-nyhederne på en storskærm, inden vi fik en snak med den erfarne studievært, Kirsten Mikkelinius, som havde været vært på aftenens udsendelse.
Det foregik i stationens eneste studie, som kunne indrettes forskelligt med musikscene, sludrehjørne mm. efter behov.

Derefter fik vi en snak med produceren i redigeringsrummet med de mange skærme og utallige knapper, og så gik turen med vores smilende og meget kompetente rundviser til hallen, hvor vi besigtigede den overraskende store vognpark med reportagevogne i forskellig størrelse foruden den store SNG-sendevogn, som de også lejer ud og derved tjener en ekstra skilling.

Udsendelserne forberedes i det store åbne kontorlokale, hvor medarbejderne har hvert sit transportable, aflåselige skab, men skrivebordet vælges efter kriteriet: Hvor tæt på deadline? Fra gangbroen kan man overskue hele lokalet.

Aftenen sluttede med te/kaffe og kage i den hyggelige kantine. Vi siger tak til Poul for at have sørget for vi fik denne interessante oplevelse.


DANS - SAMMEN 3 NOV 09Jeg synes vi havde en rigtig god aften i tirsdags d. 3 nov.Nils Fredland var en behagelig , dygtig og kompetent caller.Gode danse . tydelig og klar stemme.
Også musikken var helt i top. (English Contra Dance Band) Utroligt at de 2 dygtige musikere kan spille som et helt orkester, der var godt nok gang i dem.
Jeg tror bestemt også alle fremmødte havde en hyggelig og god oplevelse. Det er altså noget helt cool at have ”den ægte vare”.
Også dejligt , at så mange havde fundet vejen til Vissenbjerg fra andre foreninger.
Tak for en dejlig aften, vi skal nok være klar næste gang
Hilsen EM og Jens
Niels Fredland caller - bl.a. herlige singing calls - til vores festlige fællesdans med musikken leveret af The English Contra Dance Band.
Det var dejligt at se aulaen fyldt med danseglade dansere fra nær og fjern, til Frede sagde tak til alle for en spændende aften.


20 ÅRS JUBILÆUMS FEST Lørdag den 14 marts på Tommerup Efterskole.

Så oprandt endelig dagen , hvor vi havde bestemt at vores 20-års jubilæum skulle fejres. Der havde været interviews i aviserne, der fint fortalte vores 20 års historie, fra da Frede og Margit introducerede dansen på Fyn til nu. Der var inviteret gamle som nuværende medlemmer fra Squaredance Vissenbjerg, og andre klubber på Fyn, og dansere kom fra Fåborg, Gislev, Nyborg, Ringe og Stige, så vi blev 120.
Efter velkomst og buffet var der underholdning af Per Thorhauge, taler blev holdt og jubilæumsangen sunget, og så var Reel de Quebec klar til at spille op til dans. Dansen gik lystigt,  til det var tid til kaffepause med dessert. Aftenen sluttede kl 23. Det havde været en pragtfuld aften.
Herdis Sørensen, næstformand
Efter formand Helges velkomst var der middag.
Lækker buffet fra Tusindfryd Madservice.
Frede gav efter hovedretten et kort rids af foreningens historie gennem de 20 år.
Der var isbomber til dessert, og så skulle der danses.
Reel De Quebec spillede op til squaredans.
Alle morede sig, og der blev rigtig gået til den.